REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien visame pasaulyje turėtų tvyroti erotinės nuotaikos, nes švenčiama Tarptautinė orgazmo diena.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinė orgazmo diena rugpjūčio 8 dieną minima jau dešimt metų - nuo 1998-ųjų. Šventės šūkis, kaip rašoma virtualiame kalendoriuje, - vientisas pasaulio orgazmas. Erotiniu karščiu turėtų alsuoti ir šaltoji Aliaska, ir įkaitusi Zimbabvė - visos šalys nuo A iki Z.

REKLAMA

Galbūt ir konservatyviosios Lietuvos žmonės ekstazės ir malonumų dieną pajus seksualinės energijos antplūdį.



Geriausia dovana – orgazmas

Šventės iniciatorius buvo biseksualas Alexas Hirka, teigęs, kad Tarptautinę orgazmo dieną derėtų dovanoti seksualias dovanas (kiek kitokias nei per šv. Kalėdas), persirengus vaidinti įvairius vaidmenis (panašiai kaip per Heloviną) ir prisiekti meilę (visai taip, kaip daroma šv. Valentino dieną).

REKLAMA
REKLAMA

Šios seksualinės palaimos šventės sumanytojo interneto puslapyje rašoma: „Orgazmą švęs visas pasaulis. Po vieną, poromis, grupėmis. Monoseksualai, biseksualai, homoseksualai, heteroseksualai...“ Tame puslapyje pavaizduotas iš besimylinčių porų nupieštas ovalinis kamuolys primena žmogaus smegenis.

Etnologė Gražina Kadžytė nenustebo, LŽ paklausta apie Tarptautinę orgazmo dieną: „Pavartau kalendorių day.lt - ten viskas surašyta. Greit turbūt nebebus dienos, kad nebūtų kokios nors šventės. Man Tarptautinė tualetų diena juokingesnė negu orgazmo.“ Ji prisiminė sovietinių laikų dainelę: „Kad vis taip būt, kad vis taip būt, kad visos dienos šventos būt, tik viena diena dirbama, ir ta pati - nugeriama.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Kadžytė mano, kad daugelis žmonių tokios šventės - Tarptautinės orgazmo dienos - negirdėję neregėję ir netiki, kad Lietuvoje ji prigytų.

Kino kritikas Skirmantas Valiulis, ketinantis Lietuvoje steigti erotikos muziejų, LŽ teigė pirmą kartą išgirdęs, kad yra Tarptautinė orgazmo diena. Jo nuomone, šiandien žmonėms labiau rūpės prasidedanti olimpiada, o ne Tarptautinė orgazmo diena.

Klausiamas, kaip vis dėlto ji galėtų būti minima Lietuvoje, pašnekovas teigė: „Tegul kiekviena šeima Lietuvoje pagalvoja apie vaikučio „padarymą“. Tautai būtų labai sveika.“ S.Valiulio nuomone, tokią dieną partneriui geriausia padovanoti būtent orgazmą. „Kiek žinau, per visą gyvenimą žmogus orgazmą patirti gali ne daugiau kaip penkis tūkstančius kartų, tiek užprogramuota organizme“, - sakė jis.

Anot S.Valiulio, daugiau kaip prieš pusę amžiaus nebuvo suprantamas terminas „orgazmas“, ypač jo reikšmė moterims. Todėl žmones reikėjo šviesti.

Matas DAUGĖLA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų