REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Lašišos kotletukai

Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei  papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį. 

7

Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą žuvienę – kokią žuvį ir prieskonius jai naudoti, kaip išsikepti gardžiausius žuvies kotletukus bei  papasakos, kaip marinuoti ar sūdyti žuvį. 

REKLAMA

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis šį kartą „La Maistas“ laidoje virs žuvienę iš ešerio pagal savo mamos receptą  bei gamins skumbrės suktinukus su šonine.

„Žuvienė gaminama iš plėšriųjų žuvų, nes jos turi daugiau skonio. O tobuliausia žuvienė – iš ešerio. Pirmas dalykas – naudoju ešerį neskustą. Sultiniui naudoju viską – odą, kaulus. Tačiau, būtina pašalinti žiaunas ir akis, nes jos suteikia kartumo. Visa kita dedu į merlių, kad sriuboje nebūtų kaulų“, – kaip virti žuvienę pasakojo T. Rimydis.

Tomas ypač mėgsta ant laužo virtą žuvienę. „Laužas – vienas iš pagrindinių geros žuvienės prieskonių. Dūmas, natūralios malkos, kaitra, grynas oras prideda daug skonio“, – tvirtina  T. Rimydis. Kiti dažniausiai naudojami ingredientai šiai sriubai: svogūnai, morkos, česnakas, pastarnokas, krapai, petražolės. Žuvienę galima balinti grietinėle arba grietine, rekomenduojama patiekti su juoda duona.

REKLAMA
REKLAMA

„Nerekomenduoju virti žuvienės iš šaldytos ir baseinuose užaugintos žuvies: eršketai, karpiai, šamai, nes jos neturi skonio. Žuvys turi būti augusios laisvėje. Žuvienei geriausiai tinka upės ir ežerų žuvys, ne jūrinės žuvys“, – patarimus dalino virtuvės šefas. Jis taip pat atskleidė, kad jei norima skaidraus žuvies sultinio,  į sriubą reikia įleisti kiaušinio baltymą ir jį paskui išgriebti.

REKLAMA

Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius gamins lašišos kotletukus pomidorų padaže ir menkės kepsnelius.

„Aš kotletams naudoju lašišą, bet galima ir bet kokią kitą žuvį, pavyzdžiui, šamo labai skanu. Kotletams geriau tinka riebesnė žuvis, ją galima kapoti arba malti“, – kalbėjo V. Blauzdavičius. Jis taip pat atskleidė slaptą tobulų kotletukų ingredientą – kapoti riešutai – jie suteikia ypatingą skonį.

Vylius taip pat pasidalino paprastu, bet puikiu marinato receptu. Jam reikės: vandens, vynuogių ar obuolių acto cukraus, pipirų, lauro lapų, galima cinamono įberti. Svarbiausia, kaip sako Vylius, visą laiką reikia ragauti – turi būti saldžiarūgštis skonis. Tokiame marinate žuvį reikėtų laikyti 12 valandų. Šis marinatas taip pat puikiai tinka ir mėsai, ypač, kiaulienai, marinuoti.

Dar daugiau praktinių patarimų žuvies patiekalams ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų