REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galima pirštus apsilaižyti, vienas skaniausių kada nors bandytų varškės pyragų.

Jums reikės:


  • 2 vnt kiaušinių

  • 1 ind. kondensuoto pieno (su cukrumi)

  • 250 gr cukraus

  • 0.5 gabalėliai graikiškų arba lazdyno arba migdolų riešutų

  • 3 šaukštai grietinė arba jogurtas

  • 50 gr kakavos

  • 250 gr miltų

  • 200 gr sviesto

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • 400 gr varškės (pertrintos)


Paruošimas:

REKLAMA
REKLAMA

Orkaitę įkaitiname iki 180ºC. Pasiruošiame 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklojame kepimo popieriumi. Kombaine pulso režimu maišyti miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys trupiniai. Atidėti 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberti į paruoštą skardą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas pagrindas. Pagrindą kepti įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakti varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, galima įpilti pora šaukštų amareto likerio arba bendžio. Gautą masę užpilti ant apkepto pagrindo ir kepti 5 – 7 minutes. Tada ištraukti ir ant viršausužberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais. Vėl dėdam į orkaitę ir kepam dar 25 – 30 minučių. Ištraukus leiskite atvėsti kambario temparatūroje ir tada kokioms 3 valandoms kiškite į šaldytuvą. Žinoma, galima valgyti ir šiltą, bet pašaldytas pyras bent tris kartus skanesnis :)

Beje, nuotraukos padaryti nesuspėjau, nes pyragas per greit dingo nuo stalo, tad pridėjau panašiausią iš rastų internete, praktiškai identiškai pyragas ir atrodo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų