REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Rytis Cicinas ir jo šeima (nuotr. Instagram)

Daugelis lietuvių žino estrados princu vadinamą dainininką Rytį Ciciną. Jis ant scenos visuomet pasitempęs, prabangiai pasipuošęs, o nuo jo veido nedingsta plati šypsena. Vis dėlto naujienų portalui tv3.lt jis sutiko papasakoti apie kitą savo pusę. Vyras atvirai prabilo apie šeimą, sūnaus auklėjimą bei prisiminė savo vaikystę.

15

Daugelis lietuvių žino estrados princu vadinamą dainininką Rytį Ciciną. Jis ant scenos visuomet pasitempęs, prabangiai pasipuošęs, o nuo jo veido nedingsta plati šypsena. Vis dėlto naujienų portalui tv3.lt jis sutiko papasakoti apie kitą savo pusę. Vyras atvirai prabilo apie šeimą, sūnaus auklėjimą bei prisiminė savo vaikystę.

REKLAMA

Rytis, drauge su mylimąja Neringa, augina sūnų Adą, kuris šiemet puikiai baigė 4 klasę bei priėjo pirmąją komuniją. Pašnekovas džiaugėsi, kad nepaisant visų vaikiškų ožiukų, sūnus yra labai šaunus berniukas, kuris jau turi didžiulių svajonių.

Vaiką auklėja demokratiškai

Kalbėdamas apie vaiko auklėjimą R. Cicinas pasakojo, kad tai daro nuo pat mažų dienų, todėl išvengia didelių konfliktų.

REKLAMA
REKLAMA

„Auklėju vaiką nuo pat mažumės. Pačioje vaikystėje neturėjome jokių didesnių problemų. Nors ir nebuvo labai ramus berniukas, bet kaip ir kiekvienas vaikas, turi būti šiek tiek judrus vaikystėje. Nebuvo taip, kad kažko parduotuvėje užsimano ir krenta ant žemės. Nuo mažų dienų su juo kalbėdavomės, kad jeigu kažko negalima, galbūt rytoj nupirksime ar darysime kažką. Visuomet rasdavome kalbą ir stengiamės vis dar daug kalbėtis, bendrauti. Labai džiaugiuosi, kad jam sekasi mokslai ir yra toks šaunus berniukas. Dabar jis mėgaujasi savo vaikyste“, – džiaugėsi estrados princas.

REKLAMA

Rytis su mylimąja Neringa stengiasi atiduoti vaikui viską, kas geriausia: „Drastiškų priemonių tikrai nereikia imtis. Jis yra pakankamai protingas berniukas. Mes viską išsprendžiame pokalbių metu, todėl nekyla didelių problemų. Aišku, kad vaikas turi mėgautis vaikyste. Jeigu turime galimybę, tada tikrai norisi jam nupirkti vieną ar kitą dalyką. Vaikui norisi suteikti viską, kas yra geriausia.“

Estrados princas neslėpė, kad jų šeimoje būna visko, tačiau visus konfliktus sprendžia diplomatiškai.

„Natūralu, kad pas vaikus išlenda ožiukai. Todėl jie ir yra vaikai. Aišku, kad būna visko, tačiau mes labai diplomatiškai tai išsprendžiame. Tuomet kartais jis nori pabūti vienas savo kambaryje. Mes sakome, kad jis viską vienas apgalvotų. Jeigu susipyksta su manimi arba su mama – atsiprašo. Visą tai sprendžiame pokalbiais ir bendravimu. Dabar auga tokia karta, kad su vaikais būtina kalbėtis ir juos laikyti arti savęs, negalima paleisti. Reikia išsikalbėti ir pykčių nepalikti savyje. Svarbiausia – būti su savo vaiku it su draugu. Reikia, kad tėvai būtų draugai, kuriems nebijotų pasipasakoti“, – atskleidė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Adas nenori sekti tėčio pėdomis

Nepaisant to, kad R. Cicino sūnus ir turi puikią muzikinę klausą, tačiau dabar visai nesvajoja apie muzikanto karjerą.

„Adas turi muzikinę klausą. Net labai gerą. Aišku, ką jis klauso, yra visai kas kitą. Auga visai kita karta. Tačiau šiai dienai, kiek su juo kalbėjau, savo gyvenimo su muzika sieti jis nenori. Jo planai yra visai kiti. Mokslai jam sekasi puikiai. Dabar jis svajoja būti verslininku. Aš jį labai palaikau. Sakiau jam, kad reikia labai gerai mokytis ir turėti daug žinių. Mes jį labai skatiname, kad tos gražios svajonės ir išsipildytų. Praeis gal laiko ir pasikeis norai bei poreikiai, bet dabar jis su muzika nieko bendro nenori“, – apie vaiko svajones kalbėjo Rytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors vaikas užaugęs nori būti verslininku, o ne dainininku, tačiau R. Cicinui dėl to nė kiek neliūdna: „Kiekvienas mes esame individualybė. Aš, pavyzdžiui, norėjau būti chirurgu, bet taip svajonė ir neišsipildė. Dabar aš stoviu scenoje. Vaiko dabar svajonės yra tokios, galbūt, jos ir liks tik svajonėmis. Gyvenimas yra toks, kad niekada negali žinoti, kuria puse jis pakryps.“

Laimingos šeimos receptas

R. Cicinas džiaugėsi, kad jų šeima sutaria kuo puikiausiai, o tai padeda bendravimas ir praleistas laikas drauge.

„Kelionių metu stengiamės, kad kuo daugiau laiko praleistumėme kartu. Dabar toks laikas, kuomet reikia pramogų susigalvoti Lietuvoje. Stengiamės išvykti ir pažindinti vaiką. Tai yra kaip ir auklėjamoji medžiaga, kuri persipina su bendravimu, su Lietuvos kraštovaizdžio supažindinimu. Svarbiausia, kad šeima būtų kartu. Kuomet yra bendri interesai ir viskas sutampa – šauniausia. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, taip ir pas mus, natūralu, kad būna visko. Neišvengiamai. Manau, kad mes dabar puikiai sutariame ir, duok Dieve, kad taip liktų“, – džiaugėsi pašnekovas.

REKLAMA

Paklaustas, koks būtų jų laimingos šeimos receptas, šis atskleidė, kad svarbiausia yra palaikyti ryšį, kad jis nenutrūktų: „Bendravimas – laimingos santuokos ir šeimos receptas. Svarbu, kad žmogus išsikalbėtų. Nebūtų taip, kad kiekvienas yra už save.“

Dainininkas prisiminimais grįžo ir į savo vaikystę. Anot Ryčio, jo mama jį auklėjo labai griežtai, todėl ne kartą yra gavęs su diržu. 

„Aš Adą auklėju kitaip, nei mano mama mane auklėjo. Ji mane auklėjo gan griežtai. Galbūt taip buvo, nes ji augino mane viena, daug dirbo. Nenorėjo, kad nutrūkčiau nuo pavadėlio, todėl labai arti laikė.

Buvo ir konfliktų, ir ašarų, ir diržo gaudavau pakankamai dažnai. Dabar sūnų stengiuosi auklėti kitaip. Be jokių diržų. Šnekėjimas su vaiku yra daug efektyviau. Griežtos priemonės  – kraštutinės priemonės. Su šnekėjimu gali daug daugiau pasiekti. Reikia, kad vaikas tavęs nebijotų. Būtų labai blogai, jeigu vaikas bijotų savo tėvų“, – atskleidė R. Cicinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų