naujienų portalas tv3.lt
2020.04.03 11:15

Visi puikiai žino vienus populiariausių itališkų patiekalų – tiramisu ir pastą su įvairiais padažais. O išradingieji „Gardu Gardu“ laidos vedėjai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco šį kartą interpretuos ir pagamins nuostabius  klasikinius patiekalus šiek tiek kitaip.

Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos (nuotr. Organizatorių)

Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos (nuotr. Organizatorių)

Ali, norėdamas įnešti gaivumo ir pikantiškumo, tiramisu desertą gamins ne su įprastai naudojama kakava, o su Limoncello žele. Nors Gian Luca pradžioje nepatikliai žiūrėjo į šį sumanymą, tačiau rezultatas jį maloniai nustebino.

O šefas Gian Luca laidoje atsižvelgs į žiūrovės prašymą pagaminti patiekalą be gliuteno.  Paprastai tam nesirinktume pastos, tačiau šefas, panaudodamas makaronus su daržovėmis ir prie jų pagaminęs ryškų, pilną skonių padažą, sukurs nuostabų patiekalą.

Italija kitaip - šeštadienį 9.00 val. linksmiausioje laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Makaronai su gorgonzolos padažu

Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos

Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos

Salotoms reikės:

  • 250 g Bonduelle makaronų su žirneliais ir cukinija
  • Pundelio smidrų
  • 1 šalotinio svogūno
  • 200 g rūkytos šoninės
  • Šakelės vyšninių pomidoriukų
  • Saujos špinatų
  • 150 g gorgonzolos sūrio
  • 70 ml grietinėlės
  • Parmezano sūrio

Patiekalą pradėti nuo makaronų virimo. Juos supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 8-10 min. Išvirus nukošti ir perpilti šaltu vandeniu.

REKLAMA

Smidrus perpjauti pusiau ir trumpai apvirti (apie 1 min.), kad suminkštėtų. Apvirusius smidrus supilti į šaltą vandenį.

Šalotinius svogūnus supjaustyti juostelėmis išilgai. Rūkytą šoninę pasmulkinti kubeliais. Ją sudėti į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę ir apkepinti. Tuomet suberti svogūnus. Jiems apskrudus, sudėti pusiau perpjautus pomidorus. Po 2 min. dėti bazilikus, smidrus ir šiek tiek apkepus dėti gorgonzolos sūrį. Jam ištirpus, supilti grietinėlę. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens.

Į indelį dėti makaronus, ant jų pilti padažą ir užberti parmezano sūrio.

Tiramisu su Limoncello žele

Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos

Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos

Desertui reikės:

  • Damų pirštelių sausainių
  • 200 ml kavos
  • Limoncello žele
  • Maskarponės kremo
  • Juodojo šokolado

Maskarponės kremui reikės:

  • 5 kiaušinių trynių
  • 160 g cukraus
  • 500 g maskarponės kremo
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 60 g vandens
  • 6 vnt. (12 g) želatinos lakštų

Limoncello želė reikės

  • 320 g citrinų tyrės
  • 6 g vaisių pektino
  • 80 g cukraus
  • 100 g Limoncello likerio
  • 10 vnt. (20 g) želatinos lakštų

Gaminant Limoncello žele, pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti Limonello likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiaus sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti.

Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.

Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės.  Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava. Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncello žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Jonas Vozbutas su mama Rasa (tv3.lt fotomontažas)
14-metis Jonas Vozbutas iš Mažeikių Lietuvoje tapo jau tikra legenda. Akordeonu grojantis berniukas ne tik skina pergales įvairiausiuose konkursuose, bet ir yra pelnęs „Metų ...
Žaidimas „galvOK“ (nuotr. Organizatorių)
TV3 televizijos eteryje šeštadieniais rodomas įtraukiantis, ekspresyvus ir linksmas šou „galvOK“. Laidos rengėjai žiūrovams paruošė daug įdomių, ...
Liveta Kazlauskienė ir dukra (nuotr. facebook.com)
Kiekvieną pirmadienio vakarą laidoje „#Iš Namų“ geriausia vedėjų pora – Orestas ir Džilda Vaigauskai – nuotoliniu būdu susisiekia su vis kitu garsiu Lietuvos veidų. Šįkart jų ...
Monika Šalčiūtė (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)
Populiariausias vedėjų duetas – Orestas ir Džilda Vaigauskai – kiekvieną pirmadienį laidoje „#Iš Namų“ kalbina Lietuvos garsenybes, o šįkart apie socialinių tinklų paslaptis ...
„Gero vakaro šou“ (nuotr. Organizatorių)
Šį vakarą TV3 laidos „Gero vakaro šou“ studijoje lankysis garsus gamtos fotografas, ornitologas, knygų apie gyvūnus autorius Marius Čepulis. Jis papasakos daugybę juokingų ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų