REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkai, plačiai atlapoję duris kurorto svečiams, kviečia švęsti atsiveriantį gyvenimą ir atvykti į tris dienas mieste truksiantį padūkusį 226-ąjį gimtadienį. Birželio 19–21 dienomis visi Druskininkai taps miestu-festivaliu „KurortIN 2020“. Laikantis vis dar galiojančių saugumo reikalavimų, miestas bus padalintas į atskiras zonas, kuriose lankytojų lauks veiklos, pramogos, tikro meno perliukai kultūros gurmanams, gyvo garso koncertai ir kitos Druskininkų gimtadienio staigmenos.

Druskininkai, plačiai atlapoję duris kurorto svečiams, kviečia švęsti atsiveriantį gyvenimą ir atvykti į tris dienas mieste truksiantį padūkusį 226-ąjį gimtadienį. Birželio 19–21 dienomis visi Druskininkai taps miestu-festivaliu „KurortIN 2020“. Laikantis vis dar galiojančių saugumo reikalavimų, miestas bus padalintas į atskiras zonas, kuriose lankytojų lauks veiklos, pramogos, tikro meno perliukai kultūros gurmanams, gyvo garso koncertai ir kitos Druskininkų gimtadienio staigmenos.

REKLAMA

Atsiveriančios kurortINimo erdvės

„Dėl savo pačių saugumo vis dar turime laikytis tam tikrų apribojimų, – sako Druskininkų kultūros centro direktorė Rimutė Viniarskaitė, – bet jau labai esame išsiilgę tikro šurmulio, iškrovos ir dūksmo, galų gale – tikros muzikos, meno parodos, gyvo istorinio pasakojimo, gero maisto ir paplepėjimo su draugais. Kviesdami į renginius mieste-festivalyje, tikimės, kad mes visi sąžiningai išmokome saugumo pamokas, tad be grėsmės galėsime pasimėgauti į mūsų gyvenimą grįžtančiais kultūriniais, gastronominiais, muzikiniais ir kitais kurortinių paslaugų malonumais.“

Miestas-festivalis bus suskirstytas į 5 zonas. Kiekvienoje jų vyks skirtingos pramogos, lauks vis nauji atlikėjai ir kitokios veiklos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA
REKLAMA

„Be dėmesio neliks sveiko gyvenimo būdo propaguotojai, kavinės svečiams pildo meniu, o gyvo garso įvairių žanrų muzikos koncertai, dailės parodos, teatralizuoti pasirodymai vaikams, miestų gidų programos – tai tik dalis visos šventės meniu, – savaitgalį prieš Jonines praleisti Druskininkuose ragina Druskininkų mero patarėjas Simonas Kazakevičius. – Pateiksime platų pramogų asortimentą, tad kviečiame atvykti ir atrasti Druskininkus naujai.“

REKLAMA

Platus renginių asortimentas: sportas, gyva muzika, istorija, kinas

Gimtadienio šventę ir vasaros sezono pradžią paskelbs Kauno „Ąžuolyno“ orkestras su švelnia aliuzija į anksčiau vykusias Druskininkų kurorto šventės eisenas, savo pasirodymą užbaigs Druskonio ežero amfiteatre su specialiai kurorto gimtadieniui skirta défilé (parado) programa.

Norinčius pasportuoti, tiesiog pailsėti ar atsipalaiduoti kvies vasaros ramybe alsuojanti CHILL-DINEIKA zona. Čia, po atviru dangumi sielos stygas virpins aktoriaus, dramaturgo, režisieriaus Justo Tertelio dainuojamosios poezijos vakaras.

REKLAMA
REKLAMA

KURHAUZONOJE atgims istorinė į Druskininkus atvykstančių poilsiautojų susirinkimo, pažinties ir poilsio vieta. Ekskursijų mėgėjų lauks Druskininkų gidų grupė „Artelė“, iš čia startuos žygis „ant ratų“ mažiems ir dideliems, skambės elegantiška ir rafinuota diksilendo „Vilniaus šypsena“ gyvai atliekama muzika. Ir, žinoma, duoklė kino melomanams – žavus ir netikėtas nebyliojo kino projektas „Garsinės peržiūros“. Filmą „Sekmadienio žmonės“ gyvai įgarsins šiuolaikinio eksperimentinio džiazo grupė „Sheeo Got Waxed“.

ČIURLIONIS FUN zona skleis M. K. Čiurlionio dvasią. Čia savo erdves atras poezijos mylėtojai, dailės kūrinių mėgėjai, ežero pakrantėje muzikuos Gintarė su grupe. Į menines dirbtuves po atviru dangumi, apipintas muzikos garsais, pakvies M. K. Čiurlionio meno mokyklos moksleiviai, muzikos ir žodžio programa „Štai, Čiurlionis!” suteiks progą išgirsti didžiojo menininko kūrinius, atliekamus jo provaikaičio Roko Zubovo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Smagios pramogos visai šeimai ir saldi kelionė smaližiams

ALĖJOS ARTerijoje atsivers džiazuojanti ir šurmuliuojanti miesto-festivalio zona, kur pirmąkart po karantino įsikurs amatininkų dirbinių ir kulinarijos mugė. Vanduo, burbulai, putos, skaidrūs šiaudeliai dviejų klounų dirbtuvėse įgis netikėtus pavidalus ir sukels mažųjų svečių aplodismentus. Kartu su tėveliais mažieji žiūrės „Teatriuko“ teatralizuotą koncertą.

Na, ir žinoma, koks gimtadienis be vaišių? O jeigu tai jau 226-asis gimtadienis, vadinasi, švęsti reikia triukšmingai! Kurorto kavinės ir restoranai ne tik pildo šventinių patiekalų meniu, bet ir ruošia gardžią staigmeną savo svečiams. Visi smaližiai kviečiami į saldžiąją gimtadienio kelionę. Kurorto kavinės kepa, tepa, plaka, puošia skaniausius, saldžiausius tortus, kuriais vaišins visus smaližius. Tereiks užeiti, palikti sveikinimą sukaktuvininkui ir pasimėgauti gimtadienio torto gabalėliu!

REKLAMA

Piknikas ant žolės ir griausmingos šėlionės

Penktoji miesto-festivalio zona – AERO STAGE – įsikurs Druskininkų aerodrome. Šiltą vasaros vakarą šventės svečiai kviečiami į tikrą fiestą karantino metu išpopuliarėjusio drive-in formatu.

Charizmatiškas Indrayjos ir Tomo Sax (Čiukausko) duetas klausytojus panardins į spalvingas vokalo ir saksofono improvizacijas. Projekto „Lietuvos balsas“ 2020 nugalėtoja Evita Cololo su grupe privers pasiausti skambant R&B, jazz, soul, gospel stiliaus kūriniams, papildytais hiphop ir rap ritmika.

Vakarinio koncerto vinis – tikti muzikos padūkėliai „Antikvariniai Kašpirovskio dantys, kurie užgros ne tik kultinius kūrinius ir hitus, bet ir dainas iš naujausio grupės albumo „Nieko nereikia daryt“.

„Baltic Balkan“ vakaro finalui užkurs tikrą muzikinį pragarą, iš kurio nieku gyvu negali išeiti, nes tai – kažkas nepaprasto: lyg vienu metu būtum vestuvėse, laidotuvėse, dardėtum kaimo keliais vežime, ant šieno kaugės, iš kurios kyšotų suslėptų ikonų auksiniai rėmai, o tave sektų budri pripažinto kino metro akis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų