REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jie atrodo kaip ateiviai iš fantastinių Holivudo filmų. Bet šie šlykštūs padarai jau įsibrovė į jūsų namus, rašo „Mail Online“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai daugiau kaip milijoną kartų padidintos tikros erkės, musės ir blusos, besislepiančios mūsų kilimuose, sofose ir virtuvės spintelėse.

REKLAMA

Pradėkime nuo miltų erkutės, gyvenančios makaronų pakelyje, miltų maišelyje ir duoninėje, ir dulkių erkutės, pasirinkusios baldus, užuolaidas ir kilimus. Bjaurūs vabalai.

vien bežiūrint. Ant negyvos ordos lastelių gyvenanti dulkių erkutė (Eye of Science nuotr.)Niežti vien bežiūrint. Ant negyvos odos lastelių gyvenanti dulkių erkutė (Eye of Science nuotr.)

Kiti pasislėpę siaubai – cukrinis žvyninukas, dar vadinamas sidabrine avižėle, ir greitai judantis, spintelę po kriaukle mėgstantis raudonasis miltų vabalas. Pastarasis į mūsų namus atkeliauja miltų maišeliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje neįtikėtinoje nuotraukoje – parazitas su dantis primenančiomis burnos ataugomis.

kačių draugas – blusa savo mėgstamoje vietoje, padidinta daugiau kaip 100 kartų (Eye of Science nuotr.)Geriausias kačių draugas – blusa savo mėgstamoje vietoje, padidinta daugiau kaip 100 kartų (Eye of Science nuotr.)

Zzz.. Itin priartinta paprasta naminė musė, pasirodo, yra plaukuota (Eye of Science nuotr.)Zzz.. Itin priartinta paprasta naminė musė, pasirodo, yra plaukuota (Eye of Science nuotr.)

Mėlynosios musės lervų galima rasti virtuvėje, netoli maisto arba per ilgai saulėje paliktoje konservų skardinėje.

Vienoje iš nuotraukų – naminė dulkinė erkutė. Šie vabalai paprastai yra nekenksmingi, bet nuo astmos kenčiantiems žmonėms gali sukelti alerginę reakciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netgi jūsų pusryčiai neapsaugoti. Miltinė erkutė, ilgais plaukais ir didelėmis, galingomis priekinėmis kojomis, gadina javainius ir grūdus, ypač, jei spintelės blogai vėdinamos.

Jei jau kartą erkutės apsigyveno namuose, vienintelis būdas jomis nusikratyti yra išmesti visus potencialius jų maisto šalltinius ir pakeisti juos naujais sandariose dėžutėse.

Dar vienas jūsų kukurūzų dribsnių gerbėjas – raudonasis miltų vabalas. Taip pat jam patinka javainiai, sausainiai ir netgi makaronai.

Gyvūnų mylėtojai turi papildomą miniatiūrinę priešų armiją. Kačių blusa – dažnas kailio gyventojas, padarantis augintinio gyvenimą apgailėtinu.

REKLAMA

Gretas papildo ilgakojis voras. Jį galite rasti ant lubų, garaže, rūsyje.

Iš visų parazitų rūšių, turbūt daugiausiai dėmesio skiriama kačių blusoms. Kates ar šunis turintys žmonės dažnai įtaria galintys turėti šių parazitų ar netgi žino jų turintys, nes jie kanda. Tuo tarpu dulkinė erkutė dažniausiai lieka nepastebėta.

Bet didžiausią rūpestį šiuo metu kelia lovos vabalai. Rodės, kad su jais susitvarkėme 80-aisiais ir 90-aisiais, bet jie vėl grįžta. Viena iš teorijų tai aiškina tuo, kad žmonės daugiau keliauja. Žmonės apsistoja įvairiuose viešbučiuose, pas pažįstamus. Taip vabalai ir keliauja su jais.

.. Mėlynosios musės lerva (Eye of Science nuotr.)Mėlynosios musės lerva (Eye of Science nuotr.)

Sausų pusryčių žudikas – raudonasis miltų vabalas (Eye of Science nuotr.)Sausų pusryčių žudikas – raudonasis miltų vabalas (Eye of Science nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų