REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visą pasaulį nustebinusi aštuntuko motina Nadya Suleman, jau anksčiau susilaukusi šešių vaikų, bando suktis iš sunkios padėties. Jos vardu atidarytoje interneto svetainėje lankytojų prašoma paaukoti pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

N.Suleman interneto svetainėje „Thenadyasulemanfamily.com“ galima rasti aštuonių sausio 26 dieną gimusių mažylių nuotraukas, spalvingą vaivorykštės piešinį, žodį „meilė“, sudėliotą iš vaikiškų kaladėlių, ir žinutę, kad pinigus galima pervesti naudojantis „Visa“, „MasterCard“, „American Express“, „Discover“ ir „PayPal“ paslaugomis. Svetainės lankytojai gali palikti N.Suleman asmeninę žinutę.



Vaikais pasirūpins

REKLAMA

33-ejų JAV gyventoja, save pristatanti „pusiau arabe, pusiau lietuve“, anksčiau atmetė bet kokias abejones, jog ji gali būti nepajėgi pasirūpinti visais 14 savo vaikų.

„Aš paskirsiu save vaikams, - teigė N.Suleman pirmajame savo viešame interviu NBC televizijai. - Be galo juos myliu, priimu juos be jokių išlygų. Dėl jų sustabdysiu savo gyvenimą, globosiu juos ir visada būsiu šalia. Ar daug yra tokių tėvų?“.

N.Suleman teigė ketinanti kada nors pratęsti mokslus ir siekti psichologės kvalifikacijos. Ji taip pat pareiškė, jog visų 14 jos vaikų biologinis tėvas yra tas pats spermos donoras, kurį ji pavadino savo draugu.

REKLAMA
REKLAMA

N.Suleman atstovė spaudai Joann Killeen patvirtino, jog laimingoji motina šiuo metu sulaukia labai daug spaudos dėmesio, tačiau kategoriškai paneigė, jog pagrindinis jos motyvas galėjęs būti siekis pasipelnyti. Kita vertus, J.Killeen pareiškė, jog N.Suleman "neketina būti motina, kuri gyvena tik iš pašalpų, ir tikrai trokšta išbandyti kiekvieną galimybę, kuri leistų jai finansiškai aprūpinti savo 14 vaikų, už kuriuos dabar yra atsakinga".



Medikų kontrolės stoka

N.Suleman, dirbtinai apvaisinta nevaisingumo gydymo klinikoje, tapo antrąja moterimi pasaulyje, susilaukusia aštuonetuko. Paaiškėjus, jog ji jau turėjo šešis vaikus, kurių susilaukė taip pat po dirbtinio apvaisinimo, gyveno su tėvais ir neturėjo jokių pastovių pajamų, JAV kilo pasipiktinimo banga. Daugelis pradėjo kelti klausimą, ar medikai apskritai turėjo teisę rizikuoti emociškai nestabilios moters ir jos vaikų gyvybe, sveikata bei gerove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugeliu apvaisinimo mėgintuvėlyje atvejų gimsta daugiau negu vienas vaikas. Tai susiję su medikų siekiu užtikrinti, kad procedūra bus sėkminga - ypač jeigu pacientė praeityje yra turėjusi nėštumo komplikacijų. Moterims dažniausiai persodinami daugiau negu du embrionai, tikintis, kad bent dalis jų išgyvens.

N.Suleman atveju kyla pagrįstų abejonių, jog jai galėjo būti persodinti net aštuoni embrionai. Ji pati teigia, kad embrionų buvo šeši, tačiau du iš jų vėliau pasidalijo. Net ir šio skaičiaus gali pakakti, kad kilęs skandalas priverstų JAV prezidento administraciją imtis griežčiau kontroliuoti dirbtinio apvaisinimo procedūros atlikimo tvarką.

REKLAMA

JAV reprodukcinės medicinos atstovų draugija 2008 metais patvirtino rekomendacijas, pagal kurias jaunesnėms negu 35 moterims neturėtų būti persodinama daugiau negu du embrionai, o vyresnėms - ne daugiau penkių. Vis dėlto šalyje iki šiol nėra įstatyminės bazės, kuri rekomendacijas paverstų privaloma tvarka.

Daugiau apie Nadya Suleman skaitykite čia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų