REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį šeštadienį, sausio 16 dieną, 19.00 val. tiesiogiai per TV3 prasidės naujas muzikinis mūšis „Chorų karai“. Vieni pagal pasaulinį formatą kuriamo projekto dalyviai jau seniai dabartinę gyvenamąją vietą iškeitė į globojamą choro miestą, kiti – kasdien įveikia šimtus kilometrų, kad galėtų kuo geriau pasiruošti ne tik laidos atidarymui, bet ir visam šou, kurio nugalėtoją TV3 žiūrovai sužinos jau pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencija tarp „Chorų karų“ dalyvių prasidės iškart po to, kai jie atliks bendrą dainą – projekto himną.

REKLAMA

Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys ir Marijampolė – šeši miestai ir septynios, jiems atstovaujančios Lietuvos žvaigždės pasiryžusios nugalėti ir padovanoti savo gimtinei ne tik balsingiausiųjų titulą, bet ir piniginį prizą, kuris bus skirtas jų pasirinktam labdaringam miesto tikslui įgyvendinti.

Deivis, Irena Starošaitė, Sasha Son(g) su Evelina Anusauskaite, Eglė Jurgaitytė, Raigardas Tautkus, Edmundas Seilius ir Mia trokšta sulaužyti visus tradicinio choro stereotipus ir įrodyti, kad juos sieja ne tik daina, bet ir energingas šokis bei spalvingas šou.

REKLAMA
REKLAMA

„Klaipėda yra per toli nuo sostinės, gal galėčiau kiekvieną dieną dalyvauti repeticijose. Iki šiol į pajūrį važinėjau kartą per savaitę, o dabar visą savaitę ir dienom, ir naktim dirbame su režisieriumi Ramūnu Kumbriu ir choro choreografu. Mūsų komanda pažada pasistengti pakeisti žiūrovų susikurtą nuomonę apie tradicinį chorą“, – sako šeštadienio „Chorų karų“ premjerai besiruošiantis Deivis.

Marijampolėje chorą subūręs operos solistas Edmundas Seilius, planavęs tik savaitgalį praleisti gimtajame mieste, liko tęsti repeticijų. Į pagalbą jis pasikvietė ir savo žmoną, taip pat operos solistę, Kristiną Zmailaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kituose miestuose, mano žiniomis, pavyko surinkti projekto dalyvius, skaitančius natas. Tokiu atveju dirbti daug paprasčiau – išsiunti visiems natas ir jie jau ateina pasiruošę. Marijampolė nėra tokia didelė ir nors čia daug balsingų žmonių, ne visi jie pažįsta natas. Kiekvieną mokome atskirai ir tai užima nemažai laiko“, – pasakoja su Edmundo choru dirbanti chormeisterė Sidonija Griškevičienė.

Mia, gimtąjį pajūrį iškeitusi į ne mažiau mylimą Panevėžį, repetuoti skuba tik atradusi laisvo laiko nuo svarbiausių darbų. Visai nedaug liko iki pirmosios kovos, todėl neseniai albumą išleidusi dainininkė atiduoda visas jėgas. Kartu su ja panevėžiečius dainuoti moko kvarteto „Camerata“ vadovė Rita Storastienė ir vokalistė Sandra Juzėnaitė. Mios chorui plastikos ir judesių meno subtilybes atskleidžia prezidento medaliu už choreografo darbą įvertinta Ugnė Zanevičiūtė-Audejeva.

REKLAMA

Kaip ir dauguma naujojo TV3 projekto dalyvių, taip ir Sasha Son(g) ne tik vis dažniau aplanko atstovaujamą miestą, bet ir ruošiasi jame kurį laiką apsistoti. Kartu su „Eurovizijoje“ dalyvavusiu atlikėju šiauliečius „Chorų karų“ kovai ruošia Evelina Anusauskaitė, o chorui vadovauja „Polifonijos“ chormeisteris Gediminas Ramanauskas.

Raigardas Tautkus jau nebepastebi, kaip įveikia Vilnius-Kaunas kelio atkarpą. Čia jam idėjas įgyventinti padeda chormeisterė  Danguolė Beinorytė ir choreografas Kęstutis Baranauskas.

REKLAMA

Irenai Starošaitei niekur toli važiuoti nereikia, nes jos gimtojo miesto Vilniaus choras grandioziniam atidarymui ir projektui ruošiasi visai čia pat. Dainininkei padeda Artūras Novikas. Iš anksto įvertinę dviejų profesionalių muzikantų pasiruošimą bei patirtį, mažesni projekte dalyvaujantys miestai labiausiai bijo jų konkurencijos.

Kam pavyks įveikti pirmąją muzikinę „Chorų karų“ kovą ir kokį specialų bendrą pasirodymą ruošia per šimtą laidos dalyvių, sužinosite jau šį šeštadienį, sausio 16 dieną 19.00 val. tiesiogiai per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų