REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio ekonominė krizė smogė skaudų smūgį britų verslui, rašo „The Times“, publikuodamas „muzikinę“ metinio turtingiausių britų sąrašo „The Sunday Times Rich List“ skiltį.

REKLAMA
REKLAMA

Didelė dalis turtingiausių britų muzikos atlikėjų ir prodiuserių 2008 metais prarado mažiausiai 10 proc. savo turto.

REKLAMA

Išsaugoti savo gerovės lygio nepavyko ir Eltonui Džonui (Elton John), kuris prarado 26 proc. savo turto vertės, 2008 m. siekusios 235 mln. svarų sterlingų. Tomo Džonso (Tom Jones) turtas, 2008 m. sudaręs 170 mln. svarų sterlingų, sumažėjo 24 procentais. Be to, 33 proc. sumažėjo ir „Amerikos dievaičio“ (American Idol) kūrėjo Saimono Fulerio (Simon Fuller) turtas (praėjusiais metais jo turtas buvo įvertinas 450 mln. svarų).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo laikraštis, pasaulio žvaigždžių materialinė padėtis pablogėjo pirmiausia dėl silpnos investicijų dinamikos ir sumažėjusių nekilnojamojo turto kainų.

Vis dėlto trims muzikos pasaulio atstovams pavyko ne tik nieko neprarasti, bet ir, atvirkščiai, padidinti savo finansinę gerovę. Pavyzdžiui, 16 proc., iki 52 mln. svarų sterlingų, padidėjo kolektyvo „Oasis“ dalyvių brolių Liamo ir Noelio Galaherių (Noel Galaher) turtas. Broliai neseniai įrašė savo septintą albumą „Dig Out Your Soul“.

29 proc. (iki 75 mln. svarų sterlingų) padidėjo Džudės Kreimer (Judy Craymer), miuziklo ir filmo „Mamma mia!“ prodiuserės, turtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7 proc., iki 120 mln. svarų sterlingų, padidėjo televizijos žvaigždės, muzikos prodiuserio Saimono Kouelo (Simon Cowell) turtas.

Sąrašo lyderiai išliko tie patys. Reitinge iki šiol pirmauja buvęs įrašų kompanijos vadovas Klaivas Kalderis (Clive Calder), dirbęs su tokiomis žvaigždėmis kaip Britni Spyrs (Britney Spears). Jo turtas, kaip ir praėjusiais metais, įvertintas 1,3 mlrd. svarų sterlingų. Antroje vietoje atsidūrė kompozitorius Endriu Loidas Vėberis (Andrew Lloyd Webber), kurio turtas įvertintas 750 mln. svarų sterlingų (jo turtas liko toks pat kaip ir praėjusiais metais). Trečiąją vietą reitinge išsaugojo Polas Makartnis (Paul McCartney), nors jo turtas sumažėjo 12 proc., iki 440 mln. svarų sterlingų.

Visas 2009 m. „Rich List‘ sąrašas bus paskelbtas sekmadienį, balandžio 26 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų