REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Indrė Burlinskaitė su mama (nuotr. facebook.com)

Sportininkų pora – Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta – karantiną išnaudoja produktyviai, o žinoma moteris socialinėje erdvėje dalijasi ne tik kūno formas padėsiančiais patobulinti vaizdo įrašais, bet ir gardžiais receptais.

18

Sportininkų pora – Indrė Burlinskaitė ir Liudas Vaisieta – karantiną išnaudoja produktyviai, o žinoma moteris socialinėje erdvėje dalijasi ne tik kūno formas padėsiančiais patobulinti vaizdo įrašais, bet ir gardžiais receptais.

REKLAMA

Šįkart I. Burlinskaitė prisiminė vaikystę, o labiausiai iš jos įstrigusiu receptu pasidalijo ir su savo sekėjais.

Kūno rengybos trenerė savo ir Liudo bendroje „Instagram“ paskyroje pasidalijo jai labiausiai vaikystę primenančio, bet kiek mažiau „nuodėmingo“ deserto ruošos receptu bei vaizdo įrašu.

„Varškės namelis – vaikystės desertas. Man jį gamindavo krikšto mama ir paliko tokį ispūdį, kad nusprendžiau artėjant mamos dienai atrasti mažiau kaloringą ir sveikesnį šio „Namuko“ variantą!

Beje, mes su Liudu sakome, kad toks išvaizdus ir be galo gardus desertas net galėtų būti puiki namų gamybos dovana mylimai mamai mamos dienos proga.

REKLAMA
REKLAMA

Produktai, kurių reikės varškės namukui pasigaminti namuose:

  • 500 g 9 proc. varškės;
  • 2 pakelių becukrių sausainių (juos rasite „Maximose“, o, beje, greit patalpinsime video, kur pamatysite, kaip konkrečiai jie atrodo);
  • 100 g agavos sirupo arba medaus;
  • 100 g natūralaus jogurto;
  • 60 g minkšto kambario temperatūros sviesto.

Glaistui reikės: 

REKLAMA
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 2 v.š. kokoso aliejaus;
  • Medaus arba agavos sirupo, kiek norit;
  • 2 v.š. 99 proc. kakavos (galite ir vos vos mažiau dėti, kad nebūtų kartu. Žodžiu, ragaukite).

Kitas, paprastesnis variantas glaistui:

  • Plyta juodo bent 70 proc. šokolado;
  • Agavos arba medaus pagal norus;
  • Kokosų pieno (tiek, kad masė nebūtų per skysta. Video parodysiu, kaip turėtų atrodyti masė, kad glaistas gražiai padengtų produktą). 

Kadangi šio deserto gamybą aprašyti būtų sunku, paruošėme video“, – rašė I. Burlinskaitė.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad I. Burlinskaitė ir L. Vaisieta laužo nusistovėjusį stereotipą, kad virtuvėje, neva, sukasi tik moterys. Pasirodo, kad būtent Liudas buvo pirmasis, kuris ėmė stebinti savo mylimąja įvairiais patiekalais. Ir nors dabar tam skirtų įgūdžių turi ir Indrė, L. Vaisieta vis dar pateikia staigmenų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip tik vakar Liudas man gamino patiekalą vakarui, vadinamuosius „summer rolls“. Jis  –puikus kulinaras. Kai pradėjome draugauti, maistą visuomet gamindavo jis, nes aš tiesiog mažai ką mokėjau. Dabar šis reikalas dažniausiai mano rankose – labai mėgstu gaminti, ypatingai įvairius sveikuoliškus skanėstus“, – kiek anksčiau pasakojo Indrė.

Tiesa, nors desertai ir nėra tokie nuodėmingi, kai kurie gerbėjai po bendra Indrės ir Liudo paskyra ėmė klausinėti, kiek gabaliukų per vienąkart galima suvalgyti? „Be abejonės, svarbiausia –– saikas. Vienas gabalėlis pyrago ir stop!“ – auksinę taisyklę priminė Indrė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų