REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Princesė Diana (nuotr. SCANPIX)

Princesė Diana buvo žinoma dėl savo gebėjimo bendrauti su visais, o kai sakydavo kalbas, ji nuolat juokaudavo, dalindavosi asmeninėmis istorijomis ir sugebėdavo įrodyti, kad tai, apie ką kalba, jai iš tiesų rūpi.

5

Princesė Diana buvo žinoma dėl savo gebėjimo bendrauti su visais, o kai sakydavo kalbas, ji nuolat juokaudavo, dalindavosi asmeninėmis istorijomis ir sugebėdavo įrodyti, kad tai, apie ką kalba, jai iš tiesų rūpi.

REKLAMA

Todėl nors paprastai princesės Dianos kalbos visuomet būdavo palydimos didžiulėmis ovacijomis, viena jos kalba, pasakyta 1993 metų gruodį, paliko publiką be žado. Diana buvo pakviesta į labdaros renginį kalbėti apie galvos sužalojimus, vis dėlto panašu, kad jai norėjosi kalbėti apie visai kitus dalykus.

Apie tai prabilo minėtos labdaros „Headway“ organizatorė, Evelyn Vincent. Moteris davė interviu dokumentinei juostai apie princesę Dianą, kuriame atsivėrė, jog tikėjosi, kad tai bus įprasti labdaringi pietūs.

„Visuomet, kai Diana prabildavo, kiti nutildavo, imdavo klausytis. Ji dažnai pasakydavo ir kokį pokštą, mat turėjo puikų humoro jausmą. Jos besiklausydami, žmonės visuomet būdavo susikaupę“, – prisiminė E. Vincent.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jau renginio pradžioje Evelyn pastebėjo, kad Diana buvo kur kas tylesnė, nei įprastai. „Ji tiesiog sėdėjo ir tikrai nebuvo tokia džiaugsminga, kaip ankstesniais kartais. Jei ji sėdėdavo prie žmonių, ji visuomet su jais šnekėdavo, kad ir kas tai bebūtų. Tą dieną viskas buvo kitaip. Akivaizdu, kad ji kažką turėjo mintyse, ir žinojo, kad tai netrukus prasiverš“, – sakė labdaros įkūrėja.

REKLAMA

DIana pradėjo kalbą kaip visuomet – pasakojo, kad jai labai malonu čia būti, todėl niekas nė neįtarė, kokia linkme viskas netrukus pasisuks.

Pasirodo, kad būtent šios kalbos metu Diana pasinaudojo proga pasakyti, kad ji ketina sumažinti savo viešojo gyvenimo tempą, atsisakyti kai kurių pareigų. „Šių metų pabaigoje, kai būsiu pabaigusi visus šių metų oficialius įsipareigojimus, aš sumažinsiu savo viešojo gyvenimo tempą. Tikiuosi, kad savo širdyse rasite man supratimo ir suteiksite laiko bei erdvės, kurios man taip reikėjo per visus šiuos metus“, – sakė princesė.

REKLAMA
REKLAMA

Evelyn prisiminė, koks jausmas buvo tąkart klausytis Dianos: „Kai ji kalbėjo toliau, žmonės, susėdę prie staliukų, ėmė žvalgytis vieni į kitus ir galvoti: „O Dieve.“

Tiesa, nors daugeliui ir atrodė kitaip, pasirodo, kad tąkart Dianos pasakyta kalba nebuvo impulsyvus sprendimas – pasirodo, kad apie tai žinoma moteris galvojo jau mėnesių mėnesius.

„Žinojau tai prieš 3 mėnesius – ji man pasakė pati, kad nori kiek atsitraukti. Pagalvojau: „Ne, tu to nenori, juk myli savo darbą, o taip pat tai yra tai, kaip tu matuoji savo vertę – ne tik kaip princesė, bet ir kaip žmogus. Jei to atsisakysi, ką tu turėsi?“– tai patvirtino jos buvęs sekretorius Patrickas Jephsonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad svarbiausia buvo ne tai, ką ji pasakė, o pati galimybė tai išreikšti“, – įsitikinęs P. Jephsonas.

Įdomu tai, kad iš tiesų princesė planavo pasidalinti kur kas dramatiškesne kalba, vis dėlto jos pavaldinys ją perkalbėjo. „Sugebėjau ją įkalbėti atsisakyti dar daugiau karštų momentų. Žinojau, kad kai pasakys savo kalbą, anksčiau ar vėliau vis tiek norės grįžti prie savo karališkųjų pareigų. Mano prioritetas buvo pasistengti, kad ji tam neužtrenktų visų durų“, – sakė P. Jephsonas.

Tuo metu, kai atsisakė daugybės savo pareigų, Diana savo laisvą laiką paskyrė sūnums – princams Williamui ir princui Harry – bei savo darbui su labdara, į kurį žiūrėjo labai aistringai.

REKLAMA

„Pagrindinis prioritetas man ir toliau išliks mano vaikai, Williamas ir Harry, kurie nusipelno tiek meilės, rūpesčio ir dėmesio, kiek aš tik galiu jiems suteikti“ , – kalboje užsiminė ji.

Įdomu tai, kad praėjus daugybei metų po šios kalbos, princas Harry panaudojo beveik tokią pačią eilutę, kai kalbėjo apie tai, kad ir pats ketina atsisakyti karališkųjų savo pareigų vien jau dėl savo augančio sūnaus Archie. 

„Geografinis skirtumas leis mums auginti auginti sūnų su meile karališkajai tradicijai, tačiau kartu mūsų šeima turės vietos susikoncentruoti į naują skyrių, kuriame – ir mūsų naujoji labdara“, – sakė Harry.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų