REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias savaites peticijos.lt tinklapyje buvo sukurta peticija, kurioje skatinama žmonės pasirašyti prieš dainininkės Vitalijos Katunskytės atliekamą dainą „Robinzonas“.

Prieš kelias savaites peticijos.lt tinklapyje buvo sukurta peticija, kurioje skatinama žmonės pasirašyti prieš dainininkės Vitalijos Katunskytės atliekamą dainą „Robinzonas“.

REKLAMA

Kaip rašoma peticijoje, klausytojams užkliuvo dainos kontekstas. Anot jų, kūrinys yra rasistinis ir skamba gėdingai.

„Prašome Vitalijos Katunskytės viešai daugiau nebeatlikinėti kūrinio „Robinzonas“. Šių dienų kontekste kūrinys skamba siaubingai ir gėdingai, jo tekstas ir potekstė smarkiai rasistinė. Prie peticijos taip pat prisegti ir dainos žodžiai. Prašome neklausyti kūrinio muzikos platformose, nes taip remiame atlikėją ir šį siaubingą, deja, netikėtai šiemet išgyvenantį renesansą, muzikos takelį“, – rašoma peticijos.lt.

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su V.Katunskyte ši prisipažino esanti labai nustebusi ir nesuprantanti, kodėl žmonėms užkliuvo ši daina. 

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nesuprantu, kas su žmonėmis darosi. Ta dainą dainuoju jau dvylika metų, kažkam pasirodė, kad aš juokiuosi iš juodaodžių, mat Robinzonas buvo juodaodis. 

REKLAMA

Pirmiausia, žvelgiant į istoriją, Robinzonas buvo anglas. Tauta baigia išprotėti, ar čia pilnatis. Aš visą gyvenimą gerbiau žmones, buvau tolerantiška, tiek aš, tiek mano artimieji niekada nesityčiojo iš kitų. Aš visus myliu ir visus gerbiu. Man svarbiausia, kokia žmogaus širdis, dušia, bendravimas, o ne odos spalva“, – tikino moteris.

Atlikėja neslėpė nuostabos: „Ar toje dainoje aš tyčiojuosi iš juodaodžių? Nei vienu dainos žodžiu ar mintimi aš neįžeidžiu kitataučio. Nesuprantu, galbūt Palangos konkurentai iš pavydo bando mane sužlugdyti. Kai vis į Palangą koncertuoti atvažiuoju, tai vis kažkas įvyksta. 

REKLAMA
REKLAMA

Man neįdomu, kiek žmonių renkasi pas mano konkurentus, šiandien daug pas mane, rytoj pas juos, aš džiaugiuosi. Bet panašu, kitiems tai kliūna, nori man pakenkti. Kuo aš kalta, kad mane tauta myli, aš nieko nenoriu įžeist, ar pažeminti, su visais sutariu ir visus gerbiu. Nesuprantu, kodėl kažkam užkliuvau.“

„Su savo dainomis užauginau ne vieną kartą, net jaunimas renkasi į mano koncertus, man labai gera, kad vis dar pritraukiu publiką ir esu dėkinga visiems savo gerbėjams“, – džiaugėsi Vitalija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų