REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Biržų rajone Ramongalio kaime gyvena penkių našlaičių šeima, kurios „galva“ – keturiolikmetis Dovydas.

REKLAMA
REKLAMA

Pavasarį nuo plaučių uždegimo mirusi mama vaikus paliko labai skurdžioje buityje. Siekdami išlikti visi drauge nepilnamečiai močiutės iki ašarų prašė, kad jų neišbarstytų po vaikų globos namus. Mažiausiam vaikui, Jonukui – ketveri, o vyriausiai Gabrielei – beveik penkiolika. Visą namų ūkį tvarko Dovydas. Susitaupę ir pasiskolinę pinigų vaikai nusipirko krosnį, tvarkosi vonios kambarį, nusipirko dažų daugiabučio sienoms dažyti. Augina paršiuką ir svajoja apie savo karvutę. Aštuntokas Dovydas rūpinasi ne tik namų gerove, bet ir šeimos biudžetu. Kartais dirba pas ūkininkus. Gabrielė namus prižiūri, skalbia. Tiesa, daugiausiai rankomis, nes jų sena skalbyklė drabužėlių nebeišplauna. Penki vaikai miega ant dviejų lovų. Mažųjų vargus galima būtų vardinti be paliovos. Jų buitis iš tiesų skurdi, bet vaikai stengiasi iš paskutiniųjų. Per anksti tapę savarankiški jie stengiasi kaip išmanydami laikytis drauge.

REKLAMA

„Vaikams, žinoma, reikia finansinės paramos. Jų būste ne tik normalių langų nėra, bet ir baldų, elektros įvado. Kai su vaikais kalbėjomės ir klausėm, ko jiems iš „Išsipildymo akcijos“ reikėtų, Dovydas buvo visą lapą prirašęs“, – pasakoja Biržų rajono Vabalninko seniūnijos socialinė darbuotoja Virginija Jucienė.

Šalia gyvenanti močiutė Antanina du mažiausiuosius prižiūri kol vyresni mokosi. Padeda ir gyvuliukus pašerti. Tačiau pagerinti vaikams buities ji neįstengia. Moteris sako, kad vaikai labai savarankiški, ketina baigę mokyklą mokslus tęsti.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vaikai ir savarankiški, jiems labai padėtų mūsų visų finansinė parama – labai reikai remonto, svarbiausių buities daiktų, drabužėlių...

Šią mažųjų našlaičių didelių bėdų kupiną istoriją TV3 žiūrovai pamatys šio vakaro TV3 žiniose – 18.45 val.ir 21.40 val.



Padėti likimo nuskriaustiems vaikams galite aukodami TV3 televizijos ir SEB banko inicijuojamai jau septintai „Išsipildymo akcijai“.

Dėkojame už jūsų visų gerumą.

Šeimos pagrandukai. TV3 nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų