REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir smagiausios šventės neišvengiamai kenkia odai. Nesvarbu, ar planuoji naujametinį vakarėlį, ar rengiesi į paskutinės minutės kelionę – tau tikrai pravers ekstra priemonės, kaip greitai ir efektyviai atgaivinti savo odą ir grąžinti jai skaistumą, žvalumą, gyvybiškumą. Taigi visų pirma kvėpuok giliau ir... skaityk toliau!

REKLAMA
REKLAMA

1. Vos pajutusi, kad nuo sauso patalpos oro odą ėmė tempti, perštėti, čiupk stiklinę šalto vandens. Šaltą vandenį organizmas absorbuoja greičiau nei šiltus ar kambario temperatūros gėrimus, taigi po stiklinės vandens su ledukais pirmoji pagalba tavo odą pasieks sparčiau, nei kad išgėrus puodelį karštos arbatos. O dar geriau būtų jei ne tik per šventes išsiugdytum įprotį dažniau pagurkšnoti vandens: maždaug po 1 stiklinę kas 1-2 valandas.

2. Pastebėjai, kad oda ėmė kaisti, raudonuoti, tapo ypač jautri? Jei kol kas neturi laiko palepinti jos raminamąja kauke, atsipalaiduoti ir gerai išsimiegoti – išgerk tabletę aspirino ar silpniausio ibuprofeno. Tai sustabdys odoje besiformuojantį uždegimą.

REKLAMA

3. Jei oda ir vėl pasidengė riebiu blizgesiu, skubiai atstatyk jos normalų rūgštingumą. Pavalyk odą acto tirpalu (2 šaukštus acto išmaišyk 1 stiklinėje vandens). Actas subalansuos rūgščių pusiausvyrą ląstelėse ir nuvalys nešvarumus nepažeisdamas natūralaus apsauginio riebalų sluoksnio.

4. Vakarėlis „nusėdo“ užstalėje ir niekas nė neketina šokti? Inicijuok šokius pati arba, nuėjusi į kitą kambarį, pašokinėk, padaryk 20 pritūpimų. Kitaip tariant, leisk sau truputėlį suprakaituoti. Prakaitas padeda išsivalyti poroms, o bet kokia fizinė veikla suaktyvina kraujotaką. Tai, be abejo, grąžina odai gyvybingumą ir žvalų rausvumą.

5. Turėk plaukų gumytę. Pajutusi, kad oda sudirgo, susirišk ja plaukus. Pasirodo, riebalai, nešvarumai ir netgi šampūno ar šukuosenos formavimo priemonių likučiai nuo plaukų patekę ant veido gali dirginti ir erzinti odą, ypač tada, kai jos jautrumas padidėjęs dėl šventinio streso. Taigi kad ir kaip besusišukuotum šventinį vakarą, būk pasirengusi prireikus susisukti elegantišką kuodą ar suimti plaukus į žaismingą uodegėlę. Nieko nepadarysi, kartais odos būklė diktuoja sąlygas netgi šukuosenai!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų