REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Gerda Žemaitė (nuotr. asm. archyvo)

Jau nuo kovo 16-osios, dėl koronaviruso grėsmės, Lietuvoje įvestas karantinas. Jį paskelbus šalyje sustabdyti ne tik viešieji renginiai, bet nebedirba ir drabužių parduotuvės, duris užvėrė sporto klubai ir net grožio salonai. „TV Pagalbos“ žvaigždė Gerda Žemaitė pasakojo, kad būtent dėl sustabdytos grožio industrijos, jai ir pačiai teko pasiryžti iššūkiui iš namų.

9

Jau nuo kovo 16-osios, dėl koronaviruso grėsmės, Lietuvoje įvestas karantinas. Jį paskelbus šalyje sustabdyti ne tik viešieji renginiai, bet nebedirba ir drabužių parduotuvės, duris užvėrė sporto klubai ir net grožio salonai. „TV Pagalbos“ žvaigždė Gerda Žemaitė pasakojo, kad būtent dėl sustabdytos grožio industrijos, jai ir pačiai teko pasiryžti iššūkiui iš namų.

REKLAMA

Moteris pasakojo, kad paskutinį kartą plaukus namų sąlygomis dažė prieš 12 metų, tačiau esant tokiai padėčiai šalyje, teko pačiai susidoroti su ataugusiomis šaknimis.

Gerda pasakojo, kad karantino griežtai laikosi ir visas dienas leidžia namuose: „Auginu tokį mažą vaikelį, todėl į viešumą stengiamės neiti. Su vežimėliu išvažiuoju tik į kiemą. Man kažkaip baisu net į parką eiti, kuris yra prie pat namų. Norisi apsaugoti mažylį, turime nedidelį kiemą namuose, išeiname į terasą ir joje pabūname.

Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad namuose būti nepabosta. Juokiuosi, kad dabar visi vyrai turi progą sužinoti, kas yra vaiko auginimas. Iš principo, tos mamos, kurios augina mažylius, sėdi namuose metus ar du, tai jos ir gyvena panašiu karantino režimu. Jos gi keliasi anksti, daro valgyti, rūpinasi vaiku. Visos mamos jau seniai žino, kas yra karantinas.“

REKLAMA
REKLAMA

Gerda džiaugėsi, kad prie buities darbų labai prisideda jos vyras. Įdomu tai, kad jis net padėjo nusidažyti jai plaukus. „Vyras tikrai labai daug prisideda prie buities, o dar ir padėjo plaukus nusidažyti. Pirmiausia, prašiau, kad tai padarytų vyresnis sūnus, bet jis atsisakė – nenorėjo likti atsakingas, jeigu nudažys mane plėmais. Todėl Andriui daviau visą instruktažą, ką man pasakė kirpėja“, – šypteli Gerda.

REKLAMA

Anot moters, ji turi nuostabią meistrę Juliją, kuri nepalieka savo klienčių likimo valioje: „Visoms norinčioms nusidažyti plaukus namų sąlygomis ji tam suteikė galimybę duodama plaukų dažus. Aš savo meistrei pasiskambinau, pasakiau, kad jau reikia dažyti šaknis. Turėdama namuose visus plaukų dažus, man juos užmaišė. Nuvažiavau, ji man saugiai juos perdavė ir vykau iš karto namo.“

Ji džiaugėsi, kad vyrui puikiai pavyko susidoroti su iššūkiu, o gautas rezultatas – džiugino. „Andriui buvo iššūkis nudažyti plaukus. Aišku, rezultatas ne toks pats kaip kirpykloje, bet tikrai gražiau, nei buvo. Jis puikiai susidorojo su šiuo iššūkiu. Vyras man sakė: „Aš tau nudažau plaukus, o tu mane išleisi pažvejoti.“ Tai dabar išlėkė trumpam pažvejoti prie upės“ , – pasakojo pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Gerdos teigimu, tai buvo ko ne pirmas kartas, kuomet dažo plaukus namų sąlygomis. Paskutinį kartą šaknis pati dažė prieš 12 metų. „Kažkada po gaisro namuose, buvau emigravusi metams į Airiją, ten buvo mano mama ir tėtis, tai pamenu, kad tada su mama 1 kartą dažėmės šaknis. Mes viena kitai pirkome dažų ir tepliojome šaknis. Tai buvo prieš 12 metų“, – prisiminimais dalijosi moteris.

Kalbėdama apie grožio procedūras, ji pasakojo, kad namuose išbando ir namų SPA. Iš kiaušinio trynio susiplaka veido kaukę, kuri padeda mažinti pigmentines veido dėmes: „Kai nėra ką veikti, tai ir bandau visokias grožio procedūras. Būna, kad ir SPA veido pasidarau su kiaušinio tryniu. Ant mano veido yra pigmentinių dėmių, todėl kartais pasidarau kaukių namų sąlygomis. Turiu ir specialių priemonių, stengiuosi kartą per savaitę ir pašveisti veiduką. Pas kosmetologes dažnai nevaikštau, tačiau namuose išmėginu įvairias kaukes.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad Gerdai puikiai sekasi atlikti grožio procedūras namų sąlygomis, ji teigė, kad po karantino tikrai apsilankys pas specialistus: „Pasibaigus karantinui tikrai grįšiu pas savo kirpėją. Vien žinant, kaip dabar yra sunku grožio specialistams. Jiems gi dabar viskas sustojo – jie ir paskolų turi, o gyventi vis tiek reikia. Valstybės žadama parama – labai juokinga.

Daugiau nerimo kelia vizitas pas odontologą, kuris turėjo įvykti visai neseniai. Aišku, dar neskauda, bet žinau, kad yra 1 skylutė, o ir burnos higieną reikia darytis. Tai kelia kur kas didesnį nerimą, nei grožio procedūros. Manau, kad tikrai įmanoma namų sąlygomis neapsileisti ir atlikti grožio procedūras pačioms. Tai anksčiau darydavo ir mūsų mamos, močiutės. Moterys visais laikais – net ir karo metu – norėdavo būti gražios. Tikrai išgyvensime be procedūrų. O ką daryti, kad dabar laikas toks? Privalome laikytis karantino.“

Paklausta, kaip vertina moteris, kurios vis tiek nepaklūsta karantinui ir bando patekti pas grožio specialistus, Gerda buvo atvira: „Faktas, kad vertinu neigiamai, bet aš nesu iš tų žmonių, kuris linkęs kritikuoti ir smerkti. Pasmerkti yra lengviausia. Faktas, kad nepalaikau tų, kurios vis tiek bando užsirašyti į grožio salonus tokiu metu, bet nemanau, kad reikia kalti prie kryžiaus. Neabejoju, kad yra ir specialisčių, kurios karantino metu priima moteris vizitams. Jeigu yra karantinas, jo reikia ir laikytis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų