Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos ne vieną naują šašlykų variaciją ir pažers daugybę patarimų apie marinatus, malkas bei kitas kepimo subtilybes, kad jūsų šašlykai būtų tobuli!

Vištienos šašlykas (nuotr. Organizatorių)

Vištienos šašlykas (nuotr. Organizatorių)

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis keps antienos krūtinėlės ir sprandinės šašlykus. Jis sprandinės šašlyką siūlo marinuoti burokėlių sulčių su svogūnais ir česnakais marinate, taip pat reikėtų nepagailėti prieskoninių žolelių.

Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius tradiciniams iešmams jis mėsą pjausto stambesniais gabalais, o mažiems iešmeliams – mažesniais. Pasak jo, nėra svarbu, kaip pjauti – išilgai ar skersai mėsos skaidulų. Veriant mėsos gabalus ant iešmo, juos reikėtų lengvai suglausti vieną su kitu, bet neperspausti.

Abu šefai – Tomas ir Vylius – sutartinai tvirtina, kad mėsą druska gardinti galima tik iškepus, jos nededa net į marinatus, nes druska ištraukia mėsos sultis ir ši darosi sausa. Taip pat griežtą NE taria acto ir kefyro marinatams! Actą jie siūlo keisti svogūnais, citrina, žalumynais.

REKLAMA

Profesionalai taip pat sutaria, kad geriausia kepimui naudoti alksnio ir juodalksnio malkas. Jokiu būdu ne beržą, eglę ar pušį – netinka sakingi medžiai. Ir dėti mėsą kepti galima tada, kai ranką virš anglių galima išlaikyti apie 20 sekundžių.

„Kita dažna klaida – pradėjus kepti, kažkur nueini. Taip daryt negalima. Gali bendraut, bet negali palikt be priežiūros grilio, nes riebalai taškosi, ugnis įsiliepsnoja ir taip dažniausiai sudeginami šašlykai. Mėsą kepant reikia ją nuolat vartyti“, – sako T. Rimydis.

Dar daugiau praktinių patarimų ir gardžių receptų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt.

Kepėjas
2020-05-17 12:03:38
Tik su kitais dalykais nesutikčiau. 20 s jei išlaikysi ranką virš anglių, tai šašlo jau neiškepsi, o mėsos druska nesausina, jei įpili 50g aliejaus/1kg mėsos. Pabaigoj kepimo užberta druska neatstoja to, kad jinai beriama į rasalą. Seni šašlykistai su stažu tik juokiasi iš šitų jaunuolių "pamokymų". Sako: "jie neragavę tikro šašlyko, o tai ką jie siūlo, tai tik kepta mėsa ant iešmo". Taip kad, nežeminkit šašlyko vardo, mielieji.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Marija 2020-05-19 06:15:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Del druskos ir acto sutinku. Bet, kad marinatui netinka kefyras, tikrai papriestarausiu. Butent kefyro, zalumynu ir svogunu marinate isgaunu sultingos ir minkstos mesos skoni. Mesyte issimarinuoja per trumpa laika, o jei ir ilgiau palikti marinate, bus dar skanesne. O citrina beveik tolygi actui, ji taip pat sausina mesa.   ATSAKYTI
Ego 2020-05-17 11:23:07
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Gerai, kad pasake   ATSAKYTI
Xxl 2020-05-17 09:46:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Artistai jus nuo kada berzas sakingas medis?   ATSAKYTI
Kepėjas 2020-05-17 11:51:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Nuo senų senovės degutą pildavo kryžiuočiams ant galvų, tepdavo vežimų ratų ašis. Beržas, tai tikrai blogiausia malka mėsos kepimui.  
Kepėjas 2020-05-17 12:03:38
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tik su kitais dalykais nesutikčiau. 20 s jei išlaikysi ranką virš anglių, tai šašlo jau neiškepsi, o mėsos druska nesausina, jei įpili 50g aliejaus/1kg mėsos. Pabaigoj kepimo užberta druska neatstoja to, kad jinai beriama į rasalą. Seni šašlykistai su stažu tik juokiasi iš šitų jaunuolių "pamokymų". Sako: "jie neragavę tikro šašlyko, o tai ką jie siūlo, tai tik kepta mėsa ant iešmo". Taip kad, nežeminkit šašlyko vardo, mielieji.  

Top Video

Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
REKLAMA
Braškės su kremu ir riešutais (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Sūrio suktinukai (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Indrė Stonkuvienė
Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą ...
Corn-dogs (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų