REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražiausios XX amžiaus brunetės

Stereotipas, kad balta - tai gėris, juoda - blogis, senas kaip pasaulis. Tačiau kalbant apie moterį, juoda pirmiausia yra gražu. Patvirtindami šią seną tiesą pristatome gražiausių praėjusio šimtmečio brunečių dešimtuką.

REKLAMA
REKLAMA

Audrey Hepburn

Miniatiūrinė, subtili Audrey Hepburn, po vaidmenų filmuose „Pusryčiai pas Tiffani“ ir „Sabrina“ tapusi tikra stiliaus ikona, įtvirtino naujų estetinių vertybių erą. Anksčiau labiausiai buvo garbinamos moteriškos natūros, akcentavusios savo išorinį grožį, tuo tarpu smulkutė Audrey viską pakeitė, į pirmą planą iškeldama intelektualumą ir vidinio pasaulio turtingumą.

REKLAMA

Elizabeth Taylor

Daugelio nuomone, šiai „Holivudo imperatorienei“ grožiu negali prilygti niekas. Žiūrint filmus „Kas bijo Virdžinijos Vulf“ ar „Katė ant įkaitusio skardinio stogo“ su tuo, matyt, neįmanoma nesutikti. Elizabeth vyriškiai tiesiog dievino, ir ji negalėjo gyventi be jų. Tai liudija ir aštuonios aktorės santuokos.

Vivien Leigh

Ši nuostabi aktorė vaidino išvaizda gležnas, bet dvasia stiprias moteris. Tokios ir jos įkūnytos pagrindinės herojės - Scarlett O‘Hara filme „Vėjo nublokšti“ bei Blanche DuBois filme „Geismų tramvajus“. Visą gyvenimą ši moteris kovojo su sunkia liga, būtent dėl to stiprių, tragiško likimo moterų vaidmenis jai pavyko atlikti taip įtikinamai.

REKLAMA
REKLAMA





Katharine Hepburn

Šią valingą brunetę iki šiol daugelis feminisčių vadina svarbiausia praėjusio amžiaus aktore. Ir iš tiesų Hepburn karjera buvo revoliucinga. Pavyzdžiui, ji įrodė, kad ir sulaukusi 40 metų moteris gali būti įdomi kino pramonei, o tai tiems laikams buvo neįprasta. Būdama vyresnė nei keturiasdešimties ji sukūrė geriausius savo vaidmenis ir kino ekranuose atrodė geriau nei nuostabiai.





Gina Lollobrigida


Fantastiškos išvaizdos kerėtoja iš Italijos moteriško grožio simboliu tapo 50-60 praėjusio amžiaus metais. Jos neabejotini koziriai buvo fatališkas grožis, spinduliuojantis seksualumas ir audringas temperamentas. Begalinį italės energingumą liudija ir tai, kad baigusi aktorės karjerą ji pradėjo politinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jacqueline Kennedy


Gražioji aristokratė, JAV prezidento žmona, savo laiku buvo tapusi jauniausia pirmąja ledi. Ir populiariausia moterimi savo šalyje. Po tragiškos prezidento Kennedy mirties ištekėjusi už graikų laivybos magnato Aristotelio Onassis ji metė iššūkį visai Amerikai. Jacqueline išskirtinumas pirmiausia tai, kad ji niekuomet nebuvo savo garsių vyrų šešėlyje, turėjo savo ypatingą charizmą ir buvo tikrai ryški asmenybė.





Penelope Cruz


Iš pradžių Penelope Cruz buvo tik Europos kino žvaigždė, tačiau tokios moterys nelieka nepastebėtos Holivude. Todėl nieko nuostabaus, kad po kurio laiko Penelope Cruz vardas tapo žinomas visame pasaulyje. Saviti veido bruožai, įstabūs plaukai ir ispaniška aistra – tuo ypatinga viena populiariausių šių laikų aktorių.

REKLAMA

Salma Hayek

Ilgą laiką buvo įsitvirtinęs stereotipas, kad aktorei Salmai Hayek labiausiai tinkami moterų-vampyrių ir nusivylusių muzikantų draugužių vaidmenys. Tačiau Fridos Kahlo vaidmeniu meksikietė pademonstravo neįtikėtiną natūros gilumą, charakterio sudėtingumą, ir kritikų buvo pripažinta talentingiausia šių laikų aktore. Akivaizdu, kad be vaidybinių sugebėjimų, Salma Dievo apdovanota ir nuostabaus grožio figūra.





Monica Bellucci

Modelis, aktorė, deivė. 90-aisiais mados pasaulį buvo užkariavusios itin lieknos, berniukiškų kūno formų manekenės, ir būtent ši Italijos gražuolė atšaukė uniseks madą, ant pjedestalo vėl sugrąžindama tobulą klasikinį moteriškumą.

REKLAMA





Catherine Zeta Jones

Aktorę Catherine Zeta Jones galima vadinti Holivudo Šecherezada. Greta Salmos Hayek ir Penelope Cruz ji – viena gražiausių pasaulio brunečių. Tačiau pastarosioms labiau būdingas lotynoamerikietiškas temperamentas ir aistringumas, o Catherine, kaip tikra britė, pasižymi santūrumu ir gebėjimu kontroliuoti savo emocijas, taip kurdama savo išskirtinį moterišką žavesį.

Scanpixnuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų