REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
„Fėjų slėnyje“ apsilankė žinomos moterys (nuotr. Organizatorių)

Ketvirtadienio popietę žinomos mamos kartu su savo vaikais apsilankė fantazijų kūrybos namuose „Fėjų slėnis“. Kviestinių svečių laukė spektaklis, kūrybinės dirbtuvės, susitikimas su fėjomis ir kitais magiško slėnio gyventojais.

30

Ketvirtadienio popietę žinomos mamos kartu su savo vaikais apsilankė fantazijų kūrybos namuose „Fėjų slėnis“. Kviestinių svečių laukė spektaklis, kūrybinės dirbtuvės, susitikimas su fėjomis ir kitais magiško slėnio gyventojais.

REKLAMA

Daugybė šeimų jau spėjo įvertinti ir pamilti šią paslaptingą, magija dvelkiančią ir į fantastinį pasaulį perkeliančią vietą, rašoma pranešime spaudai.

Viską, ką lankytojai mato slėnyje, įkvėpė lietuvių autorės Editos Lei knygos. Šią erdvę savo rankomis įkūrė knygų autorė kartu su bendraminte Rūta Kirkliene. Kiekvieną savaitgalį fėjų apsuptyje vyksta spektakliai ir kūrybinės dirbtuvės, kuriose vis naujos veiklos. Gimtadienį švenčiančių vaikų laukia spektaklis, o jo metu svarbiausiu tampa jubiliatas. Į gimtadienio šventę įtraukiami visi šventės lankytojai, jų nuotykiai ieškant paslaptingos dovanos nugula į gimtadienio knygą.

Vilniuje, „Ogmios mieste“ įkurtoje magiškoje vietoje apsilankė Veronika Montvydienė su dukra Adele, Sotera Šveikauskaitė, Viktorija Arlauskienė su sūneliu, Julija Žižė su visa šeima.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, daugybės fotografų blyksčių sulaukė Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė su dukra. Jos abi apsirengė mėlynos spalvos suknelėmis ir priminė tikras fėjas.

REKLAMA

Kaip pasakoja slėnio įkūrėjos, ši erdvė nėra tradicinis žaidimų kambarys. Vietos sumanytojos norėjo, kad lankytojus suptų jauki, paslaptinga aplinka, primenanti teatrą.

„Sakome, kad fėjų slėnio spektaklis bus įdomiausias vaikams nuo 5 metų. Tačiau pas mus užsuka ir mamos su mažyliais arba vos kelių metukų vaikais. Jos domisi, kokiomis knygomis ateityje sudominti savo vaikus, kokia veikla jiems turėtų patikti, ką būtų galima su šeima nuveikti laisvą savaitgalį. Nuo mažų dienų leidžiant laiką su vaikais, puoselėjamos šeimos vertybės. Vaikai, skaitantys mano knygas ir apsilankę šioje vietoje, gali nukeliauti į savo herojų šalį. Jau pažįstant slėnyje gyvenančius herojus, vaikščioti būna dar įdomiau“, - pasakoja E. Lei.

REKLAMA
REKLAMA

Galerijoje įrengtos miniatiūrų ekspozicijos, stovi lėlių nameliai su baldais, akis traukia vaišių stalai, o vos 1 centimetro dydžio puodeliai pripildyti arbata. Visa tai atspindi knygų ir žurnalų apie fėjas istorijas. Slėnio sumanytojos džiaugiasi, kad į šią vietą užsuka ir 12 metų mergaitės, kurioms perskaityta knyga apie fėjas buvo pati pirmoji.

Renginyje kalbinta J. Žižė pasakojo girdėjusi daug gerų atsiliepimų apie šią vietą, todėl norėjo viską pamatyti savo akimis ir parodyti dukroms. Žinoma moteris įsitikinusi, kad tėvai privalo vaikams parodyti, ką sugeba sukurti žmogaus rankos ir atsidavimas savo darbui.

„Visa šeima buvome sužavėti šiuo slėniu. Matosi, kiek daug kruopštaus rankų darbo čia idėta. Vienu metu man pasidarė gaila, kad šis slėnis yra Vilniuje, o ne Niujorke. Turėtų į šią vietą plūsti žmonės ir visų Lietuvos kampelių, palaikyti kuriančius menininkus. Sostinėje nėra tiek daug žmonių, didelės rinkos, kad žmonės, įdėję tiek darbo, dar ir uždirbtų. Manau, kad ši pramoga turėtų būti įtraukta į lankytinų Pabaltijo šalių vietų sąrašą. Mano dukros visą laiką vaikčiojo paskui fėjas, joms slėnis paliko didžiulį įspūdį“, - kalbėjo J. Žižė.

Žinoma moteris taip pat teigė, kad laikas, kurį ji praleidžia su šeimai, jai yra labai brangus. Ypač Žižiams patinka išvykos, jų metu trumpam pabėgama nuo kasdienės rutinos ir pasineriama į kokybiškas pramogas. Tai gali būti pabėgimas į kitą Europos miestą, viešbutį su SPA ar kelių dienų apsilankymas pajūryje: „Žinoma, kartais man patinka nieko neveikti, būti su šeima namuose, tinginiauti. Kartu gaminame maistą, skaitome, žiūrime filmus... Kai visą dieną praleidžiu su dukromis, matau jų akyse meilę. Žinau, kad jos tą labai vertina.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų