REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Karalienė Elizabeth II (nuotr. SCANPIX)

Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II-oji visai neseniai paminėjo savo 94-ąjį gimtadienį. Tiesa, šiemet jis kitoks – atsisakyta ne vienos svarbios tradicijos.

5

Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II-oji visai neseniai paminėjo savo 94-ąjį gimtadienį. Tiesa, šiemet jis kitoks – atsisakyta ne vienos svarbios tradicijos.

REKLAMA

Vis dėlto vieno dalyko, ji, tikėtina, neatsisakė – buvęs jos virtuvės šefas Darrenas McGrady užsienio žiniasklaidai papasakojo apie didžiausias monarchės silpnybes.

Pasirodo, kad metai iš metų karalienė mėgaujasi tuo pačiu tortu, o negana to, ji – tiesiog pamišusi dėl šokolado.

Net 11 metų Buckinghamo rūmuose pradirbęs šefas atskleidė, kad karalienė visus šiuos metus per savo gimtadienį prašydavo šokoladinio torto su šokoladiniu glajumi. Receptas skaičiuoja daugiau, nei 100 metų, o jį išrado karalienės Viktorijos šefė Gabriel Tschumi.

Tiesa, pasirodo, kad ne tik karalienė dievina šį tortą – būtent šis šokoladinis gardėsis yra ruošiamas per kiekvieno karališkosios šeimos nario gimtadienį, vis dėlto didžiausia jo gerbėja yra karalienė. Tiesa, nors pats tortas yra kupinas šokolado, papuošimai visuomet būna labai paprasti. Dažniausiai tai – vidutinio dydžio paprastas baltas užrašas „su gimtadieniu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kas mane stebino labiausiai, buvo tai, kad torto mes niekuomet nepuošdavome žvakėmis ir nerašydavome „su gimtadieniu, jūsų didenybe“, „su gimtadieniu, karaliene“ ar „su gimtadieniu, Liz“. Visada rašydavome tik „su gimtadieniu“, – prisiminė jis. 

REKLAMA

Šefas D. McGrady pridėjo, kad karalienė visuomet suvalgydavo labai nedidelį gabalėlį, todėl nors mėgaudavosi juo visą savaitę ir po gimtadienio, torto vis tiek likdavo, todėl mielai vėliau pasidalindavo juo ir su tarnais.

„Didžiąją laiko dalį karalienė švęsdavo viena, su princu Philipu ar drauge“, – teigė buvęs karalienės šefas.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad kad šio monarchės gimtadienio metu teko atsisakyti ir tam tikros tradicijos, kurios buvo laikomasi net 68 metus.

Pasirodo, kad būtent tiek metų per karalienės gimtadienį vyksta specialus ginklų šūvių šou, tačiau šiemet jo atsisakyta. Vis dėlto atsisakyta ir kitų pramogų liepos mėnesį, mat karalienė visuomet savo gimtadienį mini du kartus – per tikrąją datą, balandžio 21-ąją, ir liepos mėnesio pradžioje.

Negana to, dėl karantino, ji gimtadienio proga nematė ir su savo šeimos narių, nors kalbama, kad jog visi jie susiskambino per vaizdo skambutį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų