REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Vilija Pilibaitytė-Mia (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Atėjus pavasariui ir žmonėms norint vis daugiau laiko praleisti lauke, erkės ėmė kelti didelę grėsmę ne tik augintiniams, bet ir žmonėms. 

13

Atėjus pavasariui ir žmonėms norint vis daugiau laiko praleisti lauke, erkės ėmė kelti didelę grėsmę ne tik augintiniams, bet ir žmonėms. 

REKLAMA

Su erkių grėsme neseniai susidūrė ir atlikėja Mia Pilibaitytė. Jos augintinis – Jorkšyro terjeras –  į namus  atnešė net 7 erkes.

Moteris pasakojo, kad savo Jorkšyro terjero veislės augintinį nuolat prižiūri nuo erkių: „Aš savo augintinį visuomet saugau nuo erkių. Nevaikštinėjame ten, kur jų galima būtų daug rasti. Ne tik, kad nevaikštinėju tose vietose, tačiau ir naudoju specialias priemones, kurių pagalba jos neužuodžia pačio augintinio. Panaši situacija buvo tik 1 sykį, kuomet parnešė šuniukas 1 erkę. Dar niekada nebuvo parnešęs namo tokio didelio skaičiaus erkių.“

„Daugelį metų neturėjome tokios problemos. Pastebėjau, kad būtent šiemet jos labai suintensyvėjo. Jų atsirado labai daug. Manau, kad Lietuvoje nebuvo normalios žiemos, jos nemiegojo. Stipriai dauginosi ir išalko“, – savo pastebėjimus sakė atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdama apie nemalonią situaciją, ji teigė, kad pirmąją erkę pamatė visai ne ant augintinio: „Iš pradžių pamačiau 1 erkę, kuri man ropojo ant rankos. Labai baisus ir nemalonus jausmas. Niekada nežinai, ar tai yra užsikrėtusi erkė, ar neužsikrėtusi, ar įsisiurbė ji, ar – ne. Iš karto puoliau maudyti šunį. Kol maudžiau, spėjau dar jų išrinkti.“

REKLAMA

Anot jos, pieva, kurioje vedžioja šunį, visuomet nupjauta, tvarkinga, tačiau joje vis tiek nemažai erkių. Atlikėją labiausiai neramina tai, kad ir vaikai žaidžia minėtoje pievoje, todėl ji ragina valdžią atkreipti dėmesį į masišką erkių išplitimą.

„Valdžia ne tai, kad galėtų, o jie turėtų prisidėti prie erkių naikinimo. Kuomet užvedžiau kalbą socialiniame tinkle apie erkes, atsirado labai daug žmonių, kurie papasakojo savo istorijas, kaip vaikai net ant veido atsineša erkių. Tai yra baisu. Tose vietose, kur aš vaikštau su šuniuku, yra ir vaikų žaidimo aikštelė. Kiek pamenu, kad anksčiau jas purkšdavo ir taip naikindavo. Gal aš klystu, bet man taip atrodo. Dabar pradės kalbėti gamtosaugininkai, kad negalima jų naikinti. Bet jos jau yra kenkėjiškos. Jų masiškai per daug. Dabar baisu, kad ne tik šuniukas atneš jas į namus, bet gali užkrėsti ir žmogų“, – sakė Mia.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkei neramu, kad daugelis žmonių nesiskiepija, todėl padidėja rizika susirgti rimtomis ligomis. „Kas skiepijasi nuo encefalito, o kas ne, tai jų asmeninis reikalas. Tačiau nuo Laimo ligos nėra skiepų. Esmė ta, kad ne visi skiepijasi, o nuo Laimo ligos nėra skiepų, todėl padidėja rizika susirgti ja“, – kartojo žinoma moteris.

Tiesa, ji prisipažino, kad net laisvadieniais bijo išvykti į gamtą, nes baiminasi erkių: „Lietuva yra beprotiškai gražus kraštas, kuris turi daug gražių miškų ir parkų. Aš asmeniškai bijau džiaugtis ta gamta ir nueiti pasivaikščioti, nes bijau erkių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų