REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Veido odos laikrodis

Organizmą valdantys bioritmai lemia ne tik laiką, kada keliatės ar einate miegoti, bet ir tai, kaip į grožio procedūras reaguoja veido oda. Norite, kad pastangos duotų maksimalų efektą? Įsiklausykite į savo odos tik tak!

REKLAMA
REKLAMA

4–7 valanda. Prabundate. Aktyvėja vidaus sekrecijos liaukų veikla, į organizmą išsiskiria hormonai, spartėja kraujotaka. Oda lengvai sugeria drėgmę bei vandenyje tirpias medžiagas. Šiuo metu pati tinkamiausia priemonė – drėkinamasis serumas bei lengvas drėkinamasis kremas, gausus vitaminų ir mineralų.

REKLAMA

8–10 valandų. Miegai išvaikyti, jaučiatės pailsėjusi ir žvali. Jūsų organizme – pats kraujotakos aktyvumo pikas. Oda it kempinė sugeria viską, kas tik ant jos patenka – tiek vitaminus bei mineralus, tiek, deja, jai kenkiančias ir žalojančias medžiagas. Taigi būtų geriau, jei ji sugertų odą tausojantį dieninį kremą ar purškiamąjį toniką, o ne aplinkos nešvarumus bei ultravioletinius saulės spindulius.

11–12 valandų. Apie vidurdienį prakaito liaukos dirba intensyviausiai. Jei jūsų oda sausa, šis suaktyvėjimas gal ir ne toks pastebimas, tačiau jei mišri ar riebi – ant odos paviršiaus gali atsirasti riebus blizgesys, todėl jums ypač praverstų odos blizgesį šalinantis kremas.

REKLAMA
REKLAMA

13–14 valandų. Nors popietė dar tik prasidėjo, oda tikriausiai jau pavargo ir atrodo suglebusi, papilkėjusi. Šiuo metu ypač išryškėja smulkios raukšlelės aplink lūpas ir akis. Veidui reikia poilsio – atsigaivinkite apsipurkšdama vėsiu terminiu vandeniu arba lengvai perbraukdama tonizuojančiuoju losjonu.

15–18 valandų. Oda visiška nepasirengusi jokioms kosmetinėms procedūroms. Šiuo metu vyksta šalinimo procesai, todėl net ir tobulas kremas gali pasirodyti neveiksmingas – oda jo neabsorbuos, todėl veikliosios medžiagos neprasiskverbs į gilesnius sluoksnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

18–23 valanda. Oda ir vėl pajėgi sugerti. Ypač šiuo metu jai reikia deguonies. Taigi visų pirma būtina kuo anksčiau nuvalyti makiažą, atgaivinti odą toniku ir leisti kvėpuoti. Šveičiamasis kremas ar švelnus prausiklis nuvalys per dieną ant odos paviršiaus susikaupusius ir su prakaitu susimaišiusius nešvarumus.

23–5 valanda. Ramybės būsena. Organizmas ilsisi ir atgauna jėgas, o oda sugeria biologiškai aktyvias ir maitinamąsias medžiagas, kurių yra naktiniame kreme.

Parengė Laura Mureikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų