naujienų portalas tv3.lt
2020.05.08 09:50

TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius keliasi į lauką ir kviečia pasigaminti kvapnius pavasariškus grilio patiekalus. TV laidos žiūrovų dėmesiui – ne tik grilio gardumynai, kuriuos nesudėtinga patiems pasigaminti, bet ir daugybė naudingų patarimų apie tai, kokias malkas rinktis griliui, kaip ilgiau išlaikyti šviežius smidrus, kaip rūkyti daržoves, ar, kaip išsivytinti mėsą namų sąlygomis.  

Pavasariški grilio patiekalai ir naudingi patarimai (nuotr. Organizatorių)

Pavasariški grilio patiekalai ir naudingi patarimai (nuotr. Organizatorių)

Įprasta matyti istorinės virtuvės žinovą, profesionalų šefą Tomą Rimydį profesionalioje virtuvėje, restorane, tačiau paaiškėjo, kad jis labai mėgsta šeimininkauti ir lauke. „Mėgstu lauke gaminti ir ruošti maistą, nes tai yra tai, ko turime mažiausiai. Puikus oras, grilius, draugų kompanija – kas gali būt geriau. Galima ir be grilio apsieiti, gaminti užtepėles, salotas, bet grilio dūmas ir aromatas tikrai skaniai nuteikia“, – galimybe gaminti lauke džiaugėsi T. Rimydis.

Tomas laidoje gamins smidrų pyragą su rūkytomis daržovėmis ir trintų braškių, varškės ir rabarbarų desertą.

REKLAMA

„Dabar yra nuodėmė negaminti iš smidrų. Dabar yra pats jų sezonas, pats grožis ir skonis. Perkant juos, svarbu atkreipti dėmesį, kad būtų švieži. O namie ilgiau juos išlaikysite, jei nupjausite kotus ir pamerksite į šaltą vandenį – kaip gėles į vazą ir laikysite šaldytuve. Taip jie išliks net 5 ar 7 dienas“, – patarimais dalinosi profesionalus šefas.

Kitam laidos „La Maistas“ šefui grilio entuziastui ir ekspertui Vyliui Blauzdavičiui sezoniškumas nelabai egzistuoja, jis ištisus metus gamina lauke. „Grilinu visą laiką, bet vasarą labiausiai tuo mėgaujuosiu – galima niekur neskubėt, ramiai atsipalaiduot, pasistatau kėdutę ir mėgaujuosi procesu“, – sako Vylius. 

V. Blauzdavičius gamins jaučio papilvės stormenos suktinukus su daržovėmis ir pomidorinį daržovių bei pupelių troškinį, kurį puikiai tinka naudoti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

„Savo patiekalui naudosiu flank stake – lietuviškai – jaučio papilvės stormena. Tai pigesnė mėsa, ji kietesnė, bet labai puikaus skonio. Aš visada rekomenduoju paragauti kuo įvairesnės mėsos. Labai skanu papilvės mėsą vytinti. Tai puikiai galima atlikti džiovyklėje arba orkaitėje – apie 60-70 laipsnių temperatūroje 8 valandas reikėtų palaikyt. Svarbu, kaip įmanoma ploniau supjaustyt mėsą, sudėt ją ant grotelių ir viskas“, – kalbėjo Vylius.

Gaminamo patiekalo skonis priklauso ne tik nuo mėsos, bet ir malkų, ant kurių kepama.

„Šašlykui geriausia naudoti juodalksnio malkas. Svarbu, kad jos būtų gerai išdžiūvusios ir būtinai reikia nuimti žievę, nes žievėje yra sakų, kurie suteikia neskanų prieskonį“, – pataria grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius.

REKLAMA

„Šašlykai – vienas elementariausių patiekalų, kurį daugelis sugadina. Kitoje laidoje papasakosiu kaip to nedaryt“, – intrigavo Tomas Rimydis.

Kol lauksime „La Maistas“ laidos, siūlome pasigaminti Tomo braškių, varškės ir rabarbarų desertą.

Rūkytų braškių desertas

Rūkytų braškių desertas

Jums reikės:

200 g braškių 200 g sidro, šampano arba nealkoholinio toniko – pasirinktinai 30 g obuolių sirupo  20 g aliejaus  100 g varškės  50 g cukraus 100 g rabarbarų

Gaminimo eiga:

Paruošiame glazūrą braškėms – aliejus sumaišomas su sirupu.

Braškės aptepamos sirupo ir aliejaus glazūra ir dedamos rūkyti į grilių. Rūkoma 100-80 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.

Parūkytos braškės sutrinamos su toniku ar kitu jūsų pasirinktu gėrimu.

Varškė sutrinama su cukrumi iki vientisos tekstūros.

Į taures dedama sutrinta varškė, pilamos sutrintos braškės. Kiekviena taurė papuošiama cukruje apvoliotu rabarbaru.

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Naminis vaisių limonadas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Lašiša (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Kebabas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Paelija (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų