REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūpintis oda reikia visais metų laikais, tik priežiūros priemonės turi atitikti sezoną. Atšalus orams, būtina naudoti ne tik riebius maitinamuosius kremus, bet ir neužmiršti drėkinamųjų, ypač jei didžiąją dalį dienos praleidžiate šildomose patalpose.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė priežiūros taisyklė

Kasdien valyti, drėkinti ir maitinti – tokia pagrindinė odos priežiūros taisyklė, kuri nepriklauso nuo metų laikų ar žmogaus amžiaus. Tačiau rudenį ir žiemą odos priežiūros ypatumai labiausiai priklauso nuo to, kur daugiausia praleidžiate laiko – lauke ar uždarose patalpose.

REKLAMA

„Principas, kad šaltą rudenį ar žiemą dienos metu reikia naudoti maitinamuosius riebesnius kremus, o nakčiai – drėkinamuosius (vasarą – atvirkščiai), teisingas tuo atveju, jei žmogus nemažai laiko praleidžia lauke. Tačiau jei miestietė automobiliu važinėja į darbą, kur visą dieną praleidžia šiltame biure, ši taisyklė netinka – bus per riebu. Iš ryto odą reikėtų tepti drėkinamuoju kremu, o nakčiai – maitinamuoju, nes tuomet oda geriausiai pasisavina visus kreme esančius maitinamuosius elementus“, – patarė gydytoja dermatologė mokslų daktarė Rūta Gancevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kosmetologės Indrės Liutikaitės nuomone, drėkinamojo kremo nereikia pamiršti visais metų laikais, o ypač kada, prasidėjus šildymo sezonui, oda išsausėja. Taip pat reikėtų gerti daugiau skysčių, vartoti vitaminų, riebalų sočiųjų rūgščių.

Metas atgaivinti odą

Rudenį specialistai rekomenduoja apsilankyti pas kosmetologą ir atlikti daugelį kosmetinių bei gydomųjų procedūrų.

„Ruduo – metas, kai reikia intensyviau pasirūpinti oda. Tai palankiausias laikas atlikti drėkinamąsias, skaistinamąsias procedūras, kovoti su naujomis raukšlelėmis ir pigmentinėmis dėmėmis“, – tikino kosmetologė I.Liutikaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Veido oda geriausiai atspindi žmogaus organizmo būklę. Odą neigiamai veikia įvairūs veiksniai: karšta, aktyvi saulė, neteisinga mityba, miego stoka. Ultravioletiniai spinduliai prasiskverbia giliai į odą, silpnina jos jungiamąjį audinį, sukelia odos sausumą, nyksta kolagenas, todėl ją labai leng­va pažeisti. Pažeidus odos apsaugines funkcijas, sulėtėja jos atsinaujinimo procesai, į organizmą lengviau patenka infekcijos.

Pasak I.Liutikaitės, rudenį reikia pasirūpinti intensyviu veido odos drėkinimu ir maitinimu. Šiuo metų laiku klientėms dažniausiai nustatomas drėgmės trūkumas. Įvertinus saulės padarytą žalą odai, parenkamos kosmetikos priemonės, kurios padeda odai atgauti drėgmę.

REKLAMA

Kosmetologė taip pat rekomenduoja rudenį atlikti skaistinamąsias ar atjauninamąsias veido procedūras, nes nuo saulės oda būna praradusi skaistumą. Atsiradus pigmentinėms dėmėms, jas geriausia balinti šveitikliais su vaisių rūgštimis ir skaistinamosiomis kaukėmis.

Šveitiklis, masažas, kaukės

I.Liutikaitė teigia, kad kaukės – būtinos veido odos priežiūros priemonės, ypač tinka po vasaros. Jų sudėtyje esančios veikliosios medžiagos aktyvina medžiagų apykaitos procesus odos ląstelėse, atkuria drėgmės ir riebalų pusiausvyrą, gerina kraujotaką ir deguonies pasisavinimą, sustiprina kraujagysles, šalina toksinus, naujai atsiradusias pigmentines dėmes, ramina, gaivina, skaistina, minkština ir stangrina bei saugo odą.

REKLAMA

Renkantis kaukę, būtina atsižvelgti į jos savybes ir veido odos tipą. Kaukių sudėtyje yra kur kas didesnė veik­liųjų medžiagų, vitaminų, mineralų, mikroelementų koncentracija. Jos valo, drėkina, maitina ir paruošia odą kitoms procedūroms.

Kaukių sudėtyje esančios veikliosios medžiagos geriau pasisavinamos nušveitus negyvas odos ląsteles, todėl veido odos procedūros pradedamos nuo šveitimo. Ypač teigiamai veikia prieš kaukę atliekamas veido masažas. Reguliarus veido masažas gerina kraujotaką, stangrina odą ir lėtina senėjimo procesus.

Autorė Aušra Kazimieraitytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų