Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, praėjusio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstravo, ką gardaus pasigaminti iš pieno produktų, bei kuo juos galima pakeisti. Išbandykite naujus produktus, naujus skonius ir jūs!

Citrininis varškės pyrags (nuotr. Organizatorių)

Citrininis varškės pyrags (nuotr. Organizatorių)

Laidos viešnia  Gintautė Kuraitė – veganiškos mitybos propaguotoja ir restorano „RoseHip“ įkūrėja. „Veganizmu susidomėjau prieš kokius 6-7 metus, o mėsos nevalgau 17 metų, palaipsniui atsisakiau ir kitų gyvūninės kilmės produktų“, – apie save pasakojo Gintautė.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins netradicinę pienišką sriubą.

„Pienas ir jo produktai mūsų virtuvėje vartojami nuo seno. Tačiau seniau, jie būdavo prieinami tik labiau pasiturintiems valstiečiams. Jei turi pieno, vadinasi turi karvę, turi kaip ją išmaitinti – kur ją ganyti, iš ko šieno priruošti, vadinasi turi žemės. O Radvilos jau 16 amžiuje gaminosi ledus. Tuomet dabartinius šaldytuvus atstodavo ledo kambariai, padaryti iš ledo gabalų“, – istorinės virtuvės įdomybes pasakojo Tomas.

REKLAMA

Veganiškas „macncheese“

Laidos viešnia Gintautė Kuraitė rekomenduoja veganišką makaronų su sūriu alternatyvą. Norintiems išbandyti naujus patiekalus savo namų virtuvėje, šis - puiki idėja. Skanūs, kreminiai, sodraus švelnaus skonio makaronai, o nežinant net nebūtų įmanoma pasakyti, kad jie veganiški.

Receptą, ką pagamino Gintautė , žiūrėkite vaizdo įraše

Citrininis varškės pyragas

Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti citrininį varškės pyragą. Šis aromatingas pyragas labai gardus, minkštas ir kremiškas, tad kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje.

Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše

Pieniška sriuba su vištiena

Laidos šefas Tomas Rimydis sriubų mėgėjams siūlo puikų pietų pasirinkimą –pienišką sriubą su vištiena. Puikaus skonio, nesudėtingai paruošiama sriuba kiekvieną vakarienės ar pietų stalą pavers išskirtiniu.

Receptą, ką pagamino Tomas,  žiūrėkite vaizdo įraše

Rolis
2020-03-30 09:04:10
Man tik ledai tirpsta one varske
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Rolis 2020-03-30 09:04:10
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Man tik ledai tirpsta one varske    ATSAKYTI

Top Video

Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
REKLAMA
Vištienos ir daržovių iešmeliai (nuotr. Organizatorių)
TV3 laida „La Maistas“ sveikina visus su vasara ir Tėvo dienos proga ruošia ypatingas vaišes. Laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pažers patarimų, kaip išsikepti ...
Braškės su kremu ir riešutais (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Sūrio suktinukai (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Indrė Stonkuvienė
Paskutinę pavasario dieną TV3 laidos „La maistas“ komanda lankėsi pas Indrę Stonkuvienę. Ji davė patarimą, kaip iškepti gerą karštą sumuštinį ir atskleidė šeimos pamėgtą ...
Corn-dogs (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų