REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Citrininis varškės pyrags (nuotr. Organizatorių)

Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, praėjusio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstravo, ką gardaus pasigaminti iš pieno produktų, bei kuo juos galima pakeisti. Išbandykite naujus produktus, naujus skonius ir jūs!

10

Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, praėjusio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstravo, ką gardaus pasigaminti iš pieno produktų, bei kuo juos galima pakeisti. Išbandykite naujus produktus, naujus skonius ir jūs!

REKLAMA

Laidos viešnia  Gintautė Kuraitė – veganiškos mitybos propaguotoja ir restorano „RoseHip“ įkūrėja. „Veganizmu susidomėjau prieš kokius 6-7 metus, o mėsos nevalgau 17 metų, palaipsniui atsisakiau ir kitų gyvūninės kilmės produktų“, – apie save pasakojo Gintautė.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins netradicinę pienišką sriubą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pienas ir jo produktai mūsų virtuvėje vartojami nuo seno. Tačiau seniau, jie būdavo prieinami tik labiau pasiturintiems valstiečiams. Jei turi pieno, vadinasi turi karvę, turi kaip ją išmaitinti – kur ją ganyti, iš ko šieno priruošti, vadinasi turi žemės. O Radvilos jau 16 amžiuje gaminosi ledus. Tuomet dabartinius šaldytuvus atstodavo ledo kambariai, padaryti iš ledo gabalų“, – istorinės virtuvės įdomybes pasakojo Tomas.

REKLAMA

Veganiškas „macncheese“

Laidos viešnia Gintautė Kuraitė rekomenduoja veganišką makaronų su sūriu alternatyvą. Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški.

Receptą, ką pagamino Gintautė , žiūrėkite vaizdo įraše

Citrininis varškės pyragas

Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti citrininį varškės pyragą. Šis aromatingas pyragas labai gardus, minkštas ir kremiškas, tad kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

REKLAMA
REKLAMA

Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše

Pieniška sriuba su vištiena

Laidos šefas Tomas Rimydis sriubų mėgėjams siūlo puikų pietų pasirinkimą –pienišką sriubą su vištiena. Puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama sriuba kiekvieną vakarienės ar pietų stalą pavers išskirtiniu.

Receptą, ką pagamino Tomas,  žiūrėkite vaizdo įraše

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų