REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
„Galapagai“

Daugiatūkstantinę publiką kasmet pritraukiantis muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“ šią vasarą dėl susiklosčiusių aplinkybių negalės įvykti įprasta forma: jis perkeliamas į 2021 metus, rašoma pranešime spaudai.

20

Daugiatūkstantinę publiką kasmet pritraukiantis muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“ šią vasarą dėl susiklosčiusių aplinkybių negalės įvykti įprasta forma: jis perkeliamas į 2021 metus, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Tačiau „Galapagų“ gerbėjams siūloma festivalinių bangų alternatyva ir šiai vasarai: netrukus Palūšėje prasidės serija Lietuvos žvaigždžių koncertų po atviru dangumi.

Vienas didžiausių Lietuvos festivalių „Galapagai“ pernai pirmą kartą buvo surengtas naujoje vietoje –Meironių lygomose, Palūšėje. Viena scenų buvo įkurta instagramiškoje Palūšės valtinėje ir sulaukė itin didelio populiarumo. Ji būtų išlikusi ir šių metų festivalio programoje, tačiau esama situacija pareikalavo esminių pokyčių: didysis „Galapagų“ renginys, skirtas tūkstančiams gerbėjų, nukeliamas į kitus metus (galios ir šių metų bilietai). O Palūšės valtinė taps festivalio rezidencija, kurioje šios vasaros savaitgaliais vyks ryškiausių Lietuvos žvaigždžių koncertai.

Festivalio dvasios scenoje, kuri sumontuota ant ežero kranto, pirmoji festivalinę ugnį uždegs Alina Orlova. Ignalinos rajonas – jos gimtieji kraštai, bet atlikėja šiose vietose koncertuoja itin retai, nes jausmas – lyg grotum mylimam vaikinui – drovu. Tačiau liepos 18 d., šeštadienį, A. Orlova sės prie klavišų ir atliks publikai visų laikų mylimiausias dainas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus pirmasis koncertas, organizuojamas po „Galapagų“ vėliava ir jame laukiami visi, pasiilgę šio festivalio vaibo. „Galėsime klausytis muzikos, susėdę į valtis ar ant lieptų, palydėdami patį romantiškiausią saulėlydį ir simboliškai uždegdami festivalio rezidencijos šviesas. Atsivežkite į Palūšės valtinę ir savo ugnį – sujunkime pozityvias emocijas ir švęskime mažąją „Galapagų“ versiją, belaukdami, kol pasaulis pasveiks ir galėsime grįžti į įprastas didžiųjų renginių vėžias“, – kalbėjo organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

REKLAMA

Liepos 25 dieną Palūšės valtinėje įvyks koncertas „Galapagai pristato: JAZZU“. Bene geidžiamiausia Lietuvos atlikėja Jazzu pasirodys jaukiausioje ir intymiausioje koncerto formoje: ji atliks akustinę programą, pritariant pianistui ir violončelininkui. Geresnės aplinkos pasipiršti šią vasarą nebus.

Rugpjūčio 1 dieną – „Galapagai pristato: THE ROOP“. Euroviziniai širdžių nugalėtojai šiuo metu įrašinėja naujausią savo albumą, tuo tikslu buvo pabėgę į gamtą, atsiriboję nuo viso pasaulio ir sutelkę dėmesį tik į muziką. Dabar jie gražiausios gamtos apsuptyje susitiks su savo gerbėjais ir atskleis jiems keletą naujausių darbų bei atliks tuos hitus, nuo kurių visi pasijunta „On fire“.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 8-ąją Palūšės valtinėje bus karšta visą dieną: ten pasirodys neprognozuojamas (pačia geriausia prasme) Vidas Bareikis, pastaruoju metu koncertuojantis ant namų ir automobilių stogų, ir koncerto metu sukariantis tiek žingsnių, ko nė vienas atlikėjas scenoje nepadarytų. Šįkart Vidas nusiteikęs palenktyniauti su savo gerbėjais ant sup‘o lentų, surengti linksmas varžybas pripučiamais flamingais, lamomis ir vienragiais, o vakare driokstelėti tokį koncertą, kokio Palūšė dar nematė.

Rugpjūčio 22 dieną šiame dieviškame kampelyje koncertuos Gabrielė Vilkickytė. Ji ne šiaip sau vadinama deficitine atlikėja: Gabrielės muzika žaibiškai populiarėja, apie ją pasakojama iš lūpų į lūpas, o bilietai į dainų autorės ir atlikėjos koncertus išperkami per rekordiškai trumpą laiką.

Apie kitus koncertus, Palūšėje rengiamus po festivalio „Galapagai“ vėliava, bus pranešta netrukus. Bilietus galima įsigyti tik galapagai.lt. Vietoje jais prekiaujama nebus. Žiūrovų skaičius griežtai ribojamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų