REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net jai pasitraukus iš madų verslo, jos amžininkai neleidžia Cindy Crawford nugrimzti užmarštin. Nes kaip gi čia pamirši garsiojo supermodelio veidą?

REKLAMA
REKLAMA

C.Crawford traukia akį savo įspūdinga išvaizda, kai atvyksta į fotosesijas kalnuose šalia savo namų Malibu paplūdimyje. Ji panaši į moterį, kuri ką tik pasiekė šlovės viršūnę. Ant pakylos jos nebematyti jau aštuoneri metai, nuo tada, kai baigėsi kontraktas su kompanija „Revlon“. Neseniai žurnalas „Vanity Fair“ parašė, kad „išėjusi į pensiją ji leidžia laiką Malibu“. Tie žodžiai ją suerzino. „Niekada neturėjau laisvo laiko. Filmuojuosi vaizdajuostėms, darbuojuosi su savo kosmetikos linija, projektuoju baldus“, - ginasi eksmodelis.



Vienatvės prabanga

REKLAMA

Kurį laiką atrodė, kad tikruosius dešimtojo dešimtmečio supermodelius, garsėjančius arogancija ir kategoriška nuostata „nesikelsiu iš lovos už mažiau nei 10 tūkst. dolerių“, nustūmė šalin kuklesnius finansinius reikalavimus keliančių, smulkių ir neišvaizdžių merginų karta. Tai turėjo būti impulsyvi reakcija į didįjį šešetuką – Cindy Crawford, Claudiją Schiffer, Kate Moss, Lindą Evangelistą, Naomi Campbell ir Christy Turlington, kurios, jeigu tikėsime gandais, buvo įspūdingesnės už jų demonstruojamus drabužius. Jų veidai ir kūnai pakerėjo visą pasaulį, jas galėjai išvysti ant visų pakylų, visų prabangių žurnalų viršelių, mados rubrikose visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šimtmečio pabaigoje ta spalvinga modelių grupelė prarado savo spindesį. Kai tik C.Schiffer garsiai pasiskundė: „Supermodelių, kuriais mes buvome kadaise, jau nebėra: niekas nenori jiems mokėti“, šių metų „Prada“ reklamos kampanijoje pasirodė Linda Evangelista. N.Campbell ėmė reklamuoti Yves Saint Laurent‘o drabužius. C.Schiffer buvo pakviesta dalyvauti mados namų „Dolce&Gabbana“ kolekcijos pristatyme. Regis, amžius joms ne kliūtis.

C.Crawford įsitikinusi, kad tai susiję su ilgaamžiškumu. „Keturiasdešimtmečiai ir penkiasdešimtmečiai vėl nori pamatyti mūsų veidus, nes jiems tai geros savijautos šaltinis. Ši karta neatrodo taip, kaip atrodė tokio amžiaus žmonės mano vaikystėje. Šiuolaikiniai keturiasdešimtmečiai rūpinasi savimi, nes panašiai kaip ir mes, modeliai, yra nusiteikę skirti daug dėmesio savo išvaizdai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jos oda be makiažo net spindi, kaip ir visų Kalifornijos merginų, nors garsusis apgamukas ne toks ryškus. Noras atsikratyti jo karjeros pradžioje atrodo itin absurdiškas. Kokia puikios jos išvaizdos paslaptis?

„Nėra čia jokios paslapties! Pakanka, pavyzdžiui, rasti gražiai gulinčius džinsus. Be to, svarbu genai, nes aš paveldėjau gražią odą, ir dar turi reikšmės gyvenimo būdas. Kai atsikrausčiau į Niujorką būdama 20-ties, visai nebuvau lieknutė, todėl pradėjau mankštintis ir tai tapo įpročiu. Būtina skirti šiek tiek laiko sportui, nes juk visada atsiras daugybė kitų reikalų. Dabar bent sykį per savaitę einu pasivaikščioti pėsčia. Malibu tai nesudėtinga: pakanka išeiti už durų, ir žingsniuok sau medituodama. Kartą per metus važiuoju į Atramą (stovyklą Santa Monikos kalnuose netoli Malibu, kur už savaitę reikia mokėti 3 tūkst.dolerių), ten mintu žalumynais, kasdien einu į 20 km iškylas. Dainuoju, mąstau, mėgaujuosi vienatvės prabanga“, - dėsto C.Crawford.

REKLAMA



Cindy Crawford su vaikais.(Scanpix nuotr.)

Susitaikyk su trūkumais


Namuose garsiųjų dailymankštės vaizdajuosčių autorė mankštinasi vibruojančiu treniruokliu „Power Plate“. „Jį atradau šiemet. Madonna juo naudojosi jau seniai, tačiau ji visada apie viską sužino anksčiau už kitus. Mankštiniesi – darai pritūpimus ar atsilenkimus – ant virpčiojančios aikštelės, todėl reikia stengtis išlaikyti pusiausvyrą. It taip po pusvalandį kasdien, tris kartus per savaitę. Be to, turiu bėgtakį, lankiau šokio pamokas, kur jogos pratimai buvo derinami su pilateso tempimo pratimais, tačiau mečiau“.

REKLAMA

C.Crawford nebadauja. „Labai mėgstu ruošti maistą. Padėkos dieną buvo susirinkę 18 svečių, mano mama iškepė kalakutą, o mes su seserimis pasidalijome kitus darbus“.

Cindy leidžia sau suvalgyti ir gabaliuką šokolado, tačiau visada prisimena, kad nevalia suvalgyti visos plytelės. C.Crawford nesilaiko dietos, tik niekada nevalgo „greito“ maisto. „Pusryčiams išgeriu pieno kokteilį, nors tam reikia skirti 20 minučių, kad sumesčiau viską, ką turiu po ranka. Pietums – salotų su vištiena ar žuvimi, tačiau gal pusmetį net ir šito nebepridedu. Vakarienei valgome ką nors lengvo, pavyzdžiui, vieną vakarą paruošiau jautienos su daržovėmis. Kai vyras ir vaikai renkasi patiekalą su vištiena ar jautienos žlėgtainiu, aš valgau tofu“, - pasakoja modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užtat jos labai žemas cholesterolio lygis. „Tai genetiškai nulemta. Mano tėtis kasdien pusryčiams valgo kiaušinienę su šonine ir jo cholesterolis vis tiek žemas“.

Ar jos kūnas turi kokių trūkumų? „Kiekvienos moters turi. Jeigu tau kas nors nepatinka, stenkis tai pakeisti. O jeigu nesiseka ar nenori nieko keisti, susitaikyk su savo trūkumais, kitaip būsi nelaiminga“, - pataria Cindy.

Eksmodelis net tik augino vaikus ir sportavo, ji prisipažįsta, kad dar mokėsi džiaugtis gyvenimu. „Kai pradėjau karjerą, buvau nepatikli, bijojau narkotikų ir to didžiulio pasaulio, ir buvau nuobodi. Užtat dabar man kyla noras užsilipti ant stalo ir pašokti, bent jau viename iš 30 klubų, kurie priklauso mano vyrui“. Taigi brandumas gali teikti džiaugsmo? „O, taip!” – atsako C.Crawford.

REKLAMA



Cindy Crawford su vyru Randy Gerberu ir vaikais Presly ir Kaya.(Scanpix nuotr.)



Gyvenimo faktai

    * Cynthia Ann Crawford gimė 1966 m.

    * Ūgis – 177 cm.

    * Svoris – 55 kg.

    * Karjerą pradėjo 19 m.

    * Būdama 22-ejų pasirodė ant „Playboy“ viršelio.

    * Jos veidas puošė garsiausių ir prestižiškiausių žurnalų, tokių kaip „Vogue“ ar „Harper‘s Bazaar“, viršelius.

    * Vedė televizijos laidas apie madą, rašė apsakymus vaikams, pristatinėjo „Versace“ kolekcijas, reklamavo „Pepsi“, „Revlon“ kosmetiką, „Omega“ laikrodžius ir net lenkišką mineralinį vandenį „Arctic‘.

    * Išleido knygą „Cindy Crawford Basic Face“, kurioje moko, kaip pasidaryti gerą makiažą.

    * 1995 m. suvaidino filme „Sąžiningas žaidimas“. Už tą vaidmenį pelnė dvi „Auksinės avietės“ nominacijas kaip blogiausia aktorė ir blogiausia naujojo kino žvaigždė.

    * 1995 ir 2002 m. atsidūrė tarp 50 gražiausių žurnalo „People“ išrinktų žmonių.

    * Jos pirmasis vyras (1991-1995 m.) buvo garsus aktorius Richardas Gere‘as.

    * Antrą kartą Cindy ištekėjo už Randy Gerbero, su juo turi du vaikus – sūnų Presly ir dukrą Kayą.



News Bridgepix nuotr.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų