REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Rasa Kaušiūtė

Lietuvos dainininkė Rasa Kaušiūtė prieš keletą metų susidūrė su rimta sveikatos problema. Kaip pati pasakojo, ji galėjo net ir apakti. Naujienų portalo tv3.lt kalbinta moteris papasakojo apie jai gyvenimo mestus išbandymus bei ateities planus.

13

Lietuvos dainininkė Rasa Kaušiūtė prieš keletą metų susidūrė su rimta sveikatos problema. Kaip pati pasakojo, ji galėjo net ir apakti. Naujienų portalo tv3.lt kalbinta moteris papasakojo apie jai gyvenimo mestus išbandymus bei ateities planus.

REKLAMA

Atlikėja atvirai papasakojo, kad pastaraisiais metais jai teko daug ką patirti.

Dainininkė pasakojo, kad anksčiau nešiojo kontaktinius lęšius, tačiau viskas pasikeitė po to, kuomet ji vos neapako. Dabar juos dedasi tik išskirtiniais atvejais.

2018-ais metais jai teko susidurti su rimta sveikatos problema.

„Jeigu „imti“ tik techninius, sausus faktus tai nutiko, kai ruošiausi „Eurovizijos“ atrankai. Su ispanų kompoztoriaus daina „Silence“, kuri tuo metu labai atitiko mano vidinę būseną, kai norėjosi pasislėpti nuo viso pasaulio. Labai dvejojau, ar reikia dalyvauti konkurse. Būnant tokiai pažeidžiamai, nes 2017 metais netekau tėčio, teko gultis ir pačiai į ligoninę. To pasekoje, kol „atsistatinėjau, netekau nemažai koncertų, o kartu ir finansinio stabilumo“, – pasakojo pašnekovė.

Nepaisant visų sunkumų, ji pasiryžo dalyvauti dainų konkurse: „Ta daina „Silence“ mane labai palietė ir visai netikėtai pačiai sau, po ilgų svarstymų pakeičiau savo nusistatymą nedalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje ir nusprendžiau visgi ją atlikti, deja, vėl pamiršusi apie save. Linzes, kurios buvo skirtos nešioti mėnesiui, praėjus mėnesiui, vis neprisiruošiau pakeisti.“

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pati pasakojo, tai buvo lemiamas žingsnis, kuris pareikalavo rimtų sveikatos problemų.

„Matyt tai buvo paskutinis lašas visoje toje nestabilioje situacijoje bei mano savijautoje. Kelios dienos prieš pasirodymą, pradėjo labai graužti vieną akį. Sunerimusi nuvykau į optikos centrą , o patikrinusi akis gydytoja kone pradėjo rėkti ant manęs, kaip šitaip nesirūpinti savimi. Sakė, kad situacija yra labai rimta. Linzes išvis galiu pamiršti. Buvo didelis akių skausmas ir panašiai“, –  atskleidė Rasa.

REKLAMA

Atlikėja labai sunerimo dėl to, jog gali visai nematyti: „Gydytoja pasižiūrėjo į mane kaip į beprotę . Aš staiga pajutau, kad man žemė tarsi ėmė slysti iš po kojų. Mano gyvenimui „gresia“ esminiai pasikeitimai. Dar labiau sunerimusi, išvakarėse, nuvykau į man rekomenduotą privačią kliniką, pas žinomą gydytoją, labai tikėjausi, kad jis mane nuramins.

Jis patikrino mano akis ir pasakė, kad yra infekcija. Gali būti visaip, neatmetant rizikos ir apakti. Pastaruoju teiginiu nelabai norėjau tikėti. Gydytojas paskyrė antibiotikus, kuriuos turėjau lašinti kas 4 valandas, dieną ir naktį. Reikėjo tikėtis, kad  viskas bus gerai. Na, bent jau ramiu tonu kalbėjo. Tai šiek tiek mane apramino. Paklausus, ar galiu bent 5 minutėms įsidėti bent vieną linzę per dainų konkursą, sulaukiau teigiamo atsakymo. Griežtai prisakius prieš ir po vėl įsilašinti antibiotikų. Ir tik 5 minutėms. Guodžiau save, kad negali būti viskas taip blogai, kad aš savo atkentėjau su kaupu jau 2017 metais, kad negali 2 metus iš eilės būti viskas blogai.“

REKLAMA
REKLAMA

Moteris atvira, kad stovėdama ant scenos suprato tik vieną: „Stovėjau scenoje ir supratau tą posakį:„Dainuok kaip paskutinį kartą“. Galva net sukosi nuo tokio diskomforto ir apkrovos vienai akiai. Galiausiai situacija situacija su akimis stabilizavosi, regėjimo praradimas nebegrėsė. Iš naujo teko peržiūrėti save, savo įvaizdžio suvokimą, o kartu ir visą gyvenimo būdą. Man akiniai niekada nesisiejo su patrauklumu ir seksualumu, o būtent tokį įvaizdį nejučia kūriau ilgus metus. Scenoje juk nereikia „profesorių“, reikia šėlsmo, jaunystės, reikia pulsuojančios energijos. Ar bent tokio įvaizdžio sudarymo.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų