REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkiais šimtais metų anksčiau nei garsusis keliautojas Kolumbas pradėjo savo keliones po vandenynus, tikėtina, kad vietinių Amerikos indėnų moteris jau buvo nukeliavusi iki Europos su vikingais – tą rodo didelio dėmesio sulaukęs DNR tyrimas, praneša nationalgeographic.com.

REKLAMA
REKLAMA

Analizuodami motinos vaikui parduodamą DNR mokslininkai nustebo, kai aptiko, kad daugiau nei 80 Islandijos gyventojų turi genų, kurių struktūra yra panašios struktūros kaip ir Amerikos indėnų.

REKLAMA

Mokslininkų studijoje teigiama, kad pirmasis Islandų ir Amerikos indėnų genų turintis kūdikis turėjo gimti prieš 1000 metų. Iš istorikų pateikiamų faktų matyti, kad Islandijos vikingai Grenlandiją pasiekė maždaug prieš 1000 metų, tad tikėtina, kad jie lankėsi ir dabartinėje Kanadoje.

Spėjimas, kad vietinių Amerikos indėnų moteris į Islandiją atplaukė vikingų laivu paaiškintų tokius genetinius pokyčius vietinių gyventojų genuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinome, kad vikingai plaukiojo į Ameriką“, – sakė Agnaras Helgasonas Islandjos genetikos universiteto mokslininkas, kuris su studentais tyrinėja šį reiškinį. „Mes darome prielaidą... Kad jie (vikingai) sutiko žmonių ir galiausiai su jais grįžo moteris, kad ir kaip neįtikėtinai tai skambėtų“, – kalbėjo mokslininkas.

Kitų mokslininkų atlikti tyrimai taip patvirtino, kad Islandijos gyventojai turėjo kontaktų su Amerikos vietiniai indėnais dar iki Kolumbo ekspedicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų