REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aktorius Audrius Bružas ir muzikos kūrėjas Leonas Somovas pristatė dainą „Vasariška baladė“, pagal poeto Algimanto Baltakio eilėraščio „Ant slenksčio“ eiles.

Aktorius Audrius Bružas ir muzikos kūrėjas Leonas Somovas pristatė dainą „Vasariška baladė“, pagal poeto Algimanto Baltakio eilėraščio „Ant slenksčio“ eiles.

REKLAMA

Nuostabią dainą papildo muzikinis klipas, kuriame vasariškos ir padūkusios nuotaikos apimti atlikėjai šėlsta ant geležinkelio bėgių, rašo pranešime spaudai.

„Po muzikinio klipo premjeros tik skambutis iš Lietuvos transporto saugos administracijos privertė susimąstyti, kokioje pavojingoje situacijoje buvome. Iš tiesų kurdami muzikinį klipą leidome sau pažaisti ant geležinkelio bėgių, tačiau prašome visų žmonių to nekartoti realybėje. Bet koks neapgalvotas ir neatsargus veiksmas šalia bėgių arba ant jų yra labai rizikingas ir gali baigtis baisia nelaime“, – kviečia būti atsakingais aktorius Audrius Bružas.

Lietuvos transporto saugos administracija primena, kad geležinkelis – ypač pavojinga zona, todėl bet koks neatsakingas elgesys šalia arba ant geležinkelio bėgių gali baigtis skaudžiomis traumomis ar mirtinais sužalojimais.

REKLAMA
REKLAMA

Pėstiesiems būti šalia bėgių galima tik tam skirtose vietose, o kirsti geležinkelį galima tik naudojantis perėjomis, pervažomis ir viadukais, ir tik degant leidžiamam šviesoforo signalui arba esant pakeltam užtvarui. Dažnas iš mūsų įsitikinęs, kad atvažiuojantis traukinys yra toli ir mašinistas tikrai spės traukinį sustabdyti. Tačiau dėl savo matmenų traukinys atrodo esantis toliau, nei iš tiesų yra, o jo sustabdyti iš karto negalės, nes stabdomas traukinys dar kurį laiką važiuoja.

REKLAMA

Saugus atstumas yra 2,5 m nuo bėgių briaunos, tačiau turint omenyje, kad pravažiavęs traukinys sukelia stiprų traukinio link bloškiantį vėjo sūkurį, reikėtų pasirūpinti savo saugumu ir laikytis kuo didesnio atstumo nuo geležinkelio.

„Mėgaukimės daina, draugyste ir džiaukimės saugia vasara, kad gražiausių jos prisiminimų nenubrauktų skaudūs eismo įvykiai geležinkelio ruožuose“, – atkreipdamas klausytojų dėmesį į atsakingą elgesį sako dainos kūrėjas Leonas Somovas.

Geležinkelių eismo statistika yra skaudi: 2019 m. žuvo 6 asmenys. Sunkiai sužeisti 10 asmenų. Šiais metais įvyko 4 itin skaudūs įvykiai, o 2 iš jų iki šiol priežastys yra tiriamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų