REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarėlis su kolegomis gali būti išties nuostabus. Tačiau, kitaip nei švenčiant su artimiausių draugų kompanija, klaidos čia gali lemti tavo karjerą. Todėl pasistenk elgtis išmintingai. O išmintis prasideda nuo... tinkamo rūbo. Darbovietės šventės – kaip tik ta vieta, kur pagal rūbą ne tik sutinka, bet ir palydi. Nes protą ir taip demonstruoji kasdien.

REKLAMA
REKLAMA

Tad ko vertėtų vengti einant švęsti su kolegomis?

1.    Pernelyg atviros iškirptės. Net jei pagunda pademonstruoti savo grožybes atviriau, nei tai gali padaryti biure darbo metu, ir labai didelė – nepasiduok. Tai, kad suksiesi šokių aikštelėje o ne konferencijų salėje, dar nereiškia, kad turi visiškai užsimiršti esanti viena koja darbe. Įstaigos vakarėlis vis dėlto išlieka kiek oficialesniu renginiu, nei vakaras naktiniame klube.

REKLAMA

2.    Kalėdų eglutės principas. Puošdama Kalėdų eglutę gali drąsiai eksperimentuoti ir žaisti spalvomis. Bet to derėtų vengti puošiant save. Ryškiai raudona ar blizgučiais nusagstyta žalia suknelė didelių nemalonumų neatneš, bet nenustebk, jei jausiesi kaip išsišokėlė santūresnėje minioje.

3.    Žudantys aukštakulniai. Aukštakulniai šiame vakarėlyje puikiausiai tiks, bet venk tokių, kurie tave paaukštintų 10-15 cm, ypač jei ir šiaip esi ne iš žemųjų. Nesvarbu, kad pati dėl to nekompleksuoji – staiga tapusi puse galvos aukštesnė net už savo viršininką sukelsi jam nemalonių emocijų. Be to, absoliuti dauguma kolegų, užuot maloniai plepėję su tavimi, labiau suks galvą ties klausimu, kaip tu apskritai sugebi vaikščioti su tokiu apavu.

REKLAMA
REKLAMA

4.    Rūbai gyvūnų kailio raštu. Neturėtum baimintis išbandyti ką nors naujo, bet geriau nepersistenk pasirinkdama tigro ar leopardo kailio raštus. Nors jie šiuo metu ant bangos, vis dėlto laikomi iššaukiančiais, pakankamai laukiniais ir rėksmingais. Todėl geriau tokius rūbus pasilikti kitai progai ir aplinkai.

5.    Permatomi rūbai. Perregimos medžiagos rūbai, leidžiantys pademonstruoti nuostabius apatinius, skirti ne darbo vakarėliui. Nebent dirbi striptizo klube.

6.    Kasdieniai rūbai. Nesvarbu, kad vakarėlis vyks neoficialioje aplinkoje. Tai dar nereiškia, kad biuro kostiumėlį gali iškeisti į savo senus gerus aptrintus džinsus ir patogius velvetinius marškinius. Nebent Kalėdas švęsite dažasvydžio klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7.    Kalėdinis močiutės megztas nertinis. Pameni, Bridžita Džouns susidarė anaiptol ne pačią geriausią nuomonę apie vyruką, kurį pirmą kartą išvydo apsirengusį nertinį su elniais. Kaip manai, ar tau pasirinkus ką nors panašaus kolegoms nepasirodytum mažų mažiausiai keista? Dėl visa ko pasilik šį šiltą ir jaukų rūbą šeimos šventėms.

8.    Glamžyti rūbai. Ne paslaptis: firmos vakarėliai daugeliui darbuotojų tampa proga dar kartą sužibėti savo išmintimi, komunikaciniais gebėjimais, ir ateity sparčiau pasistūmėti karjeros laiptais. Tačiau netinkamas asociacijas keliantys rūbai gali padaryti meškos paslaugą. Vienas iš tokių neatsargių variantų – glamžytos medžiagos rūbai. Ir nors tu žinai, kad šis trauktos medžiagos asimetriškas sijonas atbrizgusiais skvernais – tikras perlas iš prabangaus butiko, prie vakarinio apšvietimo tavo kolegoms jis gali pasirodyti kaip iš giliausio spintos kampo ištrauktas skarmalas. Tad jei nesi tikra, kad šis rūbas nesukels dviprasmiškų asociacijų – verčiau rinkis ką nors paprastesnio.

REKLAMA

9.    Ultra mini. Vakarėlis – proga pademonstruoti savo pačią dailiausią suknelę. Bet vis dėlto verčiau rinkis ją kiek ilgesnę nei per trumpą. Tie lemiami 10 cm, kurių pritrūks tavo sijonui, gali sužlugdyti ir tavo kaip profesionalios, rimtos darbuotojos reputaciją, o tu pati galbūt tapsi dominuojančia vakarėlio apkalbų tema.

10.    Šventiniai papuošalai. Ką gi, „kalėdiniai“ nertiniai ir blizgančios suknelės jau aptartos. O ką galima būtų pasakyti apie tradicinius šventinius atributus? Pavyzdžiui, ilgas snieguolės kasas ar blizgią eglutės girliandą vietoje karolių? Stop! Nepamiršk, kad vakarėliai paprastai fotografuojami. Ir kolegų kompiuteriuose tu gali amžiams likti šiame kvailame snieguolės amplua. Taigi vienintele išimtimi galėtų tapti nebent stilinga Kalėdų Senelio kepuraitė, kuri jau senokai tapusi klasikiniu Kalėdų simboliu ir, panašu, nelabai ketina pasitraukti iš kalėdinės mados.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų