REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip rengsimės po 1000 metų?

Atrodo, kad 2009 metų pavasario-vasaros kolekcijas kūrusius dizainerius įkvėpė naujausi NASA tyrimai ir filmai apie kosmines odisėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Aukštosios mados kūrėjai pabandė suformuluoti ateities mados tendencijas. Įmantrios konstrukcijos ir futuristiniai raštai, plieno ir kobalto mėlynumo atspalviai - tai esminiai ateities moterų garderobo akcentai. Tačiau išliks ir keletas tradicinių dalykų.

REKLAMA

Naujos kartos moteriško rafinuotumo pavyzdys - plieninio kolorito tiesaus vyriško kirpimo suknelė  (Narciso Rodriguezas) bei kostiumėlis, kurį sudaro tamsiai mėlyna suknelė bei įmantraus pasiuvimo timpos (Jil Sander).



Narciso Rodriguez



Carolina Herrera



Jil Sander

Koks turėtų būti kosminės moters dalykinis kostiumėlis? Čia irgi svarbiausia - praktiškumas. Rinktis galima net iš keleto skirtingų modelių: griežtų, geometrinių formų Alexanderio McQueeno kostiumėlių ar Narciso Rodriguezo  maskuojančių atspalvių kostiumo, prie kurio dera tokio paties stiliaus kelnės bei bateliai. Beje, pastarasis dizaineris pasirūpino ir galvos apdangalu ateities moterims: jis pristato keistoką skrybėlę-katiliuką su įpjovomis akims. Ką gi, prie tokios kepurės saulės akinių tikrai neprireiks.

REKLAMA
REKLAMA



Alexander McQueen



Alexander McQueen



Narciso Rodriguez



Ir po tūkstančio metų aukso blizgesys bus toks pat viliojantis. Dizaineriai pristato keletą variantų: suknelė „Prada“, pasiūta iš glamžytos auksinės folijos, Balenciaga apdaras, kur aukso blizgesys prislopintas, o detalės primena meteoritų nuolaužas. Ar vakarinė Yves Saint Laurent'o suknelė - pasiūta iš žvilgančio, tarsi brangakmeniais nusagstyto audinio.



Balenciaga



Prada



Yves Saint Laurent



Žinoma, ir po tūkstančio metų moteriškame garderobe išliks amžina klasika - maža juoda suknelė. Jos variantas ateities damoms - futliaro formos suknelė, turinti aiškų skulptūrinį siluetą, pasiūta iš agresyvokai atrodančios juodos odos (Alexanderis McQueenas).



Alexander McQueen

Na, o 881-ąjai „Oskarų“ įteikimo ceremonijai žvaigždės galės rinktis prašmatnesnes sukneles. Pavyzdžiui, baltą rauktos medžiagos jūros kriauklę primenančią „Viktor&Rolf“ apdarą ar Zaco Poseno kūrybos metalinio blizgesio rūbą Marso mergaitei.



Viktor&Rolf



Zac Posen

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų