REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
The Roop (tv3.lt fotomontažas)

Dar kovo mėnesio viduryje paaiškėjo liūdna žinia, jog šių metų „Eurovizija“ dėl koronaviruso grėsmės neįvyks. Nepaisant to, didžiausi konkurso gerbėjai nenuleidžia rankų ir randa, kaip savais būdais išrinkti nugalėtojus.

20

Dar kovo mėnesio viduryje paaiškėjo liūdna žinia, jog šių metų „Eurovizija“ dėl koronaviruso grėsmės neįvyks. Nepaisant to, didžiausi konkurso gerbėjai nenuleidžia rankų ir randa, kaip savais būdais išrinkti nugalėtojus.

REKLAMA

Populiarus „Eurovizijos“ tinklaraštis wiwibloggs.com surengė savo balsavimą, kuriame buvo aiškintasi, kas galėjo tapti šių metų dainų konkurso nugalėtojais.

Balsai nulėmė, kad nugalėtojais šiemet galėjo tapti „The Roop“.

Šiuo rezultatu džiaugėsi ir patys atlikėjai: „Mes ką tik laimėjome vieno didžiausių ir labiausiai žinomo „Eurovizijos“ tinklaraščio „Wiwibloggs“ konkursą. Galutinėje lentelėje blogeriai išsiaiškino, kas būtų laimėjęs „Euroviziją“ 2020-aisiais metais. Iš viso pasaulio keliavo 8, 10 ir tuzinas balsų, kad būtų galima išsiaiškinti laimėtoją. Mes dėkojame už šį pasitikėjimą mumis! Su meile, „The Roop.“

Balsavime, kuriame iš viso dalyvavo 41 šalis, pirmoji vieta atiteko Lietuvos atstovams. Antroje vietoje liko Bulgarija, trečioje – Šveicarija, ketvirtoje – Italija, o penktoje – Islandija.

REKLAMA
REKLAMA

Visai neseniai Rusijos publika taip pat  buvo surengusi panašų konkursą, rašoma naujienų portale metronews.ru.

REKLAMA

Balandžio 22-ąją įvyko alternatyvaus konkurso „Mūsų Eurovizija“, kurį surengė didžiausia Rusijoje „Eurovizijos“ gerbėjų grupė, finalas. Lietuvos atstovai „The Roop“, kaip ir ankstesniame internetiniame balsavime, užėmė pirmąją vietą.

Rusų organizuojamas konkursas pasižymėjo tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir oficialus: balsavo tiek įvairių šalių „ekspertai“, tiek ir žiūrovai, vyko tiesioginė pasirodymų transliacija internetu. Antrąją vietą bendroje įskaitoje užėmė Šveicarija, o trečiąją – Rusija.

Didžiausia Rusijos „Eurovizijos“ konkurso gerbėjų grupė „Vkontakte“ yra subūrusi įspūdingą narių skaičių – daugiau nei 300 tūkst. Alternatyvus „Mūsų Eurovizija“ konkursas, pasak „Metro News“ kalbinto grupės moderatoriaus Andrejaus Kožino, turi nemažą komandą. Rusų organizuotas konkursas turėjo savo režisierių, montažo specialistą, už transliaciją atsakingą žmogų. 3 žmonės skaičiavo balsus, dar keli žmonės ruošė vaizdinę medžiagą, parinko muzikos užsklandas ir kūrė dizainą.

REKLAMA
REKLAMA

Į džiugią naujieną sureagavo ir Rusijos „Eurovizijos“ rinkimuose nugalėję mūsų šalies atstovai, grupė „The Roop“. Socialinio tinklo asmeninėje paskyroje jie pasidalijo nuotrauka ir padėka.

„Wow, ačiū tau, Rusija! Mes esame labai laimingi, kad laimėjome online Rusijos versijos Euroviziją!“ – rašė „The Roop“.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad tai – jau ne pirma tokia pergalė Lietuvai. Prieš kelias savaites, šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurso atšaukimo proga, „ESCToday“ nusprendė sužavėti nusivylusią „Eurovizijos“ bendruomenę surengdama tiesioginį konkursą tarp 41 atrinktų šių metų dainų įrašų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis „Eurovizijos“ formatu, kurį sudaro du pusfinaliai ir didysis finalas, šiandien finale iš viso dalyvavo 26 šalys ir kovojo dėl „esctoday.com“ trofėjų. Šiandienos verdiktą paskelbė ne kas kitas, o savo namuose ir karantino metu balsavę už savo mėgstamiausią dainą balsavę žmonės, lygiai taip, kaip būtumėte darę ir gegužę.

Nuo pirmųjų balsavimo minučių tapo aišku, kad šį vakarą Lietuva laimės finalą, nes jos pranašumas buvo aiškus ir didelis. Lietuva šį namų konkursą laimėjo surinkę iš viso 10 800 balsų.

Tiesa, netrukus po to, kai atšaukta šių metų „Eurovizija“, Lietuva paskelbė, koks bus grupės „The Roop“ likimas kitų metų konkurse.

LRT darbo grupė nutarė, jog grupei „The Roop“ kitais metais bus iškart garantuota vieta nacionalinių atrankų finale, o taip pat nariams perduotos ir visos per šių metų balsavimą surinktos lėšos. Tiesa, tos pačios dainos „On Fire“ grupė „The Roop“ atlikti kitais metais nebegalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų