REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Pamatykite pirmieji: „Lietuvos talentai. Supervaikai“ užkulisiai (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Jau greitai pasirodysiančio projekto „Lietuvos talentai. Supervaikai“ užkulisiuose tarp daugybės dalyvių ir juos palaikyti atėjusių tėvų, artimųjų, buvo galima pamatyti ir Dainą Bilevičiūtę. Ji čia atlydėjo savo mokines ir atskleidė, kad tarp projekto teisėjų – buvęs jos mokinys.

44

Jau greitai pasirodysiančio projekto „Lietuvos talentai. Supervaikai“ užkulisiuose tarp daugybės dalyvių ir juos palaikyti atėjusių tėvų, artimųjų, buvo galima pamatyti ir Dainą Bilevičiūtę. Ji čia atlydėjo savo mokines ir atskleidė, kad tarp projekto teisėjų – buvęs jos mokinys.

REKLAMA

Projekto užkulisiuose sutikome ekstravagantiškąją D. Bilevičiūtę. Žinoma moteris čia atlydėjo ir savo mokines. Paklausus, kiek mokinių žengs į projekto sceną, moteris šmaikštavo, kad dvi su puse.

„Viena mergaitė anksčiau buvo mano mokinė, dabar lanko kitur ir dirba su prodiuseriais dirba Anglijoje, o kitos dvi mergaitės mano mokinės, todėl dvi su puse. Mano pedagoginė patirtis labai ilga – 35 metai. Nustebsite, kad labai daug turėjau patirčių, net ir tarp sėdinčių teisėjų.

Ne paslaptis, kad Marijonas Mikutavičius dalyvavo „Pirmosiose metamorfozėse“ ir turėjom labai didelę praktiką, kai mokiau jį dainuoti klasiką. Jam tai buvo nelengvas išbandymas“, – pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiasi mokinių pasiekimais

Žinoma moteris sako, kad ji lyg pilkasis kardinolas ir mėgsta tyliai džiaugtis savo mokinių pasiekimais.

„Mano vienas mokinys dabar Glazgo universitete mokosi operinio vokalo, kitas mokosi Londono muzikiniame institute muzikos inžinerijos ir kūrimo. Yra gana daug mano mokinių, kurie jau suaugę ir dalyvavo „X faktoriuje“ ar kituose muzikiniuose projektuose. Viena iš pirmųjų mano mokinių buvo ir Jurga Šeduikytė, kuri dabar jau puikiai save pateikia save scenoje“, – pasakoja ji.

REKLAMA

D. Bilevičiūtė moko įvairaus amžiaus žmones dainavimo paslapčių. Jauniausiems tebuvo vos 4 metukai. Ji sako, kad kartais atrodo, jog tie vaikučiai ne viską supranta ir dėl to labai sunku su jais dirbti, tačiau vėliau suprato, kad jos darbas palieka aiškius pėdsakus.

„Kai po 15 metų sutinku jų mamas, jos sako, kad padariau labai didelį poveikį, nes vaikai turėjo labai gerą bazę ir visi stebėjosi iš kur taip moka. Vis dėlto vaikas, kuris mokosi muzikos 4 kartus daro viską geriau nei paprastas vaikas. tai lavina atmintį, dėmesį, kantrybę, kūno ir raumenų darbą. Ne veltui dainuojame visada: kai liūdna dainuojame, kai linksma dainuojame, kai dirbam – irgi. Sakyčiau, kad tai vienas iš sveikiausių menų“, – šypteli ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji pasirodymai – 3-ejų

Pati D. Bilevičiūtė, kad bus dainininkė suprato būdavo vos 3-ejų. Tam įtaką padarė jos daininga šeima.

„Aš pati nuo 3-ejų metų pasakiau, kad būsiu dainininkė, ja ir tapau. Dabar daug vaikų nori, bet tingi, ar sako, kad to nori mama ar tėtis, bet ne jis. Bet tai yra normalu. Iš tūkstančio tik vienas atsiranda tas tikrasis.

Pirmieji pasirodymai įvyko darželyje. Aš šokau, dainavau, piešiau – viską dariau, ką darau ir dabar. Noriu ir pasigirti, kad žmogus su mano kurtu paltu išvažiavo į Holivudą susitikti su pasaulinio lygio žvaigžde. Net ir ta kūryba keliauja po pasaulį“, – džiaugiasi moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sako, kad lietuvių tauta – pati dainingiausia ir turime vienus gražiausių tembrų visame pasaulyje, nusileidžiame tik juodaodžiams.

„Lietuvių tembrai tokie gražūs, kad tereikia tik dirbti ir dirbti. Operos solistai gauna tokias geras mokyklas, kad jie skina viso pasaulio scenas. O su pop žanru ar estrada yra sunkiau, nes neturime tokios didelės bazės“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų