REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Išsipildymo akcija“ kviečia padėti vaikams, laukiantiems sudėtingų organų persodinimo operacijų.

REKLAMA
REKLAMA

Viečiūnų kaime netoli Druksininkų gyvenanti trijų vaikų mama kasdien atsikelia su didžiausia viltimi. Su tokia didele, kokią jaučia tokios pat laukiančios mamos ir kantrūs mažieji organų transplantacijos pacientai.

REKLAMA

Kai Gustui suėjo keturi mėnesiai, jis tapo irzlus, prastai valgė ir miegojo. Vilma pamanė, kad tai dėl dygstančių dantukų, tačiau, kai vaikas ėmė vemti ir viduoriuoti, jie pasirodė Druskininkų medikams. Šie iš karto nusiuntė į Vilnių. O čia kaip perkūnas iš giedro dangaus nuskambėjo diagnozė, apie kurią patys gydytojai buvo skaitę tik knygose. Oksilozė – kepenys negamina fermento, kuris pasisavintų kalcį. Kalcis virsta netirpia druska, kuri kaupiasi organizme ir sutrikdo organų veiklą. Vos per ketverius metus perkopusio Gustuko sveikata vis prastėja: neveikia inkstai, retėja kaulai, nyksta raudonieji kraujo kūneliai, silpsta akys... Tai genetinė liga, todėl, kad ir kaip mama norėtų padėti vaikui, pačios Vilmos inkstai mažajam ligoniukui netinka. Jam reikia persodinti ne tik inkstus, o ir kepenis.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias tokių ligonių priešas – laikas. Transplantacijos reikia laukti. Staiga atsiradęs donoras gali sustiprinti viltį susigrąžinti gyvenimą.

„Gyvasties“ prezidentė Ugnė Šakūnienė dėl tokių mažųjų ligoniukų atidarė specialią sąskaitą, kad staiga donorą gavusios šeimos galėtų pasinaudoti jiems suteiktu nauju gyvenimu.

„Baisiausia, kad vaikas gali numirti vien dėl to, kad pristigta staiga prisireikusių didelių pinigų. Tas man yra baisiausia“, – sako Ugnė.

Jei ligonių kasos apmokėtų operaciją, visa kita tėvai vis tiek turi apmokėti patys. Pragyvenimas, reabilitacija, papildomos procedūros, kelionė...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sudėtingos transplantacijos operacijos Lietuvoje nedaromos, kartais jas daryti atsisako ir kaimynai lenkai. Dėl to sergančių vaikų tėvams viskas dar pabrangsta. Gustuko mama Vilma derasi su Hanoverio klinika. Ji tikisi, kad operaciją kompensuos ligonių kasos, nes vien kepenis persodinti kainuotų 67 000 eurų. O kur dar pragyvenimas, vaistai, mokesčiai...

Papildomos išlaidos dėl tokių operacijų tėvams gali kainuoti įvairiai –10 000 litų ir daugiau.

„Tėvams skaudžiausia, kai jie negali padėti kenčiančiam vaikui. O jei dar pinigai nelyja iš dangaus. Šeimos yra labai įvairios. Ir bedarbiai, ir sunkiai gyvenantys. Bankas paskolų neduoda, tai žmonės ima jas ne savo vardu. Arba bando skolintis iš pažįstamų. Labai padeda su panašiomis bėdomis susidūrę bendraminčiai. Nes pati tą patyrusi mama supranta skausmą“, – sako Ugnė.

REKLAMA

Pasak jos, tokių ligoniukų kaip Gustas visoje Lietuvoje yra penki. Kad jie galėtų atgauti gyvenimą,  jiems reikia mūsų visų pagalbos... Mūsų visų kalėdinio stebuklo.

Paaukoti „Išsipildymo akcijos 2009“ specialių istorijų herojams galite skambindami arba siųsdami SMS žinutes su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 – auka 2 litai, 1891 – auka 5 litai arba 1892 – auka 10 litų.

Daugiau informacijos apie devintąją „Išsipildymo akcijos 2009” istoriją sužinosite šio vakaro TV3 žiniose – 18.45 val. ir 21.40 val.

Padėkime tikriems „Išsipildymo akcijos 2009“ herojams aukodami. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų