REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiltėjant orams į TV ekranus grįžta vasaros kulinarinė laida Skaniai ir paprastai. Jos vedėjas skanų maistą dievinantis profesionalus šefas Gediminas kviečia savaitgalio rytus praleisti kartu.

Šiltėjant orams į TV ekranus grįžta vasaros kulinarinė laida Skaniai ir paprastai. Jos vedėjas skanų maistą dievinantis profesionalus šefas Gediminas kviečia savaitgalio rytus praleisti kartu.

REKLAMA

Labai graži tradicija, kad pirmoji laida pasirodo prieš pat Mamos dieną, taigi ir receptus padiktavo ši graži šventė. Gediminas rytą siūlo pradėti saldžiai ir, jei tik turite galimybę, mamoms iškepti lengvai pagaminamą, tačiau turtingą skoniais pyragą su moliūgų sėklų aliejumi, kuris tikrai nustebins kiekvieną, rašoma pranešime spaudai.

Taip pat Gediminas šį gražų Mamos dienos savaitgalį kviečia gaminti gamtoje ir išsikepti ypatingai skanių ir aromatingų krevečių su kokteiliniu padažu. Šefas pažada, kad šios krevetės iš lėkštės dings labai greitai. Vasariška nuotaika ir daug naudingų patarimų laidoje Skaniai ir paprastai jau šį šeštadienį 9.00 per TV3.

Mamos dienos pyragas su moliūgų sėklų aliejumi

 

Pyragui pagaminti Jums reikės:

•    340ml riebaus pieno •    250g cukraus •    1 šaukštelio vanilės ekstrakto •    150ml moliūgų sėklų aliejaus •    3 didelių kiaušinių •    300g kvietinių miltų •    1 šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA
REKLAMA

Karamelizuotų abrikosų pagardui paruošti Jums reikės:

•    Indelio konservuotų abrikosų •    1 šaukšto sviesto •    Žiupsnelio druskos •    Žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų •    1-2 šaukštų medaus •    ½ žaliosios citrinos

REKLAMA

Gaiviai ricotta‘i su žaliąja citrina paruošti Jums reikės:

•    250g ricotta sūrio •    1 šaukštelio medaus •    1 žaliosios citrinos

Elektrinę orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros (160°C su ventiliatoriumi), o maždaug 24 cm skersmens kepimo formą patepti plonu sviesto sluoksniu ir iškloti kepimo popieriumi arba pabarstyti miltais.

Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilti pieną, cukrų ir 3-4 minutes kaitinti ant vidutinės kaitros nuolat maišant, kol ištirps cukrus. NEGALIMA leisti pienui užvirti. 

REKLAMA
REKLAMA

Išjungti kaitrą, sudėti vanilės ekstraktą ir moliūgų sėklų aliejų, išmaišyti ir palikti keletą minučių masę atvėsti. Į atvėsusią masę nuolat maišant supilti lengvai išplaktus kiaušinius.

Atskirame inde permaišyti sijotus kvietinius miltus ir kepimo miltelius.

Paruoštus sausus ingredientus sujungti su šlapiais ir išmaišyti iki vientisos masės, kad neliktų jokių gumuliukų. Turite gauti gan skystą, blynelių tešlos konsistencijos tešlą.

Pyrago tešlą supilti į anksčiau paruoštą kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.

Į įkaitintą keptuvę dėti sviestą. Jam ištirpus ir pieno baltymui pradėjus truputį degti (sviestas pradeda ruduoti) sudėti ketvirčiais pjaustytus abrikosus ir truputį apkepti. Jei naudojate šviežius abrikosus, pakepkite, kol jie truputį suminkštės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apkepus abrikosams į keptuvę suberti druską, pipirus ir įdėtį medų. Kartais pamaišant kepti ant vidutinės kaitros apie 5 minutes. Medui pasikaramelizavus išspausti pusės žaliosios citrinos sultis, viską permaišyti ir sudėti į atskirą vėsų indą, kad kepimo procesas sustotų.

Į dubenėlį sudėti ricotta sūrį, šaukštelį medaus, vienos žaliosios citrinos tarkuotą žievelę, išspausti pusės žaliosios citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti.

Gabalėlį iškepto ir truputį atvėsusio pyrago patiekite su gaiviu ricotta sūriu ir meduje karamelizuotų abrikosų pagardu. Abejingų neliks!

Grilyje keptos krevetės su kokteiliniu padažu

 

Krevetėms paruošti Jums reikės:

•    800g tigrinių krevečių su kiautu arba 500g valytų tigrinių krevečių •    1 šaukštelio druskos •    1 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų •    2-3 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

REKLAMA

•    Pundelio šviežios kalendros •    Pundelio šviežio laiškinio česnako •    4-5 vidutinio dydžio česnako skiltelių •    150ml ypač tyro alyvuogių aliejaus •    1 šaukštelio druskos

Kokteiliniam padažui paruošti Jums reikės:

•    4 šaukštų švelnaus kečupo •    4 šaukštų aitraus kečupo •    2 šaukštų Vorčesterio padažo •    2 šaukštų tarkuotų krienų •    ½ citrinos sulčių •    2 šaukštelių šviežiai maltų pipirų    

REKLAMA

Prieš pradedant ruošti krevetes, rekomenduoju iš anksto paruoši kokteilinį padažą. Tereikia visus padažo ingredientus sudėti į dubenėlį ir gerai išmaišyti.

Švariai nuvalytas krevetes nusausinkite, suverkite ant medinių iešmelių ir tolygiai apibarstykite druska, pipirais bei patepkite ypač tyru alyvuogių aliejumi. Palikite keletui minučių pasimarinuoti.

Į atskirą dubenėlį sudėkite susmulkintą česnaką, šviežią kalendrą, laiškinį česnaką, druską, užpilkite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišykite.

Krevetes kepkite iš anksto iki 200-250C įkaitintame keraminiame grilyje ant tiesioginės kaitros (kuo daugiau krevečių kepsite, tuo labiau įkaitinkite) maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptas krevetes sudėkite į česnakinį žolelių pagardą ir lengvai permaišykite.

Grilyje keptas krevetes patiekite su anksčiau paruoštu kokteiliniu padažu. Jei rasite gabalėlį šviesios duonos, nepatingėkite storai atpjautas riekes patepti česnakiniu žolelių pagardu ir paskrudinti grilyje. Tai bus puikus priedas prie šio patiekalo!

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų