REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Viktorija Nenartovič  su mokiniais (nuotr. asm. archyvo)

Jau šį sekmadienį taps aišku, kas taps projekto „Lietuvos talentai. Supervaikai“ nugalėtoju. Tarp kandidatų didžiajam prizui  (10 000 eurų) nugalėti – kovos ir šokių mokytojos Viktorijos Nenartovič mokiniai. Šokėja Diana Rekel bei šokių grupė „Modus dance“ atrankų metu gavo auksinius mygtukus ir pateko tiesiai į finalą.

6

Jau šį sekmadienį taps aišku, kas taps projekto „Lietuvos talentai. Supervaikai“ nugalėtoju. Tarp kandidatų didžiajam prizui  (10 000 eurų) nugalėti – kovos ir šokių mokytojos Viktorijos Nenartovič mokiniai. Šokėja Diana Rekel bei šokių grupė „Modus dance“ atrankų metu gavo auksinius mygtukus ir pateko tiesiai į finalą.

REKLAMA

V. Nenartovič pasakojo, kad jai didžiausias laimėjimas būtų ne piniginė suma, kurią jau žino, kur išleistų, o vaikų emocijos.

Moteris pasakojo, kad vaikai šiam finalui ruošėsi iš visų jėgų: „Šiuo laikotarpiu repetavome nuotoliniu būdu. Labai juokingai buvo, kai viena trenerė Julija veda studijoje, o kita – aš  – su savo 10 mėn. dvynukais ant ranku iš namų – šturmavome tiesiogiai per „Zoom“ namie šokančius vaikus. Dirbome, padėdavome ir individualiai. Likus savaitei iki filmavimo – susibūrėme miške susistatymui. Teko šokti vaikams ir per lietų. Nors buvo daug pakeitimų, didžiuojuosi, kad jie į visą tai žiūrėjo labai rimtai, dalyvavo treniruotėse, taisė klaidas ir nuoširdžiai stengėsi, dirbo.“

Praėjusiais metais šokėjas Edgaras Kerpė tapo „Lietuvos talentai“ nugalėtoju. Jis taip pat, kaip ir Diana Rekel bei „Modus dance“,  gavo „auksinį mygtuką“ ir pateko į finalą. Tokia pat sėkme tiki ir V. Nenartovič.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiu savo vaikais. Jie nusipelnė pergalės savo sunkiu darbu. Bet, kaip bebūtų, dalyvavimas superfinale – jau pergalė“, – džiaugėsi moteris.

REKLAMA

Tiesa, ji neslėpė – kuomet buvo paspaustas „auksinis mygtukas“, užplūdo begalė emocijų: „Sunku apibūdinti tą jausmą. Visų pirma užplūdo pasididžiavimas. Antra – begalinis džiaugsmas už jų pastangas. Jų emocijos paveikė ir mane, ir aplinkinius. Giliai širdyje mokiniai tikėjo savimi, tačiau neįsivaizdavo, kad gali gauti „auksinį mygtuką“. Emocijos liejosi per kraštus. Nuo džiaugsmo šūksnių iki ašarų ir šiurpuliukų.“

Anot pašnekovės, šis mygtukas yra kiekvieno dalyvio maža svajonė. „Manau, kad kiekvienas dalyvis svajoja apie „auksinį mygtuką“. Teisėjų išskirtinio talento pastebėjimas tarp gausybės dalyvių vaikams suteikia dar didesnio pasitikėjimo savimi. Atsiranda motyvacija įrodyti ne tik teisėjams, bet ir žiūrovams, kad jie yra to verti“, – kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, jog finale pasirodys net 2 V. Nenartovič mokinami šokių pasirodymai. Todėl natūralu, kad tarp mokinių gali jaustis konkurencija: „Konkurencija yra slidus reikalas. Viena vertus, skatina vaikus tobulėti ir lygiuotis į kitus, kita vertus, gali suardyti šiltus tarpusavio santykius. Tad visada stengiamės išlaikyti pusiausvyrą, palaikyti kiekvieną vaiką ir skatinti bendradarbiavimą. Didžiuojamės, kad skirtingų grupių vaikai palaiko vieni kitus, pasidžiaugia, pasveikina ir išgyvena tą momentą kartu. Galiu garantuoti, kad visi „Modusai“ bus prilipę prie ekranų superfinale ir lauks rezultatų būdami dalele tų, kurie yra ant scenos. Tai yra mūsų vienybės ir tvirto tarpusavio santykių pagrindas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris pasakojo, kad jos mokiniai ruošiasi nustebinti įdomiais pasirodymais: „Diana šokiu siųs žinutę vairuotojams. Toks buvo mano sumanymas, o talentingoji šokėja Diana tai įgyvendins. Tikiu ja, ji nuostabi. „Modus dance“ kolektyvas pakvies į diskoteką, pamėgins užburti šokio ritmu ir pakelti nuotaiką visiems žiūrovams šiuo sunkiu laikotarpiu. Norime parodyti, kad nepaisant pandemijos sukeltų sunkumų, reikia neprarasti pozityvumo. Visi mano šokėjai: tiek Diana, tiek grupė pasistengs įrodyti, kad gavo auksinį mygtuką ne veltui.“

Jau visai netrukus jos mokiniai parodys savo sunkaus darbo bei pasiruošimo rezultatus. Ji neslėpė, kad dabar vyrauja įvairios emocijos. „Gyvename laukimu, nerimu, kaip mums sekėsi prieš kameras atlikti tai, ką planavome ir sugebėjome sukurti būdami ne studijoje, o dirbdami nuotoliniu būdu – iš namų. Tokiu būdu parengtas pasirodymas prilygsta stebuklui. Kas bebūtų, aš labai visais didžiuojuosi, myliu ir tikiu savo vaikais. Tikiuosi, kad tai įvertins teisėjai ir žiūrovai. Jų palaikymas ir bus didžiausias apdovanojimas“, – tikino moteris.

REKLAMA

Kalbėdama apie laimėjimą, ji atskleidė, kur išleistų 10 000 eurų: „Tai būtų ne tik vaikų talento ir sunkaus darbo, bet ir mano, kaip vadovės, bei visų trenerių pastangų suteikti geras bei nepamirštamas emocijas žiūrovams įvertinimas.

Jeigu laimėčiau aš, tai būtų dalis pasiekto tikslo – nauja, didesnė studija... Na, arba remontas esamoj. Tokia kol kas yra mano svajonė. Bet kadangi šoka, dirba vaikai – tai, tiesiai šviesiai , jei laimėsime, tada  visi kartu ir nutarsime. Bet tikrai žinau, kad jie norės ne šiaip sau išleisti, o kažką gero ir prasmingo padaryti. O gal skristi į pasaulinį šokių čempionatą atstovauti Lietuvai? Tokiems brangiems tikslams niekada nėra lėšų. Asmeniškai didžiausias laimėjimas – vaikų džiaugsmo ašaros“, – šypteli pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų