REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio mėnesį prasidėjęs Pasaulio futbolo čempionatas pritraukė į aludes daugiau lankytojų. Futbolo aistruoliai mėgsta stebėti rungtynes bendraminčių kompanijoje, kai kurie iš jų atsiveda ir savo keturkojus draugus.

REKLAMA
REKLAMA

Kad šunys nenuobodžiautų ir smagiai leistų laiką, Belgijos aludariai turi ką pasiūlyti. Šioje šalyje, kur sukurta per 500 alaus rūšių, amsiukai pamėgo „Uodeguotųjų alų“ (Kwispelbier).

REKLAMA

Svarbių varžybų dienomis minėto alaus pardavimai, kaip ir kitų rūšių, gerokai išauga.

Šuniškas alutis nėra naujiena zoorinkoje. Šunys jį laka tikrąja šio žodžio prasme bemaž dešimtmetį. Jis gaivina, kvepia mėsos sultiniu ir mielėmis. Jame nėra alkoholio ir kitų kenksmingų priedų.

Pradėti virti šį alų Belgijoje pasiūlė zoologijos prekių parduotuvės savininkas Terrie Berendsenas, gyvenantis Zelhemo miestelyje. Kadangi vietinėje alaus darykloje surado draugų ir entuziastų, prieš 3 metus ir pabandė išvirti bandomąją alaus partiją. Dabar šuniško alučio reikalai visai neprasti, jis eksportuojamas į kitas šalis.

Lietuvoje viena bendrovė įveža „Dogbeer“, o vienas iš sostinės didžiųjų alaus barų taip pat siūlo augintiniams šuniško alučio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų