Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos ne vieną naują šašlykų variaciją ir pažers daugybę patarimų apie marinatus, malkas bei kitas kepimo subtilybes, kad jūsų šašlykai būtų tobuli!

Vištienos šašlykas (nuotr. Organizatorių)

Vištienos šašlykas (nuotr. Organizatorių)

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis keps antienos krūtinėlės ir sprandinės šašlykus. Jis sprandinės šašlyką siūlo marinuoti burokėlių sulčių su svogūnais ir česnakais marinate, taip pat reikėtų nepagailėti prieskoninių žolelių.

(9 nuotr.)
FOTOGALERIJA. „La Maistas“ laidoje – viskas apie šašlykus

Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius tradiciniams iešmams jis mėsą pjausto stambesniais gabalais, o mažiems iešmeliams – mažesniais. Pasak jo, nėra svarbu, kaip pjauti – išilgai ar skersai mėsos skaidulų. Veriant mėsos gabalus ant iešmo, juos reikėtų lengvai suglausti vieną su kitu, bet neperspausti.

Abu šefai – Tomas ir Vylius – sutartinai tvirtina, kad mėsą druska gardinti galima tik iškepus, jos nededa net į marinatus, nes druska ištraukia mėsos sultis ir ši darosi sausa. Taip pat griežtą NE taria acto ir kefyro marinatams! Actą jie siūlo keisti svogūnais, citrina, žalumynais.

REKLAMA

Profesionalai taip pat sutaria, kad geriausia kepimui naudoti alksnio ir juodalksnio malkas. Jokiu būdu ne beržą, eglę ar pušį – netinka sakingi medžiai. Ir dėti mėsą kepti galima tada, kai ranką virš anglių galima išlaikyti apie 20 sekundžių.

„Kita dažna klaida – pradėjus kepti, kažkur nueini. Taip daryt negalima. Gali bendraut, bet negali palikt be priežiūros grilio, nes riebalai taškosi, ugnis įsiliepsnoja ir taip dažniausiai sudeginami šašlykai. Mėsą kepant reikia ją nuolat vartyti“, – sako T. Rimydis.

Dar daugiau praktinių patarimų ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt.

Kepėjas
2020-05-17 12:03:38
Tik su kitais dalykais nesutikčiau. 20 s jei išlaikysi ranką virš anglių, tai šašlo jau neiškepsi, o mėsos druska nesausina, jei įpili 50g aliejaus/1kg mėsos. Pabaigoj kepimo užberta druska neatstoja to, kad jinai beriama į rasalą. Seni šašlykistai su stažu tik juokiasi iš šitų jaunuolių "pamokymų". Sako: "jie neragavę tikro šašlyko, o tai ką jie siūlo, tai tik kepta mėsa ant iešmo". Taip kad, nežeminkit šašlyko vardo, mielieji.
Atsakyti
(9 nuotr.)
FOTOGALERIJA. „La Maistas“ laidoje – viskas apie šašlykus
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Marija 2020-05-19 06:15:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Del druskos ir acto sutinku. Bet, kad marinatui netinka kefyras, tikrai papriestarausiu. Butent kefyro, zalumynu ir svogunu marinate isgaunu sultingos ir minkstos mesos skoni. Mesyte issimarinuoja per trumpa laika, o jei ir ilgiau palikti marinate, bus dar skanesne. O citrina beveik tolygi actui, ji taip pat sausina mesa.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:23:07
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake   ATSAKYTI
Xxl 2020-05-17 09:46:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Artistai jus nuo kada berzas sakingas medis?   ATSAKYTI
Kepėjas 2020-05-17 11:51:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Nuo senų senovės degutą pildavo kryžiuočiams ant galvų, tepdavo vežimų ratų ašis. Beržas, tai tikrai blogiausia malka mėsos kepimui.   ATSAKYTI
Kepėjas 2020-05-17 12:03:38
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tik su kitais dalykais nesutikčiau. 20 s jei išlaikysi ranką virš anglių, tai šašlo jau neiškepsi, o mėsos druska nesausina, jei įpili 50g aliejaus/1kg mėsos. Pabaigoj kepimo užberta druska neatstoja to, kad jinai beriama į rasalą. Seni šašlykistai su stažu tik juokiasi iš šitų jaunuolių "pamokymų". Sako: "jie neragavę tikro šašlyko, o tai ką jie siūlo, tai tik kepta mėsa ant iešmo". Taip kad, nežeminkit šašlyko vardo, mielieji.   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Naminis vaisių limonadas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų