REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 laimingo loterijos bilieto tragedijų

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų esame bent kartą gyvenime pasvajoję, kaip gera būtų laimėti loterijoje didžiulę sumą pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Pabandykite įsivaizduoti, kur išleistumėte 1 milijoną dolerių. O jei laimėta suma siektų net 500 milijonų? Galėtumėte įsigyti didžiulį namą, prabangų automobilį, niekur nedirbti ir leistis į įspūdingas keliones. Vis dėlto šių dešimties žmonių istorijos rodo, kad netikėtas praturtėjimas laimės neatneša.



10. Willie Hurtas

REKLAMA

Mičiganas, 3,1 mln. dolerių

Iki 1989 metų Willie Hurtas gyveno laimingą šeimyninį gyvenimą, turėjo daug draugų. Bet viskas pasikeitė loterijoje laimėjus 3,1 mln. dolerių. Per dvejus metus jis išsiskyrė su žmona, prarado teises į vaikus, iššvaistė visą laimėtą sumą ir buvo apkaltintas žmogžudyste. Jo advokatas pareiškė, kad visus pinigus vyras išleido purvinoms skyryboms bei kokainui.



9. Suzanne Mullins

Virdžinija, 4,2 mln. dolerių

1993 metais, atspėjusi visus šešis skaičius, Suzanne Mullins loterijoje laimėjo 4,2 mln. dolerių. Už minėtą sumą moteris, gyvenanti su vyru ir dukra, planavo apmokėti 20 kasmetinių įmokų, kurių suma - 47.800 dolerių. Tačiau jau po penkerių metų Mullins sukaupė daugybė neapmokėtų sąskaitų. Kadangi pinigų jau nebuvo, ji turėjo imti paskolą iš banko. Praėjus vienuolikai metų po laimėjimo jos įsiskolinimas siekė 154,146 milijonus dolerių. Moteris teigia, kad skola atsirado dėl užsitęsusios neapsidraudusio žento ligos - už jo gydymą reikėjo sumokėti 1 mln. dolerių.



8. Evelyn Adams




Naujasis Džersis, 5,4 mln. dolerių

REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, kad laimėti loterijoje praktiškai neįmanoma. Bet Evelyn Adams pasisekė du kartus. Per 1985 ir 1986  metus ji iš viso išlošė 5,4 mln. dolerių. Po dvidešimtiems metų Adams - visiškai bankrutavusi ir gyvena namelyje ant ratų. Priežastis - padidėjusios išlaidos ir polinkis į azartinius žaidimus.

"Visi norėjo mano pinigų. Visi stovėjo ištiesę ranką. Aš taip ir neišmokau pasakyti paprasto žodelio "ne". Jeigu turėčiau antrą šansą, būčiau protingesnė", - kažkada yra sakiusi Adams.

7. Alexas ir Rhoda Tothai



Florida, 13 mln. dolerių

1990 metais sutuoktiniai Alexas ir Rhoda Tothai loterijoje laimėjo 13 mln. dolerių. Tačiau jau 2006 metais jie gyveno siaubingomis sąlygomis. Alexas mirė nesulaukęs teismo proceso, kuriame jam turėjo būti pateikti kaltinimai dėl mokesčių slėpimo. Rhoda bandė apgauti valdžios atstovus, įrodinėdama, kad yra pernelyg ligota, jog atlaikytų teismą. Deja, agentams pavyko nufilmuoti, kad ji gali judėti be ramentų ir ratinio krėslo. Teismas Rhodai skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę bei 1,1 mln. dolerių baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Williamas "Bud" Postas

Pensilvanija, 16,2 mln. dolerių

Williamo "Bud" Posto istorija primena Holivudo filmų siužetą. Williamo motina mirė, kai jam buvo 8 metai, o iš karto po laidotuvių tėvas jį atidavė į vaikų namus. Didžiąją gyvenimo dalį Postas užsiėmė žvejyba, kol lemtingą 1988 metų dieną nenusipirko laimingo loterijos bilieto ir nelaimėjo 16,2 mln. dolerių. Tačiau jau po keleto mėnesių Postas buvo bankrutavęs - didžiules sumas jis išleido namams, automobiliams, jachtoms, abejotiniems sandėriams ir dvimotoriams lėktuvams (nors ir neturėjo piloto licenzijų). Postas mirė sustojus kvėpavimui 2006 metais, jau neturėdamas nei cento. "Aš buvau kur kas laimingesnis, kai neturėjau pinigų", - yra prisipažinęs vyras.

REKLAMA

5. Janite Lee


Misūris, 18 mln. dolerių


Kartais net geriausi ketinimai turi ne kokias pasekmes - taip nutiko ir Janite Lee, kuri 1993 metais loterijoje laimėjo 18 mln. dolerių. Emigrantė iš Pietų Korėjos pradėjo dalinti laimėtus pinigus įvairioms švietėjiškoms programoms, visuomeninėms ir politinėms organizacijoms. Ji netgi pietavo su Billu Clintonu, Alu Goru ir Pietų Korėjos prezidentu Kim Dae Dzungu. Tačiau praėjus aštuoneriems metams pinigai baigėsi ir Lee, kurios sąskaitoje tebuvo likę 700 dolerių, turėjo pripažinti savo bankrotą.



4. Jeffrey Dampieras

REKLAMA

Ilinojus, 20 mln. dolerių

Jeffrey Dampieras 1986 metais loterijoje laimėjo 20 mln. dolerių. Gavęs laimėtą sumą vyras apipylė giminaičius ir draugus brangiomis dovanomis - pirko jiems automobilius, namus ir keliones į egzotiškas šalis. Deja, bet jo žmonos seseriai Victoriai Jackson to neužteko. 2005 metų liepos 26-osios naktį Jackson ir jos draugas Natanielis Jacksonas pagrobė milijonierių ir nušovė jį. Abiems buvo skirtas kalėjimas iki gyvos galvos.

3. Billie Bob Harrellas, Jr.

Teksasas, 31 mln. dolerių

Būdamas religingas Billie Bob Harrellas, Jr. niekuomet neprarado tikėjimo Dievu. Jo tikėjimą apvainikavo laimėjimas loterijoje 1997 metų birželį. Šeimos žmogus, laimėjęs 31 mln. dolerių, ėmė padėti kitiems. Jis dalino pinigus giminaičiams, draugams, dažnai aukojo bažnyčiai - bet pinigai netrukus baigėsi ir prasidėjo finansiškai sunkūs laikai. Praėjus metams nuo laimėjimo Harrellas nusišovė. Dar prieš mirtį jis prisipažino savo finansiniam konsultantui, kad "laimėjimas loterijoje buvo baisiausias įvykis jo gyvenime".



2. Ralphas Stebbinsas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mičiganas, 208 mln. dolerių

Kai Ralphas Stebbinsas ir jo žmona Marry 2005 metais loterijoje "Mega Million Jackpot" laimėjo 208 mln. dolerių, jie, kaip ir bet kuri kita normali pora, pradėjo planuoti: sumokėti paskolas, nusipirkti ūkį, investuoti pinigus į karves ir patogiai gyventi iki gyvenimo pabaigos. Tačiau praėjus 20 mėnesių po laimėjimo loterijoje Ralphas Stebbinsas buvo apkaltintas bandymu nužudyti draugo dukrą ir ginklo, kuriuo buvo įvykdytas nusikaltimas, laikymu. Mažiau nei po dviejų mėnesių Ralphas mirė nuo širdies smūgio būdamas 43 metų amžiaus.

REKLAMA

1. Jackas Whittakeris

Vakarų Virdžinija, 315 mln. dolerių

Kai 2002 metų gruodžio 25 dieną Jackas Whittakeris laimėjo loterijoje "Powerball", jis buvo įsitikinęs, kad čia neapsieita be dieviškos valios - juk ir "stebuklas" įvyko per pačias šv. Kalėdas. Tačiau iš karto po to, kai gavo laimėtą sumą, Whittakeris buvo sulaikytas už važiavimą išgėrus. Po kelių mėnesių vagys įsibrovė į jo automobilį ir pavogė 545 tūkstančius dolerių, kuriuos 55 metų vyras vežiojosi savo portfelyje. Praėjus metams po laimėjimo vyras buvo sulaikytas už grasinimą nužudyti baro vadybininką. Galų gale perdozavusi narkotikų Whittakerio namuose mirė jo 17 metų anūkė Brandi Bragg. Vyro dukra Ginger Whittaker Bragg taip pat buvo rasta negyva savo namuose 2009 metų liepos 5 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų