REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Irūna Puzaraitė-Čepononienė (nuotr. Robertas Rapkauskas)

Žinomų atlikėjų Irūnos Puzaraitės-Čepononienės bei Inetos Puzaraitės-Žvagulienės mama Ramutė mini ypatingą dieną. Birželio 8-ąją moteris švenčia 50-ąjį gimtadienį.

24

Žinomų atlikėjų Irūnos Puzaraitės-Čepononienės bei Inetos Puzaraitės-Žvagulienės mama Ramutė mini ypatingą dieną. Birželio 8-ąją moteris švenčia 50-ąjį gimtadienį.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt Irūna Puzaraitė-Čepononienė papasakojo, kokią staigmeną surengė mamai, kuri privertė ją apsiašaroti.

Atlikėja pasakojo, kad jai gimė mintis, mamą nustebinti padovanojus po nedidelę dovanėlę nuo kiekvieno artimo žmogaus. 

„Kiekvienas artimasis išrinko mažą daiktą, kuris asocijuojasi su ja. Pavyzdžiui, mano mama labai skaniai kepa šimtalapius, tad buvo galima nuo savęs įdėti aguonų pakelį. Čia nebuvo didelis išlaidavimas. Tai darėme simboliškai, galbūt, net per juoko prizmę. Norėjome, kad būtų linksma ir smagu. Sudarėme net 50 dovanų. Dovanos buvo nuo 1 aukšto iki pat 9 aukšto. Ji lipo į kiekvieną daugiabučio aukštą ir ieškojo dovanėlių. Tai buvo ir toks iššūkis: „50-mete, parodyk, ar dar gali“, – juokėsi Irūna.

Atlikėja džiaugėsi, kad staigmena mamai puikiai pavyko: „Visa diena jai prasidėjo netikėtai. Išvežėme ją iš namų, mano namuose jos laukė makiažo meistrė, kuri atliko dieninį makiažą. Tai buvo it pirmoji dovana, kad mama per gimimo dieną jaustųsi dar gražesnė. Kol jai darė makiažą, mes lakstėme per 9 namo aukštus ir dėliojame dovanas. Žmonių susirinko 15. Visi saugojome dovanėles.“

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, anot pašnekovės, jos mama nuo ankstyvo ryto jaudinosi: „Ji jau nuo pat ryto jautė nerimą. Aš jai sakiau, kad viskas bus gerai. Nieko stebuklingo nebus. Makiažo meistrę ji pažįsta. Ji mums – it šeimos narys, todėl labai nenustebo. Tačiau nežinojo, kas bus, kai grįš namo. To net nenujautė.“

REKLAMA

Po to, kuomet pagražino vizažo meistrė Ramutę, jos laukė 50 dovanų: „Ji nepatikėjo, kad tiek dovanų bus. Mamai iš rankų krito dovanos. Ant kiekvienos dovanos buvo ranka parašytas sveikinimas ar atsiminimas. Kai kuriuos ji spėjo perskaityti laiptinėje. 49-oji dovana buvo gėlių puokštė, o 50-oji dovana – tortas.“

Labiausiai jaudinanti akimirka buvo tada, kuomet artimieji uždainavo gimtadieninę dainą. 

„Visai neplanuotai, jos žentai, visu garsumu pradėjo dainuoti gimtadieninę dainą. Visi pradėjo šokti ir dainuoti. Tuomet pasipylė mamos ašaros. Buvo labai jaukus ir netikėtas sveikinimas. Vakare parašė man, kad žiūri visus nufilmuotus video ir verkia. Tai buvo pats geriausias sveikinimas“, – pasakojo pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie mamos metus, Irūna tikino, kad 50 metų yra visai nedaug.

„50 metų nėra daug. priklauso, kaip žiūri tu į tą skaičių. Kartais kai pasako, kad ji yra šešių anūkų močiutė, atrodo, labai keistai. Ji niekada nesistengė atrodyti ypač gerai. Nesidaro jokių procedūrų. Ji gyvenime nebuvusi pas kosmetologą. Nežinau, ar tai kažką duoda, kad ji niekada nesistengia ir atrodo natūraliai gražiai. Aišku, ji turi labai gerą genetiką“, – įsitikinusi buvo Irūna.

Atlikėja džiaugėsi, kad jos mama išmokė svarbiausių vertybių – tvarūs šeimos santykiai.

„Pagrindinis dalykas, ką ji mums įdiegė – geras santykis su artimaisiais. Ji mus išmokė, kad reikia lankyti senelius, rodyti dėmesį, pagarbą. Ji mums tai įdiegė. Net mano vyras, kuomet atėjo į mūsų šeimą, liko maloniai nustebintas. Sakė, kad tokios glaudžių bei gražių šeimos santykių  neteko matyti. Mūsų šeima yra labai didelė, bet mes visi sugebame labai gražiai išspręsti mini konfliktus, nors jų ir retai pasitaiko. Mes stengiamės vieni kitus gerbti ir bendrauti gražiai, tai išugdė mūsų mama“, – gražiausiais žodžiais apie mamą atsiliepė Irūna.

Jubiliejaus proga, atlikėja savo mamai skyrė širdžiai malonų palinkėjimą: „Palinkėčiau jai neblėstančio jaunatviškumo bei artimo ryšio. Bėgant metams mūsų ryšys tik stiprėja. Gyvename tame pačiame mieste, todėl kavos gėrimo pertraukėlė – ritualas. Ryšys darosi artimesnis. Žinoma, noriu jai palinkėti dar anūkų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų