REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
54
Gerdos ir Andriaus Žemaičių sūnaus krikštynos (V. Grudžio nuotr.)

Puikiai žinomi TV veidai – Gerda ir Andrius Žemaičiai – neseniai atšventė didžiulę šventę. „Tai buvo jautri, graži, kupina tradicijų ir paįvairinta naujovėmis, mums labai svarbi šventė“, – patikino viena iš ryškiausių televizijos porų, pasakodami apie savo sūnaus Nikolo krikštynas.

54

Puikiai žinomi TV veidai – Gerda ir Andrius Žemaičiai – neseniai atšventė didžiulę šventę. „Tai buvo jautri, graži, kupina tradicijų ir paįvairinta naujovėmis, mums labai svarbi šventė“, – patikino viena iš ryškiausių televizijos porų, pasakodami apie savo sūnaus Nikolo krikštynas.

REKLAMA

1 metų ir 3 mėnesių mažylis, kuriam suteiktas Juozapo krikšto vardas, palaimintas Kauno Kristaus prisikėlimo bažnyčioje. 

Lydėti tikėjimo keliu ir padėti įveikti sunkumus jam įsipareigojo Gerdos sesuo Kristina su vyru Aurimu Bielskumi. 

„Aš esu abiejų Kristės dukrelių krikšto mama, ji – abiejų mano sūnų. Ir tai turbūt natūralu, nes bažnyčioje atliekama apeiga anksčiau turėjo ne vieną svarbią misiją. Ji būdavo tarsi apsauga ir garantas, kad, nutikus nelaimei, vaikutis neliks be mylinčių žmonių globos“, – sakė G. Žemaitė.

Ceremonijai Žemaičiai pradėjo ruoštis iš anksto. Pirmiausia tapti reikšmingų apeigų vadovu paprašė šeimos bičiulio, diakono Beno Ulevičiaus. 

REKLAMA
REKLAMA

„Žinojome, kad Nikolo krikštynos suburs visą mūsų šeimą. Gaila, į Lietuvą dėl pasaulyje siautėjančio viruso sukeltų padarinių negalėjo grįžti vienas iš Andriaus sūnų. Jo mums labai trūko. Bet džiaugiamės pagaliau galėdami į vieną vietą sutelkti ir apkabinti ir kitus mums brangius žmones", - sakė G. Žemaitė. 

REKLAMA

Jai, Kristei ir Nikolui šventinę aprangą kūrė, o Andriaus, vyresniojo Gerdos sūnaus Marko ir krikšto tėčio stiliumi pasirūpino dizainerė Modesta Šukė. Tiek drabužiuose, tiek šventės dekoracijose, G. Žemaitės prašymu, dominavo kreminė bei rusva spalvos. 

Krikštynų iškilmės, kurias vedė iliuzionistas Modestas Petrikas, surengtos vaikų laisvalaikio erdvėje „Baltas drugys“. 

Anot G. Žemaitės, ją šventėje džiugino viskas – programa, papuošimai, vedėjas, maistas, simbolinės dovanos, desertai.

„Na, jau tortas koks pasakiškas buvo! Nieko panašaus anksčiau nebuvau mačiusi!“, – apie „Bijolos”-meistrų kūrinį, papuoštą rankų darbo nėriniais ir miegančiu angeliuku, susižavėjusi pasakojo iškilmių kaltininko mama. 

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu buvo gausu ir įvairių krikštynų atrakcijų –  į orą leista balionų girlianda, pildyta linkėjimų knyga, gertas krikšto gėrimas iš ledo taurės, ragautos krikšto mamos vaišės – sūris, medus ir duona.

„Viskas buvo nuostabu! Smagu, kad švenčių bus ir ateityje!“, – apie kitąmet įvyksiantį savo jubiliejų užsiminė G. Žemaitė.

Tai, kad laukiasi berniuko, Gerda ir Andrius sužinojo anksti – 11 nėštumo savaitę. Kadangi tuo metu buvo atlikti sudėtingi tyrimai, abejonių dėl vaikelio lyties nekilo. 

Būsimi tėvai tuomet pasidarė ilgą vardų sąrašą ir vis ieškojo tokio, kuris patiktų abiems. Kad sūnelis bus Nikolas, Gerda su Andriumi nusprendė tik besibaigiant nėštumui. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nikolo krikštynos iš pradžių buvo suplanuotos per Žemaičių vestuvių metines – balandžio 19 d., bet dėl karantino šventei teko parinkti kitą datą. Gerdos vyresnėlio krikštas buvo surengtas kai mažyliui buvo pusmetis.

„O Nikolui apeigas planavome vėliau. Norėjau, kad sūnus jau vaikščiotų. Įdomu tai, kad ir aš, ir Markas, ir Nikolas pirmuosius žingsnius žengėme švenčiant metukų gimtadienį“, - sakė G. Žemaitė. 

Kalbėdama apie jaunėlį, mama neslėpė – jis, vertinant miego įpročius, yra tikra likimo dovana. Nuo trijų mėnesių amžiaus Nikolas išmiega visą naktį – į sapnų karalystę pasineria apie 21 val. o pabunda apie 7 val. 

REKLAMA

Keturioliktą dantuką neseniai „pasitikęs“ Nikolas – ramus, bet atkaklus berniukas. Nors turi savo nuosavą kambarį, kuriame yra net dvi skirtingo dizaino vaikiškos lovytės, kol kas apleisti tėvų miegamojo neketina. 

„Jis valgo suaugusiesiems įprastą maistą ir apetitu tikrai nesiskundžia. Todėl per krikštynas vaikiško meniu nebuvo – visi ragavome vienodus patiekalus“, - pasakojo G. Žemaitė. 

Susidoroti su motinystės rūpesčiais  į darbą grįžusiai televizijos laidų vedėjai padeda artimieji, ypač Andrius ir vyresnėlis Markas. 

„Nikolas – mūsų spindulėlis. Draugiškas, mėgstantis bendrauti ir, aišku, technologijomis besidomintis vaikas“, - šypsodamasi patikino G. Žemaitė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų