REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Grant Imahara (nuotr. SCANPIX)

Mirė populiarios laidos „Mitų griovėjai“ vedėjas, Grantas Imahara. Vyrui tebuvo 49 metai.

3

Mirė populiarios laidos „Mitų griovėjai“ vedėjas, Grantas Imahara. Vyrui tebuvo 49 metai.

REKLAMA

Kaip pranešama užsienio žiniasklaidoje, jo mirtis buvo staigi, o ją sukėlė smgenų aunerizma.

„Labai liūdna pranešti šias liūdnas žinias apie Grantą. Jis buvo puikus žmogus ir svarbi dalis mūsų „Disocery“ šeimos. Siunčiame savo mintis ir maldas jo šeimai“, – „Discovery“ kanalo atstovai sakė „The Hollywood Reporter“.

G. Imahara buvo žinomas ne tik dėl savo darbo „Mitų griovėjų“ laidoje, bet ir dėl didelių pasiekimų robotikos srityje. 

Dar 2008 metais G. Imahara davė atvirą interviu apie tai, kaip žavėjosi įvairiais kūrybiniais darbais.  „Kai buvau vaikas, niekuomet nesvajojau būti Jamesu Bondu. Norėjau būti Q, nes jis buvo vyrukas, kuris sukūrė visus prietaisus. Manau, kad inžinerija man atėjo natūraliai“, – sakė jis.

Kaip rašoma „LOGIN“ pranešime spaudai, rugsėjo 24-25 d. jis turėjo lankytis ir Lietuvoje inovacijų ir technologijų festivalyje LOGIN. 

REKLAMA
REKLAMA

G. Imahara yra visam pasauliui žinomas kūrėjas, išgarsėjęs žiūrovus iš viso pasaulio prie ekranų prikausčiusioje laidoje „Mitų griovėjai“. Kiek procentų smegenų pajėgumų naudoja žmonės, ar garsus rėkimas sukelia sniego griūtį kalnuose, kas nutiks, jei iš dangoraižio paleisime monetą – tik keli mitai, kuriuos pasitelkdama mokslą bandė patvirtinti ar paneigti kūrybinė laidos komanda su G. Imahara priešakyje.

REKLAMA

G. Imahara kurti robotai ir inžinerijos žinios tapo nepamainoma laidos eksperimentų dalimi. Tačiau technologijų ir inovacijų entuziastams Grantas Imahara liks žinomas ne tik dėl indėlio kuriant laidą „Mitų griovėjai“ – savo mokslo populiarinimo kelionę jis tęsė „Netflix“ platformoje debiutavusioje mokslinių eksperimentų laidoje „White Rabbit Project“, pristatė ne vieną garsų kovos robotą, o jo surinktas ir valdomas animatronikas, vardu Geoffas Petersonas, net ketverius metus buvo laidos „Vėlyvo vakaro šou su Craigu Fergusonu“ (angl. „The Late Late Show with Craig Ferguson“) vedėjo pagalbininku. 

Robotikos ekspertas bei inžinierius prisidėjo ir prie garsiausių Holivudo filmų kūrimo: „Matrica“, „Žvaigždžių karų“ priešistorinės trilogijos, „Juros periodo parko“ ir daugelio kitų. „Šiais metais LOGIN dalyviai būtų turėję unikalią galimybę susipažinti su žmogumi, kuris patvirtina auksinę taisyklę, kad už visų novatoriškų sprendimų stovi žmogus, be kurio inovacijos neegzistuotų. Grantas Imahara – vienas geriausių to pavyzdžių. LOGIN komanda liūdi su visu pasauliu, netekus tokio didaus inovatoriaus “, – sakė festivalio vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų