REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norime turėti funkcionalius, patogius, saugius ir gražius baldus. Kad teisingai juos pasirinktumėte, galite pasikonsultuoti su architektais bei interjero ar baldų dizaineriais. Baldai - nemaža investicija. Todėl pirkti juos reikia labai apdairiai ir atsakingai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkdami atkreipkite dėmesį į keletą svarbių dalykų:

• Įsitikinkite, kad baldai, kuriuos ketinate pirkti, puikiai tiks ir tilps jūsų busto apstatymui. Išmatuokite savo kambarį, pasidarykite jo planą. Planui naudokite milimetrinį popierių, kad būtų konkrečiau ir lengviau įsivaizduoti matmenis. Apgalvokite baldų išdėstymą, kad būtų ne tik gražu, bet ir patogu. Sustatykite savo baldus taip, kad netrukdytų laisvai judėti kambaryje. Būtinai turėkite šiuos išmatavimus eidami pirkti baldų.

REKLAMA

• Pirkite tai, ko jums iš tikrųjų reikia. Pirkdami baldus nebūkite impulsyvūs. Kad teisingai pasirinktumėte norimą baldą, būtina žinoti kokios yra pasirinkimo galimybės, kad nenusipirktumėte pirmą pasitaikiusį. Baldai yra brangus, nemenkas pirkinys, juos sudėtinga transportuoti bei surinkti. Todėl prieš perkant būkite tikri, kad šie baldai yra tai, ko jūs ieškote.

• Detaliai išstudijuokite informaciją apie perkamą baldą: garantinį laikotarpį, gamintoją (jų reputaciją, pagaminamų baldų bendrą kokybės lygį), medžiagas iš kurių baldas pagamintas, naudojimo ir priežiūros instrukciją.

REKLAMA
REKLAMA

• Susikurkite pirkimo planą. Išsidėliokite prioritetus ir tikslus.

Kietų baldų pirkimas

Pagrindinis medinių (kietų) baldų privalumas – ilgaamžiškumas ir patvarumas.

Mediniai baldai, tokie kaip valgomasis stalas, kėdės, spintos, lovos ir t.t. gali būti pagaminti iš kietos arba minkštos medienos, faneros arba derinant kelius medienos tipus ar medžiagas. Taigi, prieš perkant pasidomėkite iš kokios medienos jūsų baldas pagamintas:

Fanera – medžiaga, gaminama iš medienos lukšto, klijuojant sluoksnius juos klojant vieną išilgai kito, dėl to fanera yra tvirta ir elastinga. Dažniausiai iš jos formuojami įvairūs kreivalinijiniai paviršiai, pavyzdžiui, įmantraus dizaino kėdės, užapvalintos formos spintelės ar paviršių dekoravimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kietoji mediena – medžiaga gaunama iš lapuočių medžių. Dažniausiai baldų gamybai naudojami kietmedžiai: ąžuolas, beržas, klevas, vyšnia, raudonmedis, graikinis riešutmedis ir pan. Kietosios medienos (kietmedžio) baldai yra atsparūs ir tvirti.

Minkštoji mediena – medžiaga gaunama iš spygliuočių augalų: pušis, kedras, eglė, kiparisas ir pan. Minkštos medienos baldai nepatvarūs smūgiams ir įbrėžimams, todėl juos reikia itin saugoti.Kieti baldai, pagaminti iš šių medienos rūšių skiriasi kaina, patvarumu bei reikalauja skirtingos priežiūros.

REKLAMA

Minkštų baldų pirkimas

Turbūt neįsivaizduojame savo namų be minkštų baldų: sofos, fotelių, lovos ar kėdžių. Svarbu, kad šie baldai būtų patogūs ir ilgaamžiai.

Prieš perkant pasėdėkite ant sofos ar kėdės. Ar pakankamai patogu, ar ne per kieta sėdėti? Pasidomėkite iš kokių medžiagų pagamintos baldo sudedamosios dalys, kaip jos veikia, kokios priežiūros reikalauja.

Vidinė baldo konstrukcija. Patikimiausios konstrukcijos pagamintos iš kietmedžio (lapuočių mediena) ir klijuotos faneros. Daugeliu atvejų kai kurioms detalėms pilnai tinka ir minkšta mediena (spygliuočių mediena). Įsitikinkite, kad konstrukcija yra tvirta ir patikima, atkreipkite dėmesį į vidinių detalių sujungimo būdus. Mechaninės baldo dalys turi judėti lengvai, be kliuvimų.

Minkštoji baldo dalis. Pasidomėkite iš ko yra pagaminta sėdimoji dalis, kadangi ji yra labiausiai dėvima baldo vieta. Neturi būti įdubimų gulimoje padėtyje, kurie trukdytų patogiam poilsiui. Taip pat atkreipkite dėmesį, jog mažo tankio (labai minkštos) paklotinės medžiagos greičiau praranda pirminę formą ir susidėvi. Jeigu sėdimoji dalis pagaminta iš spyruoklių bloko, būtinai sužinokite, kas uždėta ant to bloko. Svarbu, kad ant jo būtų nemažas minkštosios medžiagos sluoksnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų