REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Velykų proga balandžio 5 dieną, 13 valandą,   pirmą kartą Lietuvoje vyks stručių kiaušinių valgymo čempionatas.  

REKLAMA
REKLAMA

„Velykų vaišės visada prasideda margučiais. Šią puikią pavasario šventę  nutarėme pažymėti netradicine akcija, kurios metu bus pasiekti net du pasaulio rekordai“, - sako Vladimiras Kononenka, „Kauno Akropolio“ valdytojas .

REKLAMA

Pirmasis Lietuvos stručių kiaušinių valgymo  čempionatas vyks net trimis etapais. Pirmiausia čempionato dalyviai turės kuo greičiau suvalgyti virtą vištos kiaušinį.  Antrajame etape jų lauks klausimai apie Velykas, šios šventės istoriją bei kiaušinius. Čempionato kulminacija –  stručių kiaušinio valgymo varžybos, kurio metu dalyviams  reikės kuo greičiau išlukštenti ir  suvalgyti virtą stručio kiaušinį.

REKLAMA
REKLAMA

Stručio kiaušinis sveria apie 1300-1600 gramų. Lyginant su vištos kiaušiniu, stručio kiaušinyje trynio  daugiau, o cholesterolio ir sočiųjų riebiųjų rūgščių mažiau. Maistinė jo vertė yra didesnė nei vištų, jie pagal savo sudėtį priskiriami prie dietinių patiekalų.  Stručio kiaušinį reikia virti apie 45 minutes. Čempionato dalyvius pateiksime virtus, išmargintus stručių kiaušinius“, - tvirtino viena iš organizatorių, Zita Barusevičienė.

Pasak jos, stručių kiaušinių lukštas stebina savo dydžiu ir storiu. Jis prilygsta net porcelianui, o tai suteikia puikią galimybę šio kiaušinio lukštą naudoti meninių dirbinių gamyboje. Stručių kiaušinio marginimas ar graviravimas paverčia jį tikru meno šedevru. Tokie dekoratyviniai kiaušiniai naudojami lempų puošybai, taurių gamybai ir kitų daiktų pagražinimui.

Dalyvauti pirmajame Lietuvos kiaušinių valgymo čempionate gali visi norintys. Registracija vyksta iki balandžio 4 dienos prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis“  informacijos centre.

Čempionato nugalėtojo lauks du bilietai į grupės „Metallica“ koncertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų