REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Baiba Skurstenė-Serdiukė ir Mykolas Serdiukas (tv3.lt fotomontažas)

Pastarieji mėnesiai dainininkei Baiba Skurstenei-Serdiukei buvo išties ypatingi. Balandžio viduryje žinoma moteris su vyru kovotoju Mykolu Serdiuku sulaukė antrosios atžalos – dukrelės Annos – o šiandien žinoma moteris mini 36-ąjį savo gimtadienį.

15

Pastarieji mėnesiai dainininkei Baiba Skurstenei-Serdiukei buvo išties ypatingi. Balandžio viduryje žinoma moteris su vyru kovotoju Mykolu Serdiuku sulaukė antrosios atžalos – dukrelės Annos – o šiandien žinoma moteris mini 36-ąjį savo gimtadienį.

REKLAMA

Gimtadienio išvakarėse kalbinta moteris naujienų portalui tv3.lt papasakojo apie tai, ko gimtadienio proga norėtų labiausiai, o tai – nė kiek nesusiję su daiktais. Taip pat Baiba džiaugėsi ir atradimais, kurių per praėjusius metus buvo gausu, vis dėlto vienas – ypatingai svarbus.

Didžiausia gimtadienio svajonė su daiktais nesusijusi

B. Skurstenė-Serdiukė pasakojo, kad gimtadienio, tikriausiai, šiais metais paminėti ne teks – kaip ir visiems tiems, kurie šiais metais savo šventę turėjo minėti esant karantinui.

„Norėtųsi jį atšvęsti kartu su draugais, bet karantinas to kaip ir neleidžia – galima pamatyti vieną kitą žmogų. Man norisi paprasčiausių apsikabinimų – tiesiog žmogiškai apsikabinti ir prisiglausti prie draugių. Man nereikia daug. Draugės vis klausia, ko norėčiau gimtadienio proga, o aš atsakau paprastai – tik apsikabinti“, – juokėsi Baiba.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkė užsiminė, kad kol kas vienintelis planas, kurį turi savo gimtadieniui yra tortas. Vis dėlto ji dar sprendžia klausimą, jį pirkti, ar kepti pačiai – pasakojo, kad viskas priklausys nuo to, kaip mažoji dukrelė leis mamai išsimiegoti.

REKLAMA

Baiba užsiminė ir apie gražią tradiciją: „Jos laikėmės net ir per karantiną, tiesiog saugiai – jei kažkas švęsdavo gimtadienį, kaimynai iš 5-6 namų susirinkdavo ir pasveikindavo. Palikdavome kad ir per atstumą gėlių ar kažkokią dovanėlę, iš tolo padainuodavome „su gimtadieniu“ – bandome bent kažkaip vienas kitą pradžiuginti. Galvoju, kad kaimynai ir manęs nepaliks vienos. O šią savaitę mūsų kaimynų tarpe net 4 gimtadieniai.“

Žinoma moteris džiaugėsi, kad su netoliese gyvenančiais kaimynais palaiko ypatingai gerus ryšius. 

REKLAMA
REKLAMA

„Aplink mus gyvena jaunos šeimos su mažais vaikučiais, todėl mes visi labai susibendravome, vieni kitiems padedame. Kai laukiausi ir šalia nebuvo vyro, jei kažkas važiuodavo į parduotuvę, visuomet klausdavo, ar man ko nereikia, siūlydavosi padėti. Su kaimynais gyvenime tikrai pasisekė“, – juokėsi ji.

Praėję metai atnešė vieną ypatingai svarbią pamoką

Balandžio 14-ąją B. Skurstenė-Serdiukė antrąkart tapo mama, o laimę, kurią patyrė nuo tos sekundės, apibūdinti sunku net ir dabar.

„Pirmą savaitę jaučiausi lyg apsvaigusi nuo tos didelės laimės. Nors beveik nemiegodavau, nuolat jausdavausi pailsėjusi, o dabar jau pradedu truputėlį tą nuovargį naktimis imu jausti, nes ši princesė man nelabai leidžia miegoti“, – šyptelėjo dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėja pasakojo, kad dukrelės gimimu labai džiaugėsi tiek jos vyras, tiek ir mažasis sūnelis Antanas. Tiesa, šis niekaip neglėjo suprasti, jog su mažąja žaisti kol kas dar negalima.

„Rytais jis visuomet ateina, žiūri, kaip maitinu, paglosto jos galvytę ir vis stebi mano reakciją, kaip aš į jį pažiūrėsiu. Aš visuomet jį paskatinu, sakau, kad yra geras brolis. Bet manau, kad jis labiausiai laukia to, kol su ja bus galima pažaisti“, – sakė ji.

Paklausta, kokie jai buvo praėję metai, Baiba džiaugėsi, kad ji nė negalėtų būti laimingesnė: „Tikrai negaliu skųstis, metai buvo smagūs, daug dirbau, realizavau save ir koncertinėje veikloje, ir su mokiniais, mokykloje. Išsipildė dar vienas stebuklas (šypsosi). Manau, kad moteriai tai – tikra pilnatvė. Visko užtenka ir, ačiū dievui, visi sveiki, niekas neserga, o tai – pats svarbiausias dalykas.“

REKLAMA

Tiesa, visa tai nereiškia, kad 35-ieji gyvenimo metai neatnešė pamokų – priešingai, žinoma moteris išsiaiškino apie save kai ką svarbaus: „Manau, kad atradau tai, jog esu stipresnė, negu maniau. Tai susiję su daug dalykų. Jeigu kartais pagalvojame, kad mes, moterys, kažko negalime, šiais metais supratau, kad galiu kone viską ištverti tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Tai man buvo tikrai didelis atradimas. Šiais metais buvo ir netekčių, reikėjo išgyventi ir tai. Atradau stipresnę savo pusę.“

Labiausiai trokšta kelių pagrindinių dalykų

Baiba užsiminė ir apie didžiausius savo norus ateinantiems metams. Visi jie – daugiau apie kitus, nei apie save.

REKLAMA

Labiausiai dainininkė norėtų, kad visi būtų sveiki, tačiau lygiai taip pat jai rūpi ir  šiais dienai miglotas kultūros atstovų likimas.

„Aš be galo noriu, kad kuo greičiau grįžtų visa koncertinė veikla, ypač mano kolegoms ir draugams. Norėtųsi, kad gyvenimas ir vėl prilygtų tam buvusiam. Aišku, logiškai suprantu, kad taip nebus, ir kažkokias saugumo priemones, mes, turbūt, naudosime ir ateityje. Kiek ilgai – nežinau, neaišku, kaip mes su tuo virusu susigyvensime“, – sakė atlikėja.

Anot jos, norėtųsi, kad kai situacija pagerės, žmonės nebijotų linksmintis, susitikti, lankyti koncertų.

„Man labai skaudu žiūrėti į tai, kas darosi kultūros sektoriuje. Visi, kurie dirba su individualiomis veiklomis, visi menininkai, aktoriai ir visi kiti yra likę kaip bedarbiai. Jie turi užsiregistruoti kaip bedarbiai, bet juk iš tiesų tokie nėra. Man labai norėtųsi, kad greičiau visi šie dalykai grįžtų į savo vėžias“, – pridėjo Baiba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinoma moteris neslėpė kartais susijaudinanti ir dėl savo ateities – ateitis kol kas tikrai nėra aiški. „Aišku, kol esu motinystės atostogose, tol man ramu, bet ką reiks daryti tada, kai viskas baigsis? Su draugėmis menininkėmis kalbame – gal reikia keisti profilį, ko čia imtis, kuo čia būti?“ – šyptelėjo ji.

Tiesa, ne ką mažiau svarbios jai ir kelionės: „Pasaulis toks nuostabus  – norisi tiek daug pamatyti, o svarbiausia, visa tai parodyti vaikams. Sau tiek įspūdžių gal ir nebesuteiksi, bet vaikams – tikrai. Virusas absoliučiai sugriauna visus planus, norus ir svajones.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų