REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Tomo suktinis su kiauliena (nuotr. Organizatorių)

Šventinėje „La Maistas“ laidoje šeimininkaus trys vyrai – nuolatiniai laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Vyrų kredo – greitai paruošiami patiekalai iš to, kas yra šaldytuve.

13

Šventinėje „La Maistas“ laidoje šeimininkaus trys vyrai – nuolatiniai laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Vyrų kredo – greitai paruošiami patiekalai iš to, kas yra šaldytuve.

REKLAMA

Istorinės virtuvės žinovas profesionalus šefas Tomas Rimydis laidoje gamins tortilijos suvožtinius, kuriems puikiai galima panaudoti nesuvalgytos vištienos (keptos ar troškintos) likučius, bei suktinį su jautiena, sūriu ir daržovėmis, kuriam panaudos šaldytą sluoksniuotą tešlą. (Receptą rasite teksto pabaigoje.) Šefas taip pat pademonstruos, kaip pasidaryti tobulai traškių daržovių garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų.

Kitas nuolatinis „La maistas“ laidos šefas, grilio entuziastas ir žinovas Vyliaus Blauzdavičius kvies išeiti į savo kiemelius ir išsikepti šašlyką. Vyliaus mėgstamiausias mėsos marinatas – svogūnai. Jis supjausto svogūnus ir gerai juos suminko, kad išsiskirtų sultys, sudeda pjaustytą gabaliukais mėsą ir dar paminko. Tokiame marinate galima mėsą palikti per naktį. Daugiau šefas nededa jokių prieskonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei norėsis, apibarstyti druska ar pipirais galima bus iškepus mėsą. Jei kepsite šašlykus suvėrę ant medinių pagaliuką, tai prieš tai pagaliukus pamirkykite vandenyje bent 15 minučių, kad jie nesudegtų“, patarimais dalinosi Vylius.

REKLAMA

Laidos vedėjas Mindaugas Rainys nustebino virtuvės šefus paruošęs puikų desertą – šaldytus riešutų kremo, šokolado ir kokoso pieno saldumynus.

Rubrikoje „La Maistas #ISNAMU“ laidos šefai pademonstruos, kur panaudoti likusius nuo švenčių nesuvalgytus margučius. Tomas Rimydis iš savo namų virtuvės išmokys, kaip užsimarinuoti virtus kiaušinius  taip jie įgaus naują skonį ir bus tinkami valgyti ilgesnį laiką. O Vylius Blauzdavičius paruoš greit pagaminamą užtepėlę iš virtų kiaušinių, avokado ir krienų. Ji puikiai tinka ant paskrudintos juodos duonos.

REKLAMA
REKLAMA

Tomo šaldytos tešlos suktinis su mėsa ir daržovėmis:

Jums reikės:

300 g sluoksniuotos tešlos

200 g jautienos

100 g mėlynųjų kopūstų arba kitokių daržovių

100 g mėgiamo sūrio

1 kiaušinio

Prieskonių: druskos, pipirų, peletrūno (nebūtinai)

Gaminimo eiga:

Sluoksniuota tešla išklojama ant kepimo kepimo popieriaus.

Jautiena pakepinama keptuvėje, orkaitėje ar griliuje, arba galima naudoti nesuvalgytos mėsos likučius.

Kopūstas smulkiai supjaustomas.

Mėsa, daržovės ir sūris klojami ant tešlos.

Pagal skonį paagrdinama druska, pipirais, peletrūnais.

Tuomet viskas susukama į ritinį. Kraštai užlankstomi, o viršus aptepamas plaktu kiaušiniu.

Kepama apie 15-20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų