REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Michael Schumacher (nuotr. SCANPIX)

Vienas garsiausių visų laikų „Formulės-1“ lenktynininkų, Michaelis Schumacheris, visais laikais domino žmones, mat po to, kai 2013 metais pateko į kraupų įvykį beslidinėdamas, apie jo sveikatą beveik nepasirodo naujų žinių.

4

Vienas garsiausių visų laikų „Formulės-1“ lenktynininkų, Michaelis Schumacheris, visais laikais domino žmones, mat po to, kai 2013 metais pateko į kraupų įvykį beslidinėdamas, apie jo sveikatą beveik nepasirodo naujų žinių.

REKLAMA

Vis dėlto neseniai užsienio žiniasklaidoje pasirodė žinia apie tai, jog galimai jam bus atlikta viena svarbi operacija.

Teigiama, kad birželio mėnesį M. Schumacheriui turėtų būti atlikta nervinei sistemai padedanti atsigauti reikalinga operacija. Ją atlikti turėtų pasaulinio garso prancūzų profesiorius ir kardiologas Philippe Menasche. Anot šaltinių, tas pats medikas Schumacheriui atliko operaciją ir praėjusių metų rugsėjį Paryžiuje.

Tiesa, kiti medikai teigia, kad kol kas sunku pasakyti, kokie galėtų būti tokios operacijos rezultatai. Anot garsaus neurochirurgo Nicola Acciari, per paskutinius 20 metų medicina labai patobulėjo, tačiau tai nekeičia fakto, kad apie žmogaus smegenis šiuo metu vis tiek nėra daug žinoma.

REKLAMA
REKLAMA

Anot kito lenktynininko chirurgo, Contro Copertina, M. Schumacheris dabar yra kardinaliai kitoks žmogus. „Reikėtų įsivaizduoti, kad tai – visai kitoks žmogus, negu kad mes atsimename iš lenktynių trasos. Jo pažeisti organai, raumenys ir visa skeleto struktūra“, – sakė jis.

REKLAMA

Po nelaimingo įvykio 2013 metais, vokiečių lenktynininkas paniro į komą net 6 mėnesiams. Vėliau, 2014 birželį, jis buvo išleistas iš ligoninės ir nuo to laiko yra gydomas ir juo rūpinasi jo namuose, netoli Ženevos ežero, Šveicarijoje.

Slidinėjant įvykusio nelaimingo atsitikimo metu M. Schumacheris patyrė galvos traumą ir keletą mėnesių praleido medicininiu būdu sukeltoje komoje. „Formulės 1“ motorinio sporto vadovas Rossas Brawnas sako, kad M. Schumacherio šeima ne veltui slepia jo sveikatos būklę. R. Brawnas yra vienas iš nedaugelio žmonių, lankiusių sužeistą sportininką jam besigydant šeimos apsuptyje Šveicarijoje. R. Brawnas, prisidėjęs prie M. Schumacherio pergalių su „Benetton“ ir „Ferrari“, buvusį pasaulio čempioną lankė Šveicarijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuolat su Corinna palaikome kontaktą ir aš visiškai sutinku su jų sprendimu.“ – sakė jis. – „Michaelis visada labai saugojo savo privatumą, tai buvo vienas esminių jo karjeros ir gyvenimo principų, o jo šeima visada buvo tos pačios nuomonės. Visiškai suprantama, kad ir Corinna nusprendė šios nuostatos nekeisti, net ir po tragiško įvykio, ir šį jos sprendimą visi privalome gerbti. Esu tikras, kad milijonai žmonių, kurie vis dar tebėra Michaelio gerbėjai, taip pat tai supras.“

M. Schumacheris vis dar išlieka sėkmingiausių visų laikų lenktynininku – jam priklauso 91 „Grand Prix“ rekordas. Pirmuosius du titulus jis laimėjo 1994 ir 1995 metais su „Benetton“ komanda, o vėliau su „Ferrari“ pergales pakartojo penkis kartus iš eilės 2000–2004 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų