REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelio muzikantai ironiškai ragina Irano prezidentą: „Spausk mygtuką!”

Izraelis į „Euroviziją“ deleguoja grupę „Arbatos pakeliai“, atliksiančią dainą „Paspausk mygtuką“ apie branduolinį susinaikinimą, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrinys „Paspausk mygtuką“ yra tarsi atsakymas į musulmoniškojo Irano ambicijas sodrinti uraną – tai esą kelia branduolinio smūgio Izraeliui grėsmę.

REKLAMA

„Yra juk išprotėjusios valdžios, už nosies mūsų nevedžios – su velnišku technologiniu noru pakenkt“, – dainuoja „Arbatos pakeliai“ („Teapacks“ – angl.).

Ir priduria: „Aš nenoriu mirti, nebematyt gėlių žiedų, nenoriu dingt kaput-kabū“.

Daina atliekama angliškai, prancūziškai ir hebrajiškai, o joje susipina liaudies muzikos, hiphopo ir sunkaus roko stiliai.

Žydų grupės daina nėra visiškai be pagrindo: 2004 m. spalį Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas paskelbė viziją Izraelį pakeisti į Palestinos valstybę.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ekspertų, pats Izraelis turi branduolinių sprogmenų, niekada nepasirašė tarptautinių sutarčių dėl branduolinio ginklavimosi mažinimo, todėl šalies pozicija dėl branduolinės grėsmės yra dviprasmiška, skelbia BBC.

Kalbant apie „Euroviziją“, tai jau ne pirmoji Izraelio kontraversija Europos dainų konkurse: antai 1998 m. šaliai atstovavo transseksualas „Dana International“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų