REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje išrinkta gražiausia metų mergina. „Mis Lietuva 2008“, nurungusi 14 pretendenčių, tapo septyniolikmetė Gabrielė Martirosianaitė iš Kauno.

REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojai karūną įteikė 2007 m. Lietuvos gražuolės titulą pelniusi Jurgita Jurkutė, kuri po pernykščio konkurso sėkmingai kopia karjeros laiptais Lietuvos pramogų versle.

REKLAMA

„Tikrai nesitikėjau, kad mane išrinks. Jaučiuosi pasakiškai. Labai patiko šis konkursas. Tikėjausi, kad dalyvavimas jame pareikalaus daugiau jėgų, tačiau iš tiesų pernelyg nieko varginančio nepatyriau.

Nebijau atsakomybės ir dėsiu visas pastangas, kad parvežčiau nugalėtojos karūną ir iš Kijevo“, – neslėpdama jaudulio, su Alfa.lt įspūdžiais dalijosi šių metų nugalėtoja tapusi būsimoji Kauno rajono Ugnės Karvelis gimnazijos abiturientė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąja vicemis tapo taip pat laikinosios sostinės atstovė – dvidešimtmetė Evelina Sinkevičiūtė, Kauno technologijos universitete antrame kurse studijuojanti sociologiją. Antrosios vicemis titulą pelnė metais vyresnė vilnietė Monika Balionytė, Vilniaus dailės akademijos dizaino specialybės antrakursė. Ji pelnė ir daugiausiai žiūrovų simpatijų, tad atitinkamai tapo „Mis Publika“ nominacijos laureate.

Fotogeniškiausia konkurso dalyve („Mis Foto“) išrinkta devyniolikmetė Viktorija Sutkutė iš Šiaulių. Elegantiškiausia šių metų mergina pripažinta taipogi devyniolikmetė Judita Klimaitė iš Kaišiadorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šis konkursas nebuvo vien tik gražuolių atranka. Pastebėjome, kad šiais metais merginos yra ypač talentingos: daug šoka, turi nemažai hobių ir žino, kaip visa tai išreikšti. Atrinktų merginų penkioliktukas, patekęs į finalą, susidraugavo tarpusavyje ir viena kitą stengėsi palaikyti, kad tikslo siektų drauge“, – patirtimi dalijosi konkursą organizavusios „Academia Femina“ prezidentė Izolda Gudelis.

Šeštadienio vakarą sostinės naktiniame klube „New York“ buvo išties ankšta. Į klubą sugužėjo patys smalsiausieji, pirmieji panorę gyvai išvysti gražiausią šių metų Lietuvos merginą.

REKLAMA

Susirinkusiuosius pasitiko geros nuotaikos nestokojęs žinomas renginių ir televizijos laidų vedėjas Jogaila Morkūnas, kuriam iš pradžių talkino J. Jurkutė, o vėliau pernykštę konkurso nugalėtoją pakeitė „Mis Lietuva 1996“ Daiva Anužytė. Prisimindama daugiau nei prieš dešimtmetį patirtą euforiją, kai ji tapo gražiausia tarp gražiausiųjų, D. Anužytė šyptelėjo, kad tąkart jai sunkiausia užduotimi tapo pasirodymas scenoje dėvint maudymosi kostiumėlį.

Iš žinomų šalies žmonių sudarytai komisijai teko nelengva užduotis: finaliniam konkursui iš beveik 300 pretendenčių teko išrinkti 15, o iš šių – tą vienintelę Lietuvos gražuolę, kuri ir tapo nugalėtoja.

REKLAMA

Vidutinis į Lietuvos gražuolės titulą pretenduojančių dalyvių amžius – 20 metų. Komisijos simpatijas pelnė ir į „Mis Lietuva 2008” finalą pateko: Sandra Damušytė, Gabrielė Martirosianaitė, Evelina Sinkevičiūtė, Rūta Gajauskaitė, Agnė Griniūtė iš Kauno, Radvilė Lazdauskaitė, Kornelija Vietaitė, Monika Balionytė iš Vilniaus, Viktorija Sutkutė ir Enrika Trepkutė iš Šiaulių, Inga Grigaliūnaitė atstovavo Klaipėdai, Benedikta Daukšaitė Kretingai, Agnė Golbergaitė Trakams, Karolina Kriukelytė Utenai ir Judita Klimaitė Kaišiadorims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurso „Mis Lietuva“ taisyklės be atrankos leidžia patekti į finalą tais pačiais metais regioninių „Mis“ konkursų nugalėtojoms. Šiais metais tokia teise pasinaudojo „Mis laikinoji sostinė“ ir „Mis Šiaulių kraštas“. Dėl Lietuvos gražiausios merginos karūnos rungėsi politologijos ir biomedicinos mokslų studentės bei dailiojo čiuožimo profesionalė.

Įspūdingo renginio metu finalisčių pasirodymus vertino kompetentinga komisija, vadovaujama „Misaki“ perlų juvelyrinių dirbinių pardavimo vadovo Cedrico Baubeto. Gražiausiai šalies merginai atiteko specialus „Kristiana Plius“ perlų papuošalų rinkinys ir teisė atstovauti Lietuvai šių metų spalį Kijeve įvyksiančiame konkurse „Mis Pasaulis“.

("News Bridgepix" nuotr.)

Jurga Gaidytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų